Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Medicatie voor honden

  Davy Agten
  Medicatie voor honden
  Een trouwe hond is vaak als het ware een lid van het gezin. Het spreekt dan ook voor zich dat het belangrijk is om je hond gezond te houden. Er is dan ook veel medicatie die je daarbij kan helpen, vaak ook preventief. Op die manier kan je al heel wat gevaren voor je hond tegengaan.

  Medicatie tegen hartworm


  Zo is er bijvoorbeeld hartworm. Dit is een parasiet die fataal kan zijn voor je viervoeter. Je hond kan een hartworm krijgen door steekmuggen. Nadat de infectie is overgedragen ondergaat de worm verschillende transformaties. Uiteindelijk komt hij in het hart van de hond terecht. Het is dus zeker niet onbelangrijk om hiervoor preventieve medicatie toe te dienen.

  Medicatie tegen artrose


  Je hond loopt ook een risico om artrose op te lopen. Dit is niet iets wat alleen bij mensen voor kan komen! Deze aandoening kan de honden veel pijn bezorgen. Artrose maakt het bewegen en spelen bij de honden er heel wat lastiger op. Er is helaas geen behandeling voor artrose, maar er is wel medicatie die de pijn van je huisdier kan verzachten.

  Medicatie tegen diarree


  Niet alleen hartworm is een gevaar voor honden. Ook diarree kan ernstig zijn voor je hond. Oorzaken voor diarree kunnen liggen bij de voeding, stress of ziekte. Het is belangrijk om snel in te grijpen, maar er zijn middelen beschikbaar om diarree tegen te gaan.
  Medicatie alleen is niet voldoende om de gezondheid van je hond te garanderen. Ook voeding speelt een erg belangrijke rol. Als je onzeker bent over wat je hond wel of niet mag eten, is het verstandig om ten rade te gaan bij een dierenarts. Die kan je tips geven over wat wel goed is voor je hond en wat je het beste kan vermijden.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Artrose Hond , Hond Diarree , Hond Hartworm , Medicatie Hond
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x