Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Mag mijn hond zee- en schaaldieren eten?

  Davy Agten
  Honden zee
  Mag mijn trouwe viervoeter vis eten? Is het veilig? Welke soorten mogen wel en wat mag helemaal niet? Veel baasjes vragen zich af of zee- en schaaldieren op het menu mogen staan. Wij zochten het even voor je uit!

  Supermarkten of dierenspeciaalzaak overspoelen ons met verschillende soorten hondenvoeding. Deze commerciële merken zitten boordevol essentiële voedingswaarden voor de hond. Maar toch stellen baasjes vaak de vraag hoe het nu zit met vis en andere schaaldieren.

  We associëren honden met echte karnivoren maar af en toe een stukje vis kan zeker geen kwaad. Wanneer je je hond vis of schaaldieren wil geven, zorg er dan zeker voor dat deze volledig ontleed is en dat je deze goed hebt gekookt. Dit is niet verrassend, wij mensen moeten zelf goed opletten bij de bereiding van zee- en schaaldieren. Onze trouwe viervoeter verdient dan ook dezelfde aandacht! Als je twijfelt aan de herkomst van de schaaldieren is het ten zeerste afgeraden om deze aan je viervoeter te geven. Je hond is niet gewoon om zee- en schaaldieren te eten, hierdoor kan hij digestieve moeilijkheden krijgen.

  Rauwe vis met name oesters zijn voor honden natuurlijk volledig uitgesloten. Oesters kunnen bacteriën, algen of virussen bevatten die de spijsvertering, motorische vaardigheden of de hersenfunctie kunnen aantasten. Je moet ook opletten met zalm en tonijn. Zalm kan namelijk parasieten met zich meedragen en tonijn staat bekend voor zijn hoog kwikgehalte. Veel te gezouten sardines uit blik en vissticks schrap je ook best van het menu af.

  Mogen we dus vis en andere schaaldieren aan onze honden te eten geven? Ja, als alles goed gekookt is en alle botjes en graatjes zijn verwijderd. Als je hond een bepaald soort vis of schaaldier graag lust, wil het nog niet altijd zeggen dat dit ook veilig is. Gebruik dus je gezond verstand!

  Eet smakelijk!

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond vis , hond schaaldieren
terug naar overzicht

1 reactie

 1. Wimbo1

  rank: 30

  Wij geven ze voornamelijk witvis. Dus o.a. Koolvis en kabeljauw, maar alles goed gekookt met een pietsie bouillon. Zijn ze gek op!! EMO 4
  geplaatst op 10-04-2017 om 12:40
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x