Kwekers met slechte bedoelingen herkennen

Kwekers met slechte bedoelingen herkennen

Wanneer je op zoek bent naar een puppy is het heel moeilijk om de eerlijke kwekers te onderscheiden van de oplichters. Om de gezondheid van je hond na te gaan, is het belangrijk dat je zijn stamboom kent en dat de hond raszuiver is. Zo weet je zeker dat je hond geen gezondheids- of gedragsproblemen vertoont.

Overloop volgende tips eens om na te gaan of de verkoper iets te verbergen heeft.
 

De kweker toont weinig interesse in de gezondheid van de dieren

Wanneer je een puppy van zuiver ras wil kopen, moet je allereerst zelf nagaan of de puppy en de andere honden er gezond uitzien. Als dat niet zo is, bestaat de kans dat de eigenaar er weinig zorg voor draagt of heeft gedragen. Dit kan nefaste gevolgen hebben voor de huidige en toekomstige gezondheid van de puppy.

Een kweker die te goeder trouw is, heeft ook altijd voor iedere pup een lijst van medische ingrepen die met de puppy te maken hebben. Deze lijst bevat onder meer de inentingen en andere medische gegevens over de puppy. Vraag naar deze lijst en zorg dat je er een kopie van krijgt. Normaal zou dit geen enkel probleem mogen zijn.
 

De verkoper houdt zich ook met andere praktijken bezig

Eén van de meest duidelijke punten, die je kan opvallen aan de oplichter, is dat zijn verkoopprijs een stuk onder de gemiddelde prijs ligt. Dit kan erop wijzen dat er iets mis is met de hond of dat de verkoper er een snelkwekerij op na houdt. Deze kwekerijen zijn illegaal en kweken aan de lopende band met honden. Ze staan er ook om bekend dat ze weinig zorg dragen voor hun puppy’s en ze zo snel mogelijk tot de verkoop willen overgaan. Een extra manier om deze mensen te ontmaskeren, is dat ze vaak van verschillende rassen tegelijk puppy’s aanbieden.

Je kan ook eens vragen aan de verkoper of je de kwekerij, waar hij de puppy’s kweekt, mag zien. Wanneer je niet mag rondkijken, wijst dit vaak op bedrog omdat er dan soms meerdere honden en rassen tegelijk worden gekweekt.
 

De kweker interesseert zich enkel in de verkoop en niet in de puppy

Wanneer je naar een verkoper gaat, moet deze zich ten volle interesseren in het welzijn van de puppy, ook na de verkoop. Mensen die het goed voor hebben met de pup zullen jou bevragen over de leefomgeving en gezondheid van de puppy. Ze willen er echt zeker van zijn dat de puppy goed terecht komt en goed verzorgd wordt.

Merk je dat de verkoper erg ongeïnteresseerd is en zo snel mogelijk over wil gaan tot de financiële kant, ga je best gewoon weg. Deze mensen hebben vaak slechte bedoelingen in verband met de verkoop van de puppy’s.


De verkoper weet weinig over de stamboom

Als je merkt dat de kweker weinig of niets weet over de ouders van de pup, zou er een lampje moeten gaan branden. Mensen die bezig zijn met het kweken van rashonden weten normaal alles over de ouders. En niet allen van de ouders maar ook van de voorgaande generaties. Er zijn trouwens ook officiële documenten die kunnen bewijzen dat een puppy een volbloed is. Deze documenten kan je altijd opvragen, verkopers die te goeder trouw zijn, maken hier zelden een probleem van.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Jente Kasprowski

Toen wij op zoek waren naar onze Gus zijn wij terecht gekomen in een grote boerderij waar ze tientallen rassen kweekten. Ik heb me kunnen inhouden en geen pup gekocht. Ik ben tegen grote broodfokkers. (ze beweerden trouwens in de advertentie dat de hondjes huiselijk werden opgevoed) We hebben gewoon wat verder gezocht en zijn bij een goeie fokker terecht gekomen waar we nu na anderhalf jaar nog steeds met vragen terecht kunnen.


Een reactie plaatsen