Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Kriebel je hond eens achter zijn oren!

  Davy Agten
  Kriebel je hond eens achter zijn oren!

  Iedere hond is anders. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua karakter is geen enkele hond identiek. Toch hebben de meeste honden een overeenkomt; ze houden ervan om achter de oren gekriebeld te worden.


  Waarom juist die plek?


  Net zoals bijvoorbeeld de buik, bevatten de oren veel zenuwen, waardoor ze extra gevoelig zijn bij aanraking. Verder is het een seksueel gebaar, honden maken elkaar namelijk het hof door elkaars oren te beknabbelen en te belikken.

  Sommige wetenschappers beweren dat de oren van een hond in contact staan met zijn organen. Hem kriebelen achter het oor, en hem dus een zalig gevoel bezorgen, zou hem ook vanbinnen goed doen.


  Acupunctuur


  Ook in de acupunctuur bij honden, een traditionele Chinese geneeswijze waarbij men met behulp van metalen naalden specifieke delen van het lichaam stimuleert, spelen de oren een zeer belangrijke rol. Ook hier gelooft men dat de oren in verbinding staan met organen, waardoor men via dit lichaamsdeel naar interne genezingen kan streven.


  Een hypnotiserend effect


  Het effect van het kriebelen achter de oren gaat veel verder dan gewoon een relaxatiegevoel. Vaak dommelt je hond in van al die verwennerij, maar niet alleen puur het kriebelen zorgt hiervoor. De oren gaan namelijk een impuls uitzenden naar de hypothalamus en de hypofyse, die op hun beurt een speciaal stofje uitscheiden. Deze stof zorgt ervoor dat je hond een gevoel van extase krijgt en als het ware gehypnotiseerd wordt.


  Ook het baasje profiteert


  Het is niet alleen de hond die profiteert van het hypnotiserend en relaxerend effect van strelingen rondom de oren, maar ook het baasje heeft hier baat bij. Men heeft namelijk ontdekt dat er ook bij mensen endorfine vrijkomt wanneer ze hun hond kriebelen. Deze stof heeft ongeveer dezelfde werking als de dierlijke variant; het zorgt voor een rustgevend gevoel en kan zelfs de bloeddruk verlagen.


  Geef je hond eens een massage!


  Verwen je hond een aantal keer per week door hem een massage aan de oren te geven. Er bestaan verschillende technieken om je hond een relaxatiegevoel te geven. Iedere hond is echter anders, dus test even uit wat jouw hond het leukste vindt.

  Je kan bijvoorbeeld zachtjes aan de oren trekken, vanaf de aanzet naar de puntjes toe. Verder kan je de oortipjes tussen je vingers wrijven, of met je duim en wijsvinger langs de rand van de oren kleine cirkels maken en zo naar het uiteinde van lichaamsdelen toewerken.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Verzorging , Gedrag , Recreatie , Oren , Kriebelen , Acupunctuur , Massage
terug naar overzicht

4 reacties

 1. Jessekeboris

  rank: 1186

  mijn hond valt als het ware in slaap. EMO 4EMO 4EMO 4EMO 4EMO 4EMO 4EMO 4
  geplaatst op 07-11-2012 om 15:18
 2. nencester_removed

  rank: 164

  Whahahah EMO 4
  niet in het poepeke hé karin.....boven op de bips
  geplaatst op 18-09-2009 om 11:49
 3. Karin4

  rank: 189

  Eens goed krabben aan het poepeke????? Wat moei ik me daar bij voorstellen? Zoals je het zegt, klinkt het niet al te fris, hhahahaha.EMO 4
  geplaatst op 18-09-2009 om 09:35
 4. nencester_removed

  rank: 164

  Hier genieten ze daar echt ten volle van....of aan de oortjes of eens goed krabben aan het poepeke
  geplaatst op 18-09-2009 om 08:16
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x