Klaar voor een hond?

Klaar voor een hond?
Een hond is prachtig gezelschap! Je komt thuis en hij staat je vrolijk op te wachten. Tegen je hond kun je alles kwijt en hij maakt je in geen tijd weer vrolijk. Toch moet je je keuze voor een hond goed overwegen. Honden leven tot 15 jaar. Je keuze is er dus een van lange duur en houdt bovendien heel veel verantwoordelijkheid in. Wat moet je je afvragen?

Kinderen?

Als je kinderen heel klein zijn, zullen ze misschien niet begrijpen dat een hond ook leeft. Ze kunnen hem misschien wel pijn doen zonder dat ze het beseffen. Je kinderen moeten hem juist leren behandelen, en je hond moet ook hun bevelen opvolgen.

Wie zal hem het meeste verzorgen?

Je kinderen willen zo graag een hond en laten je geloven dat ze er zelf zullen voor zorgen. Laat je niet vangen. Eens het nieuwe er van af is, zul jij degene zijn die de hond voedt, uitlaat en er mee gaat spelen. Wil je dit?

Gedragstraining

Je hond moet weten wat wel en niet kan. Puppies moeten leren dat ze niet op schoenen mogen kauwen of op mensen mogen springen. Ze mogen niet te hard en te veel blaffen en ze moeten komen wanneer je hen roept. Al deze dingen komen niet in een keer. Opnieuw zul je veel tijd en geduld nodig hebben.

Je puppy zindelijk maken

Dit is een van de eerste dingen die je je puppy zult moeten leren: zindelijk worden. Dit vergt enorm veel tijd en geduld. Puppies hebben kleine blaasjes en moeten ook 's nachts naar het toilet. Ben je bereid 's nachts op te staan? Kun je leven met de kleine ongelukjes als je zijn signaal nog niet door hebt?

Denk ook aan de kosten

Vaccinaties, bezoekjes bij de dierenarts, eten,... Al deze dingen kunnen gauw oplopen. Ben je hierop voorbereid?

En wat als je op reis gaat?

In de ideale situatie zal een familielid of een vriend op je hond letten als jij op reis bent. Maar wat als je geen familie hebt die voor je hond kan zorgen? Dan zul je een hondenhotel moeten zoeken. Die kosten kunnen zeer hoog oplopen. Bovendien zal je hond er zich niet op zijn gemak voelen. Je kunt je hond natuurlijk ook meenemen op reis. Steeds meer hotels en vakantieoorden laten honden toe.

Nog altijd zeker van je stuk? Weet waar je aan begint en wat de verantwoordelijkheid inhoudt. Dan wordt een hond zeker een verrijking in je leven (en jij ook in het zijne!).

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Wimbo Wimbo

... en dan nu ook nog even de leuke dingen Davy!!!
Een hond is zonder meer een aanwinst voor menig gezin.
Een hond is altijd loyaal
Een hond neemt je nooit iets kwalijk, maar accepteert zijn baas
Een hond geeft je broodnodige beweging en vertoeven in de buitenlucht
Een hond is een volledig lid van het gezin en maakt het gezin completer
Een hond gaat "voor de baas" door het vuur en is waakt (Althans, sommigen... )
Een hond geeft je altijd iets te doen.
Een hond komt je troosten als je een rotbui hebt
Enz. enz. Vul maar aan!


Een reactie plaatsen