Kies het juiste hondenspeelgoed

Kies het juiste hondenspeelgoed
Tegenwoordig bieden dierenspeciaalzaken een ruim assortiment aan hondenspeeltjes aan. Speeltjes in allerlei vormen en maten, sommigen zelfs ontworpen voor speciale doeleinden. Toch is niet elk speeltje geschikt voor jouw hond. Sommigen kunnen zelfs gevaarlijk zijn, dus wees er zeker van dat het speeltje van duurzame kwaliteit is. Deze speeltjes zijn meestal duurder dan goedkopere alternatieven, maar bedenk dat deze langer meegaan en een pak veiliger zijn voor je hond.

Welk speelgoed is geschikt voor mijn hond?

Welk speelgoed het meest geschikt is voor jouw hond, hangt af van welke activiteiten je hond verkiest. Loopt hij graag achter dingen aan, dan is bijvoorbeeld een bal een goede optie. Let wel op dat de bal van duurzame kwaliteit is en je hond het bijgevolg niet kapot kan bijten.

Verder moet je ook rekening houden met de grootte van de bal. Een kleinere hond heeft natuurlijk niets aan een te grote bal, maar maak je gelukkiger met een kleinere versie. Houdt jouw hond er echter van om te kauwen op spullen, dan kan je opteren voor speciale kauwspeeltjes. Ook deze vind je in allerlei maten en vormen, maar ook hier kies je iets wat niet snel kapot gekauwd kan worden. Verscheidene hondenvoerproducenten hebben ook kluiven met tandverzorgende eigenschappen in hun assortiment zitten.

Gevaarlijke speeltjes

Niet alle speeltjes zijn even veilig. Vooraleer je een speeltje koopt, bestudeer je het grondig. Kijk of het speeltje geen elementen bevat die los kunnen komen en bijgevolg ingeslikt kunnen worden (denk aan ogen, oren, een staart, touwtjes,…). Het kan de luchtwegen van de hond blokkeren en hij kan hierdoor zelfs stikken. Zorg ervoor dat je een grote hond ook een groot speeltje geeft, zodat hij het niet per ongeluk in kan slikken. Verder mag het speeltje niet uit scherpe randen of onderdelen bestaan waaraan je hond zich kan bezeren. Geef de hond geen pluchen beren van je kinderen; sommigen bestaan uit een giftige vulling die opgegeten kan worden door je hond indien de beer stukgebeten wordt.

Sommige speeltjes vereisen supervisie

Laat een hond nooit alleen met speeltjes spelen die bijvoorbeeld een batterij bevatten. Verder vereisen sommige speeltjes de participatie van het baasje. Een bal bijvoorbeeld, bezorgt je hond veel meer speelplezier als jij het weggooit en hij erachteraan kan spurten. 

Om ervoor te zorgen dat je hond zijn speeltjes niet te snel beu wordt, kan je best niet alle speeltjes ineens geven. Geef hem gedurende twee weken drie stuks, en vervang ze dan door andere speeltjes.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Joke Hendrickx

Wat denken jullie over tennisballen? Ik apporteer vaak met mijn hond met tennisballen op de hondenwei (enkel als ik erbij ben, ze mag ze niet houden thuis), maar de laatste tijd waarschuwen super veel mensen mij omdat dit gevaarlijk zou zijn voor de hond.
Meningen?


Een reactie plaatsen