Kies de juiste puppy

Kies de juiste puppy
Een puppy is lief, schattig en hartverwarmend. Hoewel het soms heel moeilijk te aanvaarden is, is het soms beter als je geen puppy in huis neemt. Dit artikel helpt je een weloverwogen keuze te maken wanneer je een puppy kiest of nog moet besluiten of er een puppy in huis komt.

De juiste keuze

Heb je een actieve levensstijl en wil j de hond graag trainen of leniger maken? Zal de puppy veel alleen thuis zijn gedurende een langere tijd per dag? Als dat het geval is, kan je dan voor opvang voor de puppy zorgen zodat hij zich niet zo alleen voelt en even met de puppy naar buiten kan gaan, met hem spelen en eten geven? Gaat je leven veranderen de komende tijd? Bijvoorbeeld een nieuwe baan, komen er kinderen aan, ga je lange tijd op reis? Als er kinderen zijn, zouden ze van honden houden en het dier ook wat rust kunnen gunnen? Wil je een reu of een teef? Ben je bereid wat geld te geven aan een hond of wil je alles low-budget houden?

Zoals je ziet, heel veel belangrijke vragen die je moet stellen voor je een puppy in huis haalt. Zo moet je bijvoorbeeld ook eens goed nadenken over het ras: sommige rassen staan bekend om hun agressievere karakter en kunnen dienen als waakhond, maar het wordt wel gevaarlijker met kinderen in de buurt. Ga ook na of de hond een echte rashond is en of er bijvoorbeeld bepaalde ziekten sneller voorkomen bij een bepaald hondenras.

Heb je tijd genoeg? En geduld?

Tijd en geduld… twee sleutelwoorden in de opvoeding van een puppy. Je hebt veel tijd nodig om een puppy op te voeden: spelen met de hond, naar puppytraining gaan, de hond borstelen en verzorgen. Nog een handige tip: kijk eens hoe je kind omgaat met de dieren van kennissen. Als dat nooit goed gaat, is het misschien geen goed idee om een eigen huisdier in huis te nemen. Kleine kinderen moeten ook lief zijn tegen de hond, en hem niet als een stuk speelgoed beschouwen.

Spelen met je hond

Je hond heeft veel beweging nodig: hij moet veel kunnen spelen om overtollige energie kwijt te geraken. Als je een puppy wil adopteren, zal je tijd moeten maken om te spelen met de hond. Hoe groter de hond, hoe meer kosten je zal hebben.

Nog belangrijke vragen

Heb je al eens een hond gehad? Ging dat goed? Het is altijd een goed idee om wat bij te lezen over de opvoeding van puppy’s. Natuurlijk moet je ook ruimte hebben voor je hond, ze moeten kunnen ravotten en lopen en een tuin kan heel fijn zijn voor een hond. Als je geen tuin hebt, zal je wat vaker moeten wandelen met de hond.

Wil je een rashond of liever vuilnisbakkenras? Ook heel belangrijk omdat er aan een rashond een flink prijskaartje hangt en sommige rassen zijn vatbaarder voor ziekten. Ga ook eens na of het asiel een goede reputatie heeft.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen