Kies de juiste dierenarts voor je hond

Kies de juiste dierenarts voor je hond
Wanneer je nog geen vaste dierenarts hebt, zal je er eentje moeten zoeken. Om de juiste dierenarts te vinden, houd je best rekening met onderstaande criteria.


Kies een dierenarts uit de buurt

Je kiest best een dierenarts die bij jou in de buurt woont. Wanneer er zich een noodgeval voordoet, is het natuurlijk beter dat je binnen een tiental minuten aan zijn deur staat. Vraag eens rond welke dierenartsen in de buurt bekend staan om hun goede diensten. Vraag altijd wat de openingsuren zijn en indien er zich een noodgeval voordoet, waar je dan terecht kan.


Groepspraktijk of privé

Werkt de dierenarts alleen of heeft hij een praktijk samen met nog een aantal doktoren? Wees er wel bewust van dat wanneer je kiest voor een groepspraktijk, het mogelijk is dat je hond niet altijd dezelfde arts krijgt. Dit kan soms nadelig zijn omdat een vaste dierenarts jouw hond na verloop van tijd kent en meer weet over zijn achtergrond dan andere artsen.


Faciliteiten

Ziet de praktijk er verzorgd uit, hebben ze al de nodige faciliteiten om operaties te verrichten, foto’s te nemen,… Ruikt het er goed of stinkt het er juist? Zijn de magazines in de wachtkamer nog hedendaags? Dit laatste klinkt misschien raar, maar een goede dierenarts zorgt er ook voor dat hij de informatiebrochures in zijn wachtkamer regelmatig vernieuwt.


Communicatie

Is de dierenarts zakelijk of creëert hij/zij een persoonlijke band met de klanten? Het is natuurlijk altijd aangenamer dat je wat losser met je dierenarts kan praten. Zo ben jij sneller geneigd vragen te stellen over de gezondheid van je hond. Verder is het belangrijk dat je dierenarts in mensentaal praat en niet in medische termen waar gewone mensen niet veel van kennen. Hij/zij moet ook duidelijke uitleg verschaffen over eventuele thuismedicatie. Wordt dit eenvoudig uitgelegd? Bespreekt de dierenarts de genomen röntgenfoto’s met jou, overloopt hij/zij grondig de mogelijkheden bij de behandeling?


Vraag de prijzen op

Dit laatste puntje is een van de minst belangrijke in het rijtje. Wanneer jij namelijk een goede dierenarts gevonden hebt die een uitstekende reputatie heeft, bovendien kort in de buurt woont en een aangenaam persoon is, dan is dat kleine beetje geld wat je eventueel meer betaalt, het zeker waard!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen