Kerst door de ogen van je hond

Kerst door de ogen van je hond
Kerstmis, een gezellige tijd voor jou, je vrienden en je familie. Natuurlijk wil je dat je hond er dan ook gelukkig bijloopt. Begrijpt hij echter de betekenis van Kerst?

Vanzelfsprekend begrijpt je hond de religieuze betekenis van Kerst niet. Het verhaal van Jozef en Maria zal enkel bestemd zijn voor de mens. Toch weet je hond dat de tijd rond Kerst veel betekent. Je hond geeft aan Kerst de betekenis die alle mensen zouden moeten zien: gelukkig zijn en plezier maken.

Je hond en de kerstboom

Wanneer mensen een kerstboom in huis halen, zal je hond die boom onmiddellijk ruiken en er een betekenis aan geven. Normaal wanneer je met je hond gaat wandelen, snuffelt hij aan de bomen en maakt hij er zijn terrein van (lees: een plasje doen). Nu wordt de boom in huis gehaald… ja, wat moet je hond dan denken? Zorg er als baasje voor dat de boom niet zijn terrein is maar probeer een oplossing te zoeken waardoor je toch samen met je hond kan genieten van Kerst. De fonkelende lichtjes en de mooie bollen in de boom maken het er natuurlijk niet gemakkelijker op. Honden zijn er enorm door gefascineerd. De meeste baasjes vervangen hun bollen dan ook door niet-breekbare versiering want je hond zal er waarschijnlijk mee willen spelen.

Naast de kerstboom zal er ook veel versiering in huis te vinden zijn. Je hond zal dat snel merken en ervan genieten. Allemaal nieuwigheden die hij zeker eens moet verkennen! Bovendien vindt hij ook allemaal pakjes terug. Die zullen je hond er enorm toe verleiden om te gaan snuffelen en misschien wel wat kattenkwaad uit te halen. Begin echter niet met roepen tegen je hond, het is Kerstmis voor iedereen! Wat je wel kan doen, is een babyhekje rond de kerstboom zetten. Dat is natuurlijk wel niet de mooiste oplossing, dus misschien vind je zelf een betere manier. Uiteraard ken jij je eigen hond het beste van allemaal.

Familie en vrienden

Met Kerst komen er ook veel familieleden en vrienden over de vloer, allemaal mensen die je hond graag ziet en ruikt. Hij wordt er eens zo blij van. Zijn baasjes zijn al in zo'n goede bui, zitten te fluiten, te zingen,… en dan komen er nog meer goedgeluimde mensen bij. Je hond zou voor minder enthousiast worden.

Dan is er nog het feestmaal. Je hond kan over heel het huis allerlei goede geuren opvangen. Het water loopt hem al in de mond. Hij weet dat er zeker wat overschotjes zullen zijn waar hij lekker van kan smullen!

Je hond weet dus zeker en vast wat Kerst inhoudt. Al die elementen maken hem blij en hij zal er bovendien enorm van genieten. Het is ook voor hem een tijd van genieten, feesten en liefde geven aan en ontvangen van al wie je graag hebt. En… wie weet krijgt hij ook wel een leuk pakje?!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


10 reacties

Veerle Robijn

Van al wat beschreven wordt, zien we daar bij ons niets van. We hebben een echte boom met veel glazen ballen, lichtjes en echte pakjes er onder... maar zonder hekje, bodyguards of andere beveiligingsmaatregelen erom heen. Onze Jenne laat het allemaal met rust. Hij markeert zijn domein niet wanneer de boom in huis staat. Hij snuffelt wel enorm als ik de boom versier en wil in alle dozen kijken, wat ik ook toe sta. Het is eens zo gezellig met de hond erbij EMO 8!
Ook van het kersteten valt er weinig of niets in Jennes bakje (ocharme...) want waar trek je de grens?Wat wel klopt, is het kerstpakje. Voor onze Jenne ligt een extra pakje onder de kerstboom met een knuffel er in. Het is inderdaad Kerst voor iedereen! EMO 3

MERRY CHRISTMAS, iedereen!!!

Theo Ruber

Aika is nu 3 maanden en 2 weken bij ons. Zij doet het heel goed. Ook het naar buyiten gaan gaat steeds beter. Verleden week kerstboom opgezet en de versieringen in huis aangebracht. Aika natuurlijk aan het snuffelen. Een paar keer "foei" gezegd en ziedaar zij doet niets meer. Blijft overal mooi vanaf.
Hebben haar verleden week zaterdag een slaapbank gekocht. Ocharme je ziet haar er niet op liggen. Maar slapen dat ze erop doet, niet te filmen.
Afgelopen weekend 2 keer met haar in de parkeergarage geweest. Het piepen van al die banden vond ze maar niets. De lift en de drukte op het plein deden haar niets. Kon geen 5 meter lopen of iemand sprak me wel aan over de leuke hond die ik had. Trots dat ik was.EMO 9
Zij blijft voor haar 3 maanden een heel voorbeeldige en lieve hond. Hopenlijk blijft dit zo.

corry lenaerts

mijn chowchow zohra van 5.maanden,was ook heel nieuwschierig naar al dat moois wat uit de dosen kwam;en maar sneufelen aan alles ,maar ze heeft tot nu toe alles heel gelaten,zelfs als ze alleen in huis is voormiddag,zeker zal ze wat van het kerstdiner gaan krijgen,en ook onder de boom ligt er wat voor haar,wij blijven ook gezellig met kerst thuis ,lekker van ons puppy genieten,Zalig kerstfeest ,EMO 4

Bieke Van Gijsegem

Complimenten voor de inhoud én de toon van het artikelEMO 1
En iedereen ook van ons hier een héél prettig kerstfeest gewenst!

Rita Schietaert

Zalige Kerst en een spetterend Nieuwjaar voor iedereen !!!!
Onze lieve hond Patsy zal het niet meer mee maken is twee maanden geleden ingeslapen EMO 2 voor haar was het plezant om al die slingers en ballen te kunnen besnuffelen, maar verder keek ze er niet naar om ,wel vond ze het plezant om er onder te lopen zodat ze dan vol ging met engelenhaarEMO 3 ze lijk dan op een kerst hondje en zo was ze zelf het huis aan het versieren EMO 4

Veerle Robijn

Zo te lezen heeft er niemand problemen met de combinatie van een hond met een boom...
Allemaal goed opgevoede honden EMO 8...

Geniet van de feesten en geef jullie vriend allemaal een extra warme kerstknuffel (zullen wij alvast ook doen EMO 3)

Rita Schietaert

Dat kan ik helaas niet meer haar een dikke knuf geven ,maar zal zeker aan Onze lieve Patsy denken en hopelijk heeft ze een warm plaatstje daar in de hondenhemel ik mis haar nog elke dag EMO 2 moet eraan wennen ze was altijd overal ga stoppen, want zit te wenen als ik aan haar denk . tefoto bij mijn profiel was onze lief Patsytje .

Wimbo Wimbo

Vorig jaar was Brown nog jong en onbezonnen en had misschien de kerstboom wel even uitgeprobeerd... Geen boom neergezet toen.
Dit jaar besloten we gewoon de (kunst)Kerstboom in de kamer te zetten en natuurlijk ook op te tuigen. Dat optuigen werd nauwlettend in de gaatjes gehouden door hem. Volgde al liggend in zijn stoel, wat er zoal in de boom ging (He, jammer.... geen voedsel!) Toen de boom helemaal in optima forma stond te staan, gingen natuurlijk ook de lampjes aan. Althans, dat moest de bedoeling zijn... (Atijd dat gezeur met die (*^!!@##**) lampjes, weer eentje stuk, hele snoer nakijken, gggrrrr...)
Brown sluipt een beetje naderbij (wa's dat nou eigenlijk?), snuffelt wat hier; snuffelt wat daar en denkt er het zijne van. Gaat weer lekker op zijn plekkie liggen en dat was dat. Geen enkele belangstelling... Alle ballen dus nog helemaal heel!

Ik vrees dat niet alle honden opgezet zijn met de vele bezoeken en met de drukte in huis. Voor nogal wat honden is dit misschien een erg onrustige periode.
De baasjes zijn misschien ook enkele (feest)avonden van huis, het is vuurwerktijd, lange wandelingen worden uitgesteld tot de lente,...
Ik denk dat het dubbel is: voor de ene hond een groot plezier, voor de andere toch wat minder.

Wimbo Wimbo

De meesten weten wel dat we twee Podenco's hebben en dat is soms "a handfull." De jongste vindt het namelijk ont-zet-tend leuk om op topsnelheid door het huis te crossen daarbij handig alles wat hij zou kunnen raken ontwijkend door haaks de bocht te nemen en over de salontafel te springen. Heeft nogal wat pit zeg maar. Als hij dat doet krijgt hij natuurlijk (lichterlijk) op zijn donder, maar over het algemeen gaat het wel goed. Totdat we vorig jaar maar weer eens de kerstboom (kunst, dat dan weer wel) in de kamer parkeerden. Opzetten? Ging prima, tot hij de lichtsnoeren vond. Die moesten toch wel erg inelkaar geknoopt worden... Maar goed, de boom stond. En wat schetst onze verbazing? Na hem uitgebreid te hebben besnuffeld en in orde bevonden, heeft hij er niet meer naar omgekeken.

Dit jaar maar geen kerstboom maar een paar kelinere en leuke licht ornamenten geplaatst. WANT JE WEET MAAR NOOIT!! Prettige dagen! EMO 1 EMO 1


Een reactie plaatsen