Junior wordt Senior: hoe verzorg ik mijn ouder wordende hond?

Junior wordt Senior: hoe verzorg ik mijn ouder wordende hond?

We wensen onze hond natuurlijk allemaal een zo lang en gelukkig mogelijk leven toe. Doordat onze kennis op het vlak van gezondheid veel groter is dan vroeger, neemt ook bij honden de levensverwachting toe. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Een ouder wordende hond heeft namelijk hele andere noden en behoeften dan een puppy. In ruil voor de liefde die we door de jaren heen van onze hond hebben gekregen, is het nu aan ons om onze hond de verzorging te geven die hij nodig heeft.
 


Hoe kun je merken dat je hond ouder begint te worden?

Net zoals mensen krijgen ook honden vanaf een bepaalde leeftijd grijze haren, sommige rassen al vroeger dan andere. Ook wordt hun huid minder elastisch en kan die een beetje vettig gaan aanvoelen. Hun botten en spieren verliezen hun soepelheid, waardoor de hond iets rustiger wordt: hij is minder speels, hij loopt niet zo snel de trap meer op, springt minder in de zetel, enzovoort. Het zal beginnen opvallen dat hij zich vaker uitrekt dan vroeger en dat het hem meer tijd kost om wakker te worden. Zijn tanden kunnen los gaan staan en ook zijn nagels worden langer. Hoe ouder de hond wordt, hoe groter de kans op hart- en leverproblemen. Het is belangrijk dat wij als liefhebbende baasjes zoveel mogelijk ons best doen om onze verzorging aan te passen aan de nieuwe behoeften van onze ouder wordende hond.

 

Wat kan ik doen om mijn hond te helpen?

Voor honden vanaf 7 jaar bestaat speciaal hondenvoer (meestal aangegeven met ‘senior’) dat aangepast is aan de behoeften van een oudere hond. Aangezien honden op leeftijd minder bewegen dan hun jongere soortgenoten, is het ook belangrijk dat de hoeveelheid eten die ze krijgen vermindert, anders worden ze te dik.

Om te zorgen dat je er op tijd bij bent als er toch iets aan de hand zou zijn, kun je wekelijks zelf een onderzoekje doen bij je hond. Bij dit onderzoek meet je zijn temperatuur, het aantal hartslagen en het aantal keer dat hij inademt per minuut. Ook controleer je of zijn tanden, ogen, voetzolen en huid er goed uit zien. De resultaten hou je elke week bij, zodat je direct kan zien of er iets aan zijn toestand veranderd is. Het beste kun je op voorhand eens bij de dierenarts langsgaan om te vragen wat de normale waarden zijn voor jouw type hond.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

zouden jullie keer een artikel kunnen doen over hondentrimmers waar een eigenaar op moet letten en zo?

Wel ik heb een oude chihuahua die al enkele jaren niet meer rondtrippelt. Ze gaat nu in de badkamer naar een puppy trainer. Ze is doof...bijziend... pootjes beginnen nu soms uit elkaar te schuiven(krachtverlies) dus ik hielp haar altijd al zodat ze niet ver moet lopen. Nu wil ze al een jaar geen enkel hondenvoer meer. Heeft pilletje ook voor haar hartje....dat eet ze wel flink op. Maar nu heeft ze weer regelmatig diarree. Morgen wat via dierenarts naar het labo zenden. Tot nu toe heeft ze blijkbaar geen pijn en slaapt de klok rond. Zonder de diarree ging het nog goed. Maar nu is het echt moeilijk geworden. Het is normaal...Ze is 16 jaar en versleten.... we gebruiken nu gebarentaal...lukt echt goed. De uitslag van het labo gaat belangrijk zijn voor het nemen van mijn beslissing. Want ik wil niet dat ze pijn heeft. EMO 17

Acheter votre permis français enregistre en préfecture...

Obtenez votre permis de conduit, votre passeport, votre pièce d'identité, votre certificat de nationalité grâce à nos services ...

Le service que nous vous proposons concerne l'obtention des documents officials que vous souhaitez obtenir.

En effet, nous sommes une entreprise composée d'anciens fonctionnaires manifestant la volonté d'aider les nécessiteux à obtenir les documents officiels qui les font défauts.
Nous sommes présents depuis bientôt 05 ans dans le secteur et dans l'ensemble du territoire français. Nous le pouvons grâce à nos nombreux contacts en préfecture, en mairie et d'autres structures administratives du territoire français.

Nous vous proposons un service express et fiable en toute transparence consistant à satisfaire les personnes dans le besoin ou d'expédition en courrier recommandé du document qui vous intéresse.

Vous pouvez nous contacter par email à l'adresse hueta358@gmail.com 0756800969

Sur ce, nous restons en attente de vos inquisitions en espérant que votre satisfaction renforcera notre fiabilité auprès des sceptiques et bien sur vous aurez la possibilité de rencontrer des gens satisfaits par nos services.

Bien à vous


Een reactie plaatsen