Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Je puppy zindelijk maken

  Davy Agten
  Je hond zindelijk maken
  In het wild worden wolven van jongs af geleerd dat ze hun behoefte niet doen in hun hol. Nu moet jij je puppy leren zijn behoefte niet te doen in jouw huis. Honden zijn van nature zindelijke dieren. Het is dus een kwestie van aanleren en stimuleren. De beste leeftijd om dit te doen is als je puppy tussen de 8 en 12 weken oud is.

  De doos van je puppy


  Een van de beste manieren om je puppy zindelijk te maken is met een doos. Voor je pup is de doos als een hol. Het geeft hen een bepaald gevoel van veiligheid. De puppy zal in zijn slaapdoos niet plassen. Daarom is de doos een heel geschikt hulpmiddel. Gebruik de doos echter nooit om je hond te straffen! Laat hem een paar uur (nooit langer dan 2 uur) in zijn doos, haal hem eruit en laat hem uit. Het best ga je steeds via dezelfde weg naar dezelfde plek. Dit is duidelijker voor je hond en zelf wil je liever niet van je hele tuin een uitlaatplek maken. Ga ook door dezelfde deur. Zo leert hij aan welke deur hij moet krabben als hij zijn behoefte moet doen.

  Als je pup zijn behoefte doet, gebruik dan een soort commando. Het maakt niet uit wat, zolang het maar bemoedigend en herkenbaar klinkt, zoals "doe maar" of "braaf plassen". Als hij klaar is, prijs hem dan uitbundig en beloon hem met iets lekkers.

  Best straffen vermijden


  Probeer je pup niet te straffen. Als er een ongelukje gebeurt, sleur hem dan niet tot de plaats van onheil om hem er met zijn neus in te duwen! Dit zal je puppy alleen maar verwarren. Hij zal namelijk niet de link leggen tussen de straf en iets wat hij enkele seconden ervoor heeft gedaan. Als je hem echter op heterdaad betrapt, neem hem dan stevig bij zijn halsband en zegt met een diepe en zekere stem "Nee". Neem hem daarop terug mee naar de plek die als uitlaatplek dient.

  Herken het signaal van je pup


  Probeer snel de voortekenen van je puppy te herkennen. Zo kun je ongelukjes voorkomen. Misschien loopt hij cirkeltjes als hij zijn behoefte wil doen, of begint hij overal rond te snuffelen. Elke pup maakt op een of andere manier duidelijk dat hij moet plassen. Leer dit te herkennen en leid hem dan naar zijn 'toilet'.

  Je puppy zindelijk maken zal geduld vragen. Ongelukjes zijn normaal, je puppy is net een kindje. Het duurt even voor die kleine hersentjes snappen wat je van hen verwacht, maar eens hij het snapt, zal hij het blijven snappen!

  Meer en goede informatie kan je o.a. vinden in het boek "Je Hond Opvoeden" van Benny Brandt  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Puppy , Zindelijk , Signaal , Plassen , Doos
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x