Je mopshond en training

Je mopshond en training
Jazeker, ook je schattige en lieve mopshond heeft training nodig. Toon hem hoe graag je hem ziet. Mopshonden zijn namelijk enorm gevoelig. Ze zijn enorm intelligent en voelen veel aan. Hoe liever je hem ziet, hoe meer hij bij jou zal willen zijn en hoe beter hij zijn best zal doen om te luisteren en je te begrijpen.


Aandacht en snoepjes als beloning

Mopshonden zijn klein maar enorm intelligent. Als ze willen, zullen ze snel leren. Soms zal je mopshond je proberen tonen dat hij niet wil doen wat je vraagt. Hij heeft het wel begrepen, maar wil het gewoonweg niet doen. Dat wil hij je dan ook duidelijk maken. Je kunt met een duidelijke stem 'nee' zeggen, eventueel kun je zelfs je hand opheffen en 'eh eh eh' zeggen. Dit komt imponerend over. Sla hem echter nooit!

Je mopshond slaan, pijn doen, roepen op hem of hem achterna zitten zal helemaal niets bijdragen aan de training. Integendeel. Hij zal zich bang en verward voelen. Hij weet niet meer welke reactie hij kan verwachten als hij iets doet. Hij zal dus telkens bang zijn om iets mis te doen, waardoor hij ook niet meer weet wat hij wel moet doen.

Beloon hem als hij gehoorzaamt. Je mopshond is dol op eten. Snoepjes zijn dus de perfecte beloning. Voor een snoepje, zal hij alles doen wat je hem vraagt. Alles wat binnen de mogelijkheden ligt natuurlijk. Zorg er wel voor dat de training duidelijk verloopt. Hou de sessies kort, intensief en leuk. Wissel de training af met spelen. Je kunt bijvoorbeeld een poosje met hem spelen, voor je hem beveelt iets te doen. Al is de vrolijkheid van je mopshond die achter een snoepje verlangt, vaak onweerstaanbaar. Beloon hem pas als hij echt doet wat je vraagt.

Verwacht niet te veel op korte tijd!

Tijd is heel belangrijk in de training. Verwacht niet dat je mopshond alles kan binnen het eerste jaar. Probeer hem niet te veranderen in een robotje dat gaat en staat waar je wil. Mopshonden zijn lieve kleine beestjes. Leer je mops de basis, maar laat hem zichzelf zijn. Laat hem voldoende spelen en doen waar hij zin in heeft. Zo ontwikkelt hij zijn eigen, unieke karakter. Probeer zelf ook zoveel mogelijk met hem te spelen. Ga minstens een keer per dag met hem wandelen. Hoe blijer hij is, hoe beter de training zal verlopen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

gilbert claes

HALLO DAVY MIJN HOND IS EEN BOUVIER VAN 10 MAANDEN EN IS NIET KWAADAARDIG KAN WEL LIEF ZIJN MAAR HIJ SPRINGT ALTIJD TEGEN MIJ NAAR OM HOOG KAN MIJ OMVER DUWEN OF IK LIG ER ( AL GEWEEST)
DAAR HEEFT HIJ GEEN HOREN NAAR WAT IK ZEG IK VIND HET HEEL SPIJTIG . IK VRAAG DE RAAD AAN U WAT KAN IK DAAR A U B AAN DOEN
IK WIL HEM NIET KWIJT GRAAG EEN ANTWOORDJE A U B MARIA


Een reactie plaatsen