Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Je hond wil het ook gezond

  Davy Agten
  Je hond wil het ook gezond
  De voedingsbehoeftes van je hond zijn verschillend van de onze. Wat wij gezond vinden is daarom niet altijd even goed voor je hond. Om je trouwe viervoeter een evenwichtige voeding te geven, moet je hun noden leren kennen. Je hond verdient het! Hij heeft gezond eten nodig om te groeien, te spelen en te blinken in zijn vel. Als hij niet de nodige voedingsstoffen krijgt, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals een beperkte groei, onverschilligheid en uiteindelijk een korter leven. Het liefst willen we onze hond toch zo lang mogelijk gezond en fit bij ons?

  Een basis van vijf


  Net als alle andere levende wezens heeft je hond 5 basisvoedingsstoffen nodig: proteïnes, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen.

  Proteïnen, de bouwstenen van zijn gezondheid


  Proteïnen zijn een soort chemische producten gemaakt van aminozuren. Je hond kan enkele van deze chemische producten zelf produceren. De rest krijgt hij door te eten. Vlees en bijproducten zijn een goede bron van proteïnes. Uit deze producten haalt je hond veel sneller zijn eiwitten dan uit plantaardige bronnen.

  Eiwitrijke producten helpen je puppy groeien maar een teveel hieraan kan soms ook schadelijk zijn.


  Vet, het transport voor de andere voedingsstoffen


  Honden hebben net zoals mensen nood aan een bepaalde hoeveelheid vet. Deze helpt vitamines te transporteren in het lichaam. Je hond krijgt er een gezonde huid door. Ze zijn bovendien ook essentieel voor een goede nierfunctie. Een teveel aan vet kan echter tot overgewicht en onverschilligheid leiden.

  Koolhydraten, de brandstof voor je hond


  De voeding van je hond zou de helft uit koolhydraten moeten bestaan. Koolhydraten zijn broodnodig voor de energie van je hond. Graan is, samen met sojabonen, de bekendste bron van deze voedingsstof.


  Vitamines en mineralen, en je hond blijft gezond


  Het zou zo gemakkelijk zijn als je hond gezond werd door zoveel mogelijk vitamines, maar niets is minder waar. Je hond heeft een exacte hoeveelheid vitamines en mineralen nodig om gezond te zijn. Bij een evenwichtige voeding kan je hond deze vitamines meestal uit zijn voedsel halen, maar soms zijn vitaminesupplementen handig. Er bestaat ook speciaal ontwikkeld voedsel waardoor je op een eenvoudige manier je hond een goede evenwichtige voeding kunt garanderen.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Koolhydraten , Vetten , Vitaminse , Mineralen , Protëines , Protëinen
terug naar overzicht

1 reactie

 1. satisfaction

  rank: 3842

  hallo goede morgen ...daar probeer ik ook altyd op te letten EMO 1
  geplaatst op 08-01-2014 om 09:25
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x