Je hond wil het ook gezond

Je hond wil het ook gezond
De voedingsbehoeftes van je hond zijn verschillend van de onze. Wat wij gezond vinden is daarom niet altijd even goed voor je hond. Om je trouwe viervoeter een evenwichtige voeding te geven, moet je hun noden leren kennen. Je hond verdient het! Hij heeft gezond eten nodig om te groeien, te spelen en te blinken in zijn vel. Als hij niet de nodige voedingsstoffen krijgt, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals een beperkte groei, onverschilligheid en uiteindelijk een korter leven. Het liefst willen we onze hond toch zo lang mogelijk gezond en fit bij ons?

Een basis van vijf

Net als alle andere levende wezens heeft je hond 5 basisvoedingsstoffen nodig: proteïnes, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen.

Proteïnen, de bouwstenen van zijn gezondheid

Proteïnen zijn een soort chemische producten gemaakt van aminozuren. Je hond kan enkele van deze chemische producten zelf produceren. De rest krijgt hij door te eten. Vlees en bijproducten zijn een goede bron van proteïnes. Uit deze producten haalt je hond veel sneller zijn eiwitten dan uit plantaardige bronnen.

Eiwitrijke producten helpen je puppy groeien maar een teveel hieraan kan soms ook schadelijk zijn.


Vet, het transport voor de andere voedingsstoffen

Honden hebben net zoals mensen nood aan een bepaalde hoeveelheid vet. Deze helpt vitamines te transporteren in het lichaam. Je hond krijgt er een gezonde huid door. Ze zijn bovendien ook essentieel voor een goede nierfunctie. Een teveel aan vet kan echter tot overgewicht en onverschilligheid leiden.

Koolhydraten, de brandstof voor je hond

De voeding van je hond zou de helft uit koolhydraten moeten bestaan. Koolhydraten zijn broodnodig voor de energie van je hond. Graan is, samen met sojabonen, de bekendste bron van deze voedingsstof.


Vitamines en mineralen, en je hond blijft gezond

Het zou zo gemakkelijk zijn als je hond gezond werd door zoveel mogelijk vitamines, maar niets is minder waar. Je hond heeft een exacte hoeveelheid vitamines en mineralen nodig om gezond te zijn. Bij een evenwichtige voeding kan je hond deze vitamines meestal uit zijn voedsel halen, maar soms zijn vitaminesupplementen handig. Er bestaat ook speciaal ontwikkeld voedsel waardoor je op een eenvoudige manier je hond een goede evenwichtige voeding kunt garanderen.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

diana pots

hallo goede morgen ...daar probeer ik ook altyd op te letten EMO 1


Een reactie plaatsen