Je hond voorbereiden op lange tochten of een lange reis

Je hond voorbereiden op lange tochten of een lange reis
Je wil graag op reis, naar de bergen. Lange tochten door de prachtige natuur, zalig. Natuurlijk wil je je trouwe gezelschap met je mee. Je vertrouwt erop dat je hond ook zoveel van de wandelingen zal genieten. Groot is echter je verwondering als je merkt dat je hond sneller pompaf is als jij! Meestal lijkt het alsof honden eindeloos energie hebben en een enorm uithoudingsvermogen. Hoeveel keer ben je zelf niet uitgeput na een gewone wandeltocht met je hond, of na een uurtje spelen met je hond? Toch is het een wijdverspreid misverstand dat honden non-stop willen wandelen, lopen en spelen. Hun uithoudingsvermogen is niet zo eindeloos als je zou denken. Als je dus van plan bent om lange wandeltochten te maken, of om te gaan trekken met je hond, bereid hem dan maar beter voor.

Enkele tips:

Dierenarts

Ga eerst en vooral langs bij je dierenarts. Na een volledige check-up weet je zeker dat je hond gezond is en in staat om op lange tochten te gaan. Vraag hem waar je zeker moet op letten en wat je zeker mee moet nemen in het EHBO koffertje voor je hond.

Hondenrugzakje

Maak je hond gewoon om een rugzakje te dragen. Een hond kan makkelijk tot een derde van zijn gewicht dragen. Zo kan hij zijn eigen benodigdheden dragen.

Steeds langere wandeltochten

Om het uithoudingsvermogen van je hond te vergroten, kun je telkens langere wandelingen maken. Op die manier train je ook jezelf.

Voeding, een bron van energie

Als de tochten zwaarder worden, zal je hond veel meer energie nodig hebben. Je kunt de voedingsporties geleidelijk aan vergroten.

2 keer voedsel per dag

Geef je hond twee keer per dag eten. Geef hem tussendoor veel kleine hapjes. Dit zal je hond niet enkel motiveren, maar het is ook echt nodig.

Drinken

Zorg ervoor dat je hond genoeg kan drinken. Net als wij, zweet je hond ook, en moet hij zijn vochtverlies compenseren.

EHBO

Maak een apart EHBO-zakje voor je hond. Zo kun je hem snel helpen indien nodig.


Bovenstaande tips zijn zeer algemeen. Breidt zelf de tips nog uit. Vraag extra tips aan mensen die al samen met hun hond op trektocht geweest zijn. Zij weten uit ervaring bepaalde zaken waar je misschien zelf nog niet aan denkt. Hou er rekening mee dat je hond net is als jij. Zware inspanningen hebben een goede voorbereiding nodig. Daarna staat je een prachtige ervaring te wachten!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen