Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Je hond op de loopband

  Davy Agten
  Je hond op de loopband
  De eerste jaren spring je uit je bed om te gaan lopen of spelen met je hond, beetje bij beetje raakt dat plan op de achtergrond. Je hebt andere dingen aan je hoofd, je laat andere dingen primeren. Misschien herken je je wel in deze situatie. Het resultaat wordt dan ook duidelijk bij je hond zelf. Hij wordt iets dikker, iets minder actief. Nee, hij wordt niet gewoon lui. De oorzaak ligt bij de hoeveelheid beweging die hij krijgt.

  Dé oplossing voor meer beweging


  Beweging is voor je hond net zo belangrijk als voor jou. Het houdt zijn hart, longen en bloedcirculatie op peil. Dagelijkse beweging is geen extraatje, het is noodzakelijk! Zonder beweging kan je hond zich gaan vervelen. Een verveelde hond kan plots gedrag gaan vertonen dat je liever niet had gezien.

  Zou je je hond graag meer beweging geven, maar heb je geen tijd? Misschien is een loopband wel dé oplossing. Loopbanden voor honden zien er anders uit dan die voor mensen. Honden stappen dan ook anders dan mensen. Een hondenloopband is dus specifiek gebouwd om aan alle behoeftes van je viervoeter te voldoen. Meer beweging houdt je hond actief. Hij zal zich ook minder vervelen en hierdoor ook alerter zijn.

  Een handmatige of automatische loopband?


  Is de knoop doorgehakt? Dan moet je nog kiezen welke loopband je wilt. Een automatische? Een handmatige? Met een handmatige loopband zal je hond meer controle hebben. Hij is de 'motor' achter de loopband. Hij kan hem sneller doen gaan of trager, tot een snelheid dat hij zelf comfortabel vindt. Bovendien geeft de controle hem ook meer veiligheid. Een automatische loopband daarentegen geeft jou meer controle. Je kunt de snelheid zelf bepalen. Dit kan belangrijk zijn als je hond zelf wat lui is om snel te lopen.

  Hou altijd een oogje in het zeil als hij aan het oefenen is op de loopband. Misschien heb je een leiband nodig om je hond op de loopband te houden.

  Je hond op een loopband laten trainen, klinkt misschien gemakkelijk. Het betekent echter niet dat je er geen tijd meer in moet steken! Jij bent nog altijd verantwoordelijk voor zijn veiligheid!

  Zo een loopband lijkt nu misschien een typisch Amerikaanse uitvinding. Maar het kan de oplossing zijn voor jouw probleem.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Beweging , Loopband , Hondenloopband , Verdikken
terug naar overzicht

1 reactie

 1. jondewi

  rank: 578

  ... en er naast een loopband voor het baasje...

  Er is altijd wel ergens tijd om met de hond te gaan wandelen... en ... slecht weer bestaat niet wel slechte kleren...
  geplaatst op 14-12-2016 om 18:52
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x