Je hond leren alleen zijn

Honden zijn zeer sociale wezens. Het kan voor hen dan ook zeer stressvol zijn om alleen te zijn. Gelukkig kunt u uw pup leren om van zijn tijd voor zichzelf te genieten, of het in ieder geval te tolereren. Als je puppy dit niet aanleert, kan je een hond krijgen die extra gaat blaffen, graven of kauwen. Of zelfs een hond krijgen met een ernstig geval van verlatingsangst. 

Stappenplan om uw pup of hond leren alleen te zijn:

 

 1. Laat uw puppy in eerste instantie elke dag minstens 30 minuten tot een uur alleen in zijn bench of puppy speelkamer. Verhoog die tijd geleidelijk aan tot twee uur voor een pup van drie maanden en jonger, of tot vier uur voor een pup van drie tot zes maanden oud. Uw pup begint zich aan te passen aan het alleen zijn en leert een waardevolle les: Het baasje komt altijd terug.

  Wij raden u aan om uw hond op een veilige plaats achter te laten, een ruime bench of puppy speelkamer. Gebruik dus niet je hele huis om hem vrij te laten lopen. Een ongeluk is snel gebeurd.
 2. Maak van de tijd dat uw pup alleen is een belangrijke tijd. Zorg dat hij dan zijn maaltijd kan eten. Als hij zijn normale maaltijd al op heeft, vul dan eventueel een speeltje met een paar brokken.
 3. Leer uw hond dat "rustige tijd" een goede zaak is door hem te laten zien hoe hij rustig kan zijn. Onderbreek zijn speeltijd af en toe met korte, rustige pauzes. Zeg tegen uw hond dat hij "rustig moet gaan liggen" en vraag hem om een paar seconden stil te liggen. Beloon hem dan en ga verder met spelen.

  In het begin houd je deze intervallen zeer kort - slechts een paar seconden lang. Wanneer hij in staat is om zich voor deze korte periodes met succes rustig te houden, bouwt u langzaam op - tot 10 / 20 seconden. Uw hond leert al snel dat de rustige tijd wordt gevolgd door speeltijd en het wachten is nooit meer dan hij aan kan.

Extra tip: Houd in het begin zijn tijd alleen kort (maximaal 30 minuten). Op die manier kan uw hond nog onthouden dat je terug komt. Maak de ervaring aangenaam. Geef hem enkele zaken waarop hij mag kauwen. Zorg er ook steeds voor dat hij zijn behoeften al gedaan heeft en dat hij ook wat water bij zich heeft staan. Als hij huilt, weet u in ieder geval dat hij geen dorst of honger heeft en dat hij niet naar het toilet moet.

Problemen oplossen: 

Mijn puppy kon heel goed alleen zijn. Maar dat stopte op een keer. Nu huilt hij elke keer als ik wegga:

De kans is groot dat je te ver en te snel bent gegaan. Wacht op een pauze in het huilen voordat u weer naar binnen gaat. Als hij weer met zijn kauwspeeltjes bezig is of rustig is geworden, neem dan nog een veel kortere pauze uit de kamer.

Begin bij uw volgende alleen-tijd training met een interval waarvan u weet dat uw puppy het aankan. En blijf dit interval een tijdje aanhouden. Als hij dat eenmaal aan kan, kunt geleidelijk aan enkele minuten toevoegen...

Mijn puppy schiet in een razernij als ik hem alleen laat:

Dit kan een normale reactie zijn. Ze kunnen een geweldige mini-storm veroorzaken als ze voor het eerst alleen worden gelaten. U zult misschien ook verbaasd zijn over hoe lang hij huilen en blaffen vol kan houden voor hij even pauzeert. 5 tot 10 minuten is normaal, maar het kan een eeuwigheid lijken.

Veel honden zullen op de deur van de bench proberen te kauwen of er met hun poten proberen tegen te duwen. Een ultieme poging om naar u toe te komen. Maar ze zullen uiteindelijk stoppen als het duidelijk is dat dit niet zal lukken.

Dit gedrag, hoe verontrustend ook, is te verwachten wanneer u voor het eerst met dit soort training begint. Volg de bovenstaande stappen, zorg ervoor dat u uw puppy niet te lang in zijn bench houdt en zorg ervoor dat de speeltjes die u hem bij vertrek geeft goed gevuld en geliefd zijn.

Wanneer heeft je hond verlatingsangst en neem je best verdere stappen bij eventueel een hondentrainer?

 

 • Hij eet niets of kijkt niet naar de traktaties die u voor hem achter gelaten heeft.
 • Destructief kauwen of krabben aan de uitgang, de deur of zijn bench. 
 • Als de nagels, kussentjes of tanden van uw hond versleten of bloedig zijn, of hij hijgt van uitputting.
 • Smeken, janken, kwijlen en u op de voet volgen wanneer u klaar bent om te vertrekken.

 

Heeft u graag wat extra uitleg? Neem dan zeker eens een kijkje op “je puppy opvoeden


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


7 reacties

M M P Meester Snijder

Ik heb echt alles geprobeerd, druppeltje piepertjes pilletjes ,zelfs een honden trainer, maar hij blijft echt janken. krijgt dikke ogen en drijfnat.
Dus ik heb echt een probleem ,moet altijd een oppas zoeken dat is vaak lastig.
Ik weet niet wat ik verder nog kan doen.
Heeft iemand een nog een andere manier om het verlatingsangst af te leren??
Ik woon op een appartement en krijg problemen met de buren.

W M V D BRAND

WIJ HEBBEN EEN BORDERCOLLIE DE VRAAG IS HIJ EET GRAAG EEN STUKJE BROOD BIJ ZIJN BROKKEN IS DAT GOED OF SLECHT GRAAG U MENING BEDANGT

alena walker

Go to the <a href="https://gomcafeeactivate.com">mcafee.com/activate</a> to download and install McAfee antivirus product. You can easily activate McAfee setup by entering the <a href="https://gomcafeeactivate.com/mcafee-activate-25-digit-code">mcafee activate 25 digit code</a> alphanumeric activation.

Robert Peary

What Is The Gmail Number To Fix Your Gmail Account?
• Need to update Gmail App?
• Fix sync errors?
• Problems in importing mail?
• Gmail Account stopped working?
Acquire needed support by connecting with a team of adroit Gmail Number professionals. Starting from create Account to import missing or deleted emails; they will help you in many ways.

https://www.callcustomer-service.com/customer-service/gmail

Robert Peary
Opt For Suitable Solution to Frontier Email Login Problems
You might find a lot of technical ways to resolve <b><a href=https://www.emaillogin-help.com/frontier-email-login/>Frontier Email Login</a></b> related problems and hurdles. As you can get in touch with the best customer care technicians, you can have the right solution at anytime from anywhere. These services are available 24x7 so that you can get the one stop solution to your problems in no time.

Robert Peary

Reset Amazon Password? Instantly Recover It with Support Services
Forgot Amazon Password? People today have multiple accounts with different websites and a lot of. In such cases, they tend to forget passwords to their account every now and then. Don’t worry if you fail to remember your Amazon Prime account password. You can simply recover your account, reset and change your account’s password with Reset Amazon Password support services at your disposal.
https://www.techjaadu.com/blog/how-to-reset-amazon-password/

Robert Peary

Support for Frontier Email Login Error Issues
Are you facing Frontier email login error issues in your account? Is your account password getting changed automatically? Is your account getting logged in from different locations? Then it is advised to contact Frontier Email Login support as soon as possible to secure your account from any malicious intent and secure it from any kind of trouble or getting.
https://www.emaillogin-help.com/frontier-email-login/


Een reactie plaatsen