Je hond heeft honger? Enkele voedingstips...

Je hond heeft honger? Enkele voedingstips...
Een volle maag alleen is zeker niet voldoende voor een hond. Hij heeft veel vitaminen en mineralen nodig om zichzelf gezond, gelukkig en vol van vitaliteit te voelen. Laat je niet teveel beïnvloeden door reclame in je keuze van hondenvoer. Let vooral op innerlijke en uiterlijke kenmerken van je hond. Geniet hij van z’n eten? Ziet zijn vacht er glanzend uit?

Om je alvast op weg te helpen volgen hieronder enkele nuttige tips…

Chocolade is dodelijk!

Vooral zwarte chocolade is een effectief dodelijk wapen. Chocolade wordt bij mensen verteerd in 3 uur, bij honden kan dit tot wel 18 uur duren. Wanneer een hond een te grote hoeveelheid chocola te eten krijgt, kan dit leiden tot overgeven, hyperactiviteit, diarree, coma en zelfs de dood.

Geen bot meer voor je hond

In tegenstelling tot wat algemeen voor waar wordt aangenomen, zijn botten niet altijd een goed idee. Kleine, zachtere botten kunnen versplinteren en grote schade berokkenen aan zijn spijsverteringsstelsel. Eventuele splinters kunnen ook in zijn keel blijven zitten en kunnen dan leiden tot verstikking.

Extra voedingsstoffen zijn overbodig

Probeer je hond te voorzien van een gevarieerde en gezonde maaltijd. Zo moet je je toevlucht niet nemen tot extra vitamine-supplementen. Naast het feit dat hun werking nooit de vitamines in echte voeding zal kunnen vervangen, is het voor je hond ook helemaal niet smakelijk eten.


Niet te veel rauwe vis of rauwe eieren

Wanneer je hond regelmatig rauwe eieren eet, leidt dit ontegensprekelijk tot huiduitslag en haarverlies. Rauwe vis leidt dan weer tot verlies van eetlust, abnormaal gewicht, slapheid en soms zelfs tot de dood.

Lees aandachtig het etiket van het hondenvoer

Hoewel het soms lijkt dat alle blikken hetzelfde voer bevatten zijn er toch essentiële verschillen. Een hond heeft nood aan veel eiwitten. Die vind je vooral in hondenvoer waarin kip, kalkoen en varken verwerkt zijn. Eiwitten zorgen ervoor dat de vacht van je hond glad en glanzend blijft.
Probeer daarnaast ook veel plantaardige eiwitten te voorzien, omdat deze zeer gemakkelijk te verteren zijn . Daarnaast zijn ze ook zeer energierijk voor je hond.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


9 reacties

Ingrid De Meulemeester

Rauwe vis slecht voor je hond lees ik hier. Ik voer m'n honden rauw en zodoende krijgen ze ook rauwe vis.
ik moet wel vermelden dat al het rauwe vlees ( vis ) in de diepvries heeft gezeten.
Graag reactie van andere mensen die hun hond rauw voeren.

patricia de beul

ik geef ook rauw ( kvv ) en ja dus ook vis ! maar alles in mate ook fruit en groeten of pasta en beetje rijst enzo dus ook ik zie hier niet zo een probleem of je moet hem enkel op rauwe vis zetten !!

Ingrid De Meulemeester

bedankt voor de reactie. Nee, ik varieer in vlees en vis.

Wimbo Wimbo

Rauw vlees: Al duw je het erin; hij wil het niet eten. Hele dag laten liggen in zijn bak: no way! Alleen gekookt kipfiletje wordt lekker opgegeten, rauwe riblap niet zoals gezegd. Brokken: prima, in drie variaties, helemaal goed. Kaas (belegen) lust ie, rauwe wortelen: helemaal goed, evenals banaan. Ook mandarijnen blieft meneer wel. (!)
Alleen heeft ie één (groot) probleem: hij associeert ALLES met eten. Overgebleven van vroegûh denken we... Pas nu (na 2 maanden) heeft ie in de gaten dat ie alles niet in één keer hoeft op te eten (wilde het niet laten liggen omdat hij het idee had dat het er niet meer zou liggen als ie iets anders ging doen. Bedelde ook tijdens ons eten, maar dat hebben we er nu aardig uit.
Maar het lijkt wel of ie altijd honger heeft (ja, ja, ja, hij krijgt genoeg...)

katty van mele

Ik geef ook rauw eten, maar de vis is altijd gecombineerd met kalkoen. Ook groenten en fruit staan op het menu. Een hond is een vleeseter , maar heeft toch ook knobbel,kiezen wat wijst op een alldseter. Enkel granen staan niet op de menu. Ze worden heel vaakverwerkt inhondenvoeding maar zijn enkel balast, wat je dan weer merkt aan de ontlasting.
EMO 20

Carina Van Cleemput

Hier krijgt onze Obi KVV en hij doet het goed, ik geef hem barfmenu compleet dus elke dag iets anders.
Is dit volgens jullie Ok of kan het beter(want dat is tenslotte ook rauw vlees?

Barf rauw vlees gegeven tot 6 maanden. Nu koudgeperste korrels en......een klein lepeltje tafelrestjes. GEEN BROOD!

online geometry homework help

Hi, this is a nice blog thanks for sharing the informative blog. My assignment help provides the online geometry homework help for an assist to student queries. Our writers conduct thorough research to provide you with a flawless online geometry homework help. If you get more details Please visit the site through Link.
https://myassignmenthelp.com/us/geometry-homework-answers.html

desi

Geef Prins voeding voor puppy en junior. (brokken). Hij groot en is zeer mooi. Verder komkommer en banaan en wortel rauw. Dit op advies van de dierenarts.Geen rauw vlees is geadviseerd omdat hier bacteriën in kunnen zitten. Hij is nu 7 maand oud.


Een reactie plaatsen