Je hond en goede voeding

Je hond en goede voeding
Zijn voederbak is leeg. Je giet hem weer vol. Zo gaan de dagen voorbij, klaar is kees. dat had je gedacht. Je hond voldoende te eten geven, is niet genoeg! Je hond heeft een evenwichtige voeding nodig en daarnaast genoeg beweging. Dan pas zal hij gezond, gelukkig zijn en blinken in zijn vel. Natuurlijk is het aan jou om in de gaten te houden welke voeding goed is voor je hond en welke niet.

Weetjes

Er zijn enkele essentiële zaken die elk baasje moet weten over de voeding van zijn hond:

Chocolade is giftig!

Natuurlijk geef je je hond graag af en toe een snoepje. Pas echter goed op met chocolade en zeker met zwarte chocolade! Het is namelijk puur vergif voor je hond. Chocolade bevat methylxantine en theobromine. Deze twee stoffen worden makkelijk verteerd door mensen, maar niet door honden. De stoffen blijven wel meer dan 18 uur in het lichaam van je hond. Genoeg om hem dodelijk te vergiftigen. Symptomen van een chocoladevergiftiging zijn overgeven, veel urineren, hyperactief zijn en diarree. Dit wordt gevolgd door bevingen, coma en de dood.

Lees het label op de voedingsverpakking.


Honden hebben een dieet nodig dat rijk is aan dierlijke eiwitten. Zo blijft hun vacht gezond. Als je voedsel in blik koopt, kijk dan zeker of er kip, kalkoen, varken of ander vlees in zit. Honden zelf houden van voedsel met veel plantaardige eiwitten. Deze zijn makkelijk verteerbaar en een grote bron aan energie. Een evenwicht tussen beide is dus de boodschap!

Geef je hond nooit een gekookt of gebakken stuk been!

Je hond gekookte of gebakken botten geven is geen goed idee. De zachte, kleine beenderen verbrijzelen en voelen net als splinters in je hond zijn keel. Aangezien het speeksel van een hond het eten niet helpt afbreken, wordt alles ineens verteerd in de maag en darmen. Het is een ramp voor zijn ingewanden!

Voedingssupplementen zijn niet nodig, als je zeker bent dat je hond een evenwichtige voeding krijgt.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je hond evenwichtig eet. Een goede bron voor koolhydraten is rijst, maïs, havermeel en tarwe. Bij te weinig beweging of in een stressperiode, kan een aangepaste, speciale voeding helpen. Supplementen kunnen dan ook nodig zijn. 

Rauwe vis en eieren? Met mate!

Een regelmatige consumptie van rauwe eieren kan leiden tot huidproblemen en haaruitval! Rauwe vis kan een thiamine tekort veroorzaken, met als gevolg, gebrek aan eetlust, abnormale houding, zwakte en soms overlijden.

Blijf consequent. Geef je hond dagelijks een goede, evenwichtige voeding. Het werpt zijn vruchten af: je zult jarenlang gezelschap terugkrijgen van een prachtige hond.Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Dorien

De zin “De bak is leeg en je giet hem weer vol”? Raar. Als de bak leeg is dan heeft dan heeft mijn hond haar portie op en krijgt niets meer, ‘s ochtends koud geperste brokken en ‘s avonds vers vlees met voedingssupplement Billy no Mates (kruiden tegen vlooien en teken) en wilde zalmolie. En op is op, een dikke hond is niet gezond.

Robert Buvens

Beste,

voeding is uitert belangrijk,de kankergevallen bij pets rijzen de pan uit,1 op 1,6 (jawel !! )krijgt het vandaag,de meeste afgestudeerden weten er niet veel van want op de universiteit wordt daar te weinig aandacht aan besteed,daarom raad ik je aan van een v/d belangrijkste veeartsen te
consulteren of te lezen,Dr Martin Goldstein,ik denk dat wat hij aanraadt het juiste is,want korrels of "kibbles" zijn zeer onbetrouwbaar,van hetzelfde gehalte als onze covid-vaccins,en dat zegt heel veel !

"The essence of animal healing" zo heet zijn boek,

groeten,

Robby Buvens


Een reactie plaatsen