Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Je hond belonen

  Davy Agten
  Je hond belonen

  Het is al lang bewezen dat beloningsgericht trainen heel effectief is. Je kan je hond belonen met een aai, een speeltje of een lekker snoepje. Elke hond heeft wel iets waarvoor hij door het vuur wil gaan, en eens je gevonden hebt waarvoor jouw hond over water loopt wordt het heel eenvoudig om hem te motiveren tijdens het trainen. Timing is wel essentieel. Je moet ervoor zorgen dat je de beloning geeft op het moment dat het gewenste gedrag zich voordoet. Als je te lang wacht zal je hond de beloning niet aan het gedrag linken, en dus niet leren dat dit een gewenste reactie is.


  Speeltjes


  Jouw hond heeft vast een favoriet speeltje. Misschien is het een tennisbal of een frisbee. Misschien is het een eenvoudige stok. Onafhankelijk van kleur of vorm, speeltjes zijn een perfecte manier om je hond mee te belonen. Als je nog op zoek bent naar het ideale speeltje voor je hond kan je misschien eens kijken in het assortiment van Kong. Ze hebben kauwspeeltjes in allerlei vormen en maten en vele modellen kunnen gevuld worden met snoepjes. Voor de stevigste kauwers is er de zwarte Kong, die nog steviger en weerbaarder is dan zijn rode broertje. Ook Nylabone staat bekend om zijn stevigheid en variëteit.

  Als je een speeltje als beloning gebruikt moet je ervoor zorgen dat het speeltje er voor de hond heel erg aantrekkelijk uit ziet. Beweeg het speeltje over de grond, zorg dat hij het net niet kan pakken, kortom zorg ervoor dat je hond het speeltje echt wilt. Je kan er ook een trekspelletje van maken, daar zijn de meeste honden immers dol op.
   

  Snoepjes


  Ook voedsel is een populaire manier van belonen. Het is vooral belangrijk om te belonen met hapklare snoepjes, geen grote brokken. Wat je precies geeft kan je zelf invullen. In dierenspeciaalzaken is er een uitgebreid aanbod aan snoepjes, maar sommige honden gaan voor geen van deze brokjes overstag. Probeer daarom eens te belonen met stukjes kaas of worst. Wedden dat je hond op slag een salto maakt?

  Ben je op zoek naar een snoepje dat goed is voor de tanden? Probeer dan eens een varkensoor, runderoor of bullepees.

  In de zomer kan je na het trainen ook een yoghurtijsje als extra beloning geven. Die kan je eenvoudig zelf maken door een vormpje in de diepvriezer te steken. Vergeet het wel niet eventjes nat te maken vooraleer je het aan je hond geeft. Dit is een ideale en verfrissende beloning voor jouw trouwe viervoeter. Smakelijk!


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Voeding , Training , Puppy , Opvoeding , Gedrag , Africhting , Gehoorzaamheid , Belonen , Varkensoren , Bullepezen
terug naar overzicht

2 reacties

 1. biekevg

  rank: 1

  "... eens je gevonden hebt waarvoor jouw hond over water loopt wordt het heel eenvoudig om hem te motiveren tijdens het trainen"
  Bij Christo mag je dat 'over water lopen' echt letterljik nemen...

  En de ultieme lekkernij bij hem is een stukje lookworst.
  Grappig als vlak daarna mensen komen eten, en hij onder de tafel een 'boerke' laat...
  geplaatst op 28-02-2012 om 18:32
 2. ilka

  rank: 88

  Wij belonen onze hond altijd. Meestal met een woord. Maar ook af en toe met een snoepje. Een varkensoor vinden ze hier geweldig.
  geplaatst op 28-04-2011 om 16:08
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x