Je hond belonen met een gezond snoepje (bijv. varkensoren)

Je hond belonen met een gezond snoepje
Een flinke hond verdient een snoepje! Vaak komt het ons handig uit om hem of haar een tafelrestje als beloning te geven. Ook snoepjes, speciaal voor honden, zijn ongetwijfeld een favoriete lekkernij van je viervoeter. Jammer genoeg zijn deze niet altijd even gezond! Wij geven je een kort overzicht van gezonde, natuurlijk hondensnoepjes.

Wanneer een hondensnoepje gezond is

Een eerste soort kenmerk van gezonde snoepjes zijn het feit dat ze geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen bevatten. Daarnaast zal je ook nooit chemische bewaarmiddelen, noch smaakstoffen terug vinden in dit soort snoepjes. Gezonde lekkernijen voor honden zijn bovendien steeds vervaardigd met behulp van de meest technische snufjes, zodat zelfs mensen ze kunnen eten. Ook zijn ze samengesteld uit ingrediënten van een hoge kwaliteit, en dus niet zo maar het goedkoopste van het goedkoopste. Dit brengt met zich mee dat de prijs derhalve veelal ook de kwaliteit reflecteert.

Natuurlijke hondensnoepjes uit de winkelrekken

Een eerste natuurlijk snoepje dat je terug kan vinden in de winkelrekken, zijn varkensoren. Hoe vreemd dit ook mag klinken, honden zijn er dol op. De varkensoren bevatten een relatief goed geproportioneerd vetgehalte en de smaak is haast onweerstaanbaar voor honden. Varkensoren zouden gebakken moeten worden in plaats van bereid te worden via een chemisch proces. Let er bij de aankoop dan ook op dat dit expliciet vermeld staat op de verpakking, evenals dat ze geen kleurstoffen of bewaarmiddelen bevatten.

De zogenaamde “Greenies”, een gebitsverzorgende snack, zijn een tweede natuurlijk snoepje dat erg populair is bij honden. Vaak zien ze eruit als een groene tandenborstel. Ze bevatten geen kleur –of smaakstoffen, noch bewaarmiddelen en zorgen voor een frisse adem.

Natuurlijke hondensnoepjes uit de tuin

Wortels of appelschijfjes zijn twee natuurlijke lievelingen van honden. Ook selder valt bij onze viervoeters erg in de smaak. Ze voorzien bovendien in een heleboel vitaminen zonder dat ze bewaarmiddelen of andere chemische stoffen bevatten. Wel kun je ze best even afwassen en fijn snijden alvorens ze aan je hond te geven. Dit zijn maar enkele voorbeelden, het spreekt voor zich dat je ook andere groenten en fruit kunt uitproberen. Raadpleeg alvorens je dierenarts of het internet, want enkele van deze natuurlijke snoepjes zijn eveneens ook schadelijk voor je hond wanneer je ze in grotere hoeveelheden voorschotelt.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Marie-Anne Vercoutere

Leuk bericht. Ik geef vaak gedroogde kipfilet als snoepje. Het lijken net chips. Ze zijn 97 % vetvrij, laten geen residu achter op het gebit en voor de hond zijn ze onweerstaanbaar.
Verder is onze Yaro ook verkikkerd op een stukje wortel of courgette. En inderdaad, knolselder is ook een van zijn favorieten.EMO 15

Ingrid De Meulemeester

En bullepezen ?
Heb eens gekeken op de verpakking : ruw eiwit : 90,1%
ruw vet : 1,7%
ruw as : 6,3%
vocht : 1,9%
100% natuurlijk gedroogde vleesproducten zonder toegevoegde geur,kleur of smaakstoffen.

Veerle Robijn

Onze Jenne wordt enkel met natuurlijke snacks beloond. In het verleden kreeg hij wel eens een mergpijpje (de koekjes dan) maar daar ben ik snel van afgestapt en heb ook mijn familie overtuigd om dit niet meer te geven. Dus momenteel enkel nog stukjes fruit (appel, meloen, aardbei, ananas...), bullenpezen, runderoren (bevatten minder vet van varkensoren) of een stukje vers vlees tijdens de wekelijkse trainingen én niet te vergeten zijn dagelijks potje yoghurt EMO 3!


Een reactie plaatsen