Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Infectie aan de urinewegen bij honden

  Davy Agten
  Infectie aan de urinewegen bij honden
  Je kent ongetwijfeld het gevoel dat je ongelooflijk dringend naar het toilet moet, maar toch nog even zult moeten wachten. Stel je dan eens in de plaats van een hond die uren aan een stuk binnen zit en zijn of haar plasje niet kan doen. Het is vervelend, maar ook ongezond. Het kan namelijk leiden tot infecties aan de urinewegen.

  Symptomen


  Als je volgende symptomen bij je hond herkent, aarzel dan zeker niet om een dierenarts te contacteren want het kan in dit geval gaan over een infectie aan de urinewegen:

  • Extreem janken om naar buiten te gaan
  • Binnenshuis plassen
  • Minder opgewekt zijn als normaal
  • Sterk ruikende urine hebben
  • Moeilijk plassen
  • Piepen of janken tijdens het plassen
  • Donkere urine of bloed in de urine

  Het is belangrijk om dit af en toe eens in de gaten te houden, want misschien zie je op het eerste zicht niet onmiddellijk een probleem.

  Behandeling


  Als er een infectie is, zal de dierenarts deze waarschijnlijk behandelen met antibiotica. Verder is het belangrijk om de hond voldoende te laten drinken en regelmatig uit te laten. In sommige gevallen gaat de infectie ook vanzelf over.

  Preventie


  Zorg dat je hond de kans krijgt om voldoende naar buiten te gaan. Zorg zeker dat hij of zij minstens om de 6 uur de kans krijgt om naar buiten te gaan. Als dit niet mogelijk is, kijk dan voor een kennel in de tuin. Zorg ook altijd dat de hond genoeg drinkt zodat de hond ook voldoende moet plassen en de bacteriën in de urinewegen zich niet opstapelen. Als je merkt dat je hond last krijgt, kun je altijd wat citrussap bij het eten mengen. Het zuur in dit sap zorgt ervoor dat de urine zuurder wordt en de bacteriën in de urine afnemen.

  Heb je verder nog vragen? Stel ze dan aan Inge.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: urinewegen hond , Urineweginfectie Hond , Infectie Hond
terug naar overzicht

1 reactie

 1. Noemi

  rank: 1199

  Als je niet met je hond om de 6 uur naar buiten kan vindt ik eigenlijk dat je geen hond hoort te hebben.
  Het is nou eenmaal zo dat ze veel aandacht nodig hebben en vaak naar buiten moeten, dit is ook gewoon algemeen bekend.
  geplaatst op 04-07-2012 om 15:21
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x