Hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer
Zoals mensen kunnen ook honden last hebben van allergieën. Deze allergieën worden veroorzaakt door een zeer zwak immuunsysteem. Vaak overwegen hondeneigenaars om hun trouwe viervoeter hypoallergeen hondenvoer te geven. Maar is deze voeding wel zo doeltreffend als op de verpakking vermeld staat?

Voedselallergie

Bij een voedselallergie worden er abnormale hoeveelheden eiwitten uit de voeding opgenomen die vervolgens in de bloedstroom terecht komen. Deze eiwitten of allergenen prikkelen de cellen van het spijsverteringskanaal en van de huid. Deze gaan hierop reageren en gaan antistoffen en ontstekingsbevorderende stoffen afgeven. De cellen zijn overgevoelig voor dat bepaald eiwit waardoor er overgevoeligheidsreacties ontstaan zoals jeuk, diarree en braken.

Het is mogelijk dat de hond eerder niet allergisch was voor een bepaald ingrediënt en dat hij dit jarenlang heeft kunnen eten. Is hij er eenmaal allergisch voor, zal hij waarschijnlijk zijn leven lang er overgevoelig voor blijven. Vanaf dan kan je het beste deze ingrediënten volledig vermijden.


Commercieel hondenvoer

Jouw hond eet natuurlijk elke dag, het voedsel heeft dus de grootste invloed op zijn gezondheid. Voed je jouw hond met commercieel hypoallergeen hondenvoer? Dan draag je bij tot zijn slechte gezondheid.

Commercieel hondenvoer is namelijk niet zo gezond als de meeste hondeneigenaars denken. De voeding wordt overkookt waardoor de vitale voedingstoffen vernietigd worden. Het heeft een zeer lage kwaliteit, het bestaat namelijk uit dode dieren, veel vet en een goedkope vulling om het dikker te maken. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van giftige conserveermiddelen zodat je de producten voor onbepaalde tijd op kamertemperatuur kunt bewaren.

Al deze aspecten zorgen er dus voor dat het immuunsysteem van jouw hond verzwakt wordt. Een zwak immuunsysteem betekent dat hij niet bestand is tegen bacteriën en virussen en dus ook niet tegen ziekten.

Natuurlijke voeding

De beste manier om zijn immuunsysteem te versterken is door hem te voeden zoals zijn voorouders. Namelijk met rauw vlees en botten. Het zal hem niet volledig genezen van zijn allergie, maar zijn immuunsysteem zal heel wat sterker zijn.

Veel homeopaten zijn voorstander van dit dieet. Zij vinden dat er niet zoiets bestaat als hypoallergeen hondenvoer. Je hebt ofwel gezonde ofwel ongezonde voeding. Ook zijn zij van mening dat je de oorzaak van het probleem moet aanpakken.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen