Hup met de beentjes

Hup met de beentjes

Luiheid wordt al sinds de 6e eeuw beschreven als één van de 7 hoofdzonden. Het zal ook je hond niet ten goede komen om hele dagen stil te zitten. Honden die niets te doen hebben gaan vaker kattenkwaad uithalen om zichzelf van een activiteit of bezigheid te voorzien. Veel gedragsproblemen kunnen dus eigenlijk worden opgelost met een ommetje door de wijk.
 

Vernielzucht

Baasjes klagen vaak over oncontroleerbare honden die chaos en destructie achterlaten. Ze vernielen het meubilair en graven putten in de tuin. Ondanks het feit dat dit gedrag het gevolg kan zijn van een hele resem oorzaken, blijkt het probleem meestal eenvoudig te verhelpen met een beetje extra beweging. Een hond die niets te doen heeft, zoekt namelijk een eigen uitlaat voor zijn overtollige energie.

Professionele trainers verkondigen al lang het belang van voldoende beweging. Het is de perfecte manier om je hond gezond te houden en om de kans op vernielzucht en ongewenst gedrag te minimaliseren. Het zorgt ervoor dat je hond zijn energie richt op een bepaalde activiteit, en niet zelf op zoek gaat naar een manier om deze in te vullen.
 

Wandelen en joggen

Misschien heb je bij jou thuis niet genoeg ruimte om genoeg beweging voor je hond te voorzien, of heb je geen grote gaten in je dagplanning. In dat geval is een eenvoudige wandeling de ideale manier om jouw hond van genoeg beweging te voorzien. Probeer er wel op te letten dat je niet enkel wacht tot je hond zijn behoefte heeft gedaan en vervolgens terug naar binnen spurt. Neem je tijd en maak van je wandeling een ideale manier om de band met je hond te versterken.

Ga je elke dag een rondje lopen? Denk er eens aan om Fido in het vervolg mee te nemen. Rennen met de hond is enorm populair en heeft zelfs een speciale naam: Canicross. Vele dierenwinkels verkopen daarvoor speciale leibanden die je aan je middel kunt bevestigen zodat je handen vrij blijven. Daarbovenop is het de ideale teamsport voor baasje en hond.
 

Sport en spelletjes

Ook een eenvoudig trekspelletje kan menig hond bekoren zonder veel plaats te behoeven. Of een spelletje apporteren, wat ideaal is voor als je moe thuis komt van je werk, aangezien het voor het baasje niet per se veel energie vergt. Met kleinere hondjes kan je zelfs apporteren terwijl jij rustig voor de tv zit.

De hondenschool biedt vaak ook diverse sporten aan die enorm leuk zijn voor hond en baas. Je kan er doen aan agility, flyball en zelfs doggy dance, waarbij baasje en hond op muziek samen kunstjes uitvoeren.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen