Houd je je hond binnen of buiten?

Houd je je hond binnen of buiten?
Alvorens men een hond aankoopt weet men vaak al waar deze zijn verblijf zal krijgen. Zo zal een hond die dienst doet als gezelschapsdier eerder een mandje binnenshuis krijgen, terwijl een waakhond vaker buiten in een kennel wordt geplaatst.

Wat is het beste plaatsje voor een jachthond?

Vroeger was het ondenkbaar om een jachthond in huis te nemen. Men dacht immers dat deze honden op alles joegen, ook mensen. Om het gezin veilig te stellen moest de jachthond zijn leven dan ook buiten doorbrengen.

Men is echter door de jaren heen erachter gekomen dat jachthonden ook een zachtaardige kant hebben. Hierdoor zijn ze dus geschikt om zowel binnenshuis als buitenshuis te worden gehouden. Al moet je wel rekening houden met je woonplaats. Een kleine woning is niet altijd geschikt voor een jachthond, die vaak groot is. Als je dan ook nog eens meerdere honden hebt of als je plannen hebt om met je hond te fokken wordt het al helemaal afgeraden om je jachthond binnen te houden. Een kennel buitenshuis is in dat geval een beter idee.

Toch mag je je hond nooit het gevoel geven alleen te zijn. Honden zijn sociale gezelschapsdieren die nood hebben aan gezelschap en hun tijd liever niet alleen doorbrengen. Als je je hond toch alleen buiten in een kennel zet moet je ervoor zorgen dat je voldoende tijd met hem doorbrengt en zijn kennel zo aangenaam mogelijk maakt, aangepast aan de weersomstandigheden.

Winterse temperaturen

 • Verwarmde kennel

  Een kennel is soms niet voldoende om je hond te beschermen tegen winterse temperaturen. Bij ernstige vrieskou moet je extra maatregelen nemen om je hond warm te houden in zijn kennel. Zo zijn er kennels op de markt die voorverwarmd zijn.

   
 • Waterverwarmer

  Naast kennelverwarmers bestaan er waterverwarmers. Deze zorgen ervoor dat het water een temperatuur van 15°c heeft en dus niet bevriest. Zo kan je hond dus op elk moment van de dag drinken, zelfs in de winter.

   
 • Verwarmd vervoer

  Niet enkel het verblijf, maar ook het vervoer moet soms worden aangepast aan de koude weersomstandigheden. Je kan je hond van een extra dekentje voorzien, maar er bestaan ook geïsoleerde benches die geen tocht doorlaten.


Zomerse temperaturen

 • Schaduw

  Zorg ervoor dat er steeds een schaduwplekje is waarin je hond kan afkoelen.

   
 • Koel drinkwater

  Het is niet enkel van belang dat je hond vers drinkwater heeft in de winter, maar zeker en vast ook in de zomer. Zorg er dan ook voor dat er steeds een bakje koel drinkwater voor je hond klaar staat.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

wel, ik ben tegen buitenkennels. soms worden die honden heel dagen buiten opgesloten in koud of heet weer.

geen tijd voor het beestje(s) liever dan geen hond in huis nemen

ria van middelkoop

Wij hebben 2 rottweilers die van de winter met hele strenge vorst en kou binnen hebben geslapen.
De jongste is binnen heel erg onzeker en bang gaat dan heerder in de fout met grommen ,als wanneer ze buiten zitten.
Buiten hebben we een hele grote tuin waar ze over de steiger kunnen lopen rond de tuin en zelf hebben ze een afgezet met een hek een gedeelte waar een soort speelhuisje in sta onder struiken en wat platen zodat het niet in het zicht en kou sta heel erg beschut een eigen plekje.
Ze slapen daar samen in dichtbij elkaar ,het gebeurt nogal eens smorgens dat ze niet eens komen ze zo lekker liggen in het hok dat ik wel eens ga kijken he gaat wel goed daar.
En dan kijken ze je heel lief aan en heel te vrede ,vooral de oude hond die word 11 vind het heerlijk zo samen in dat hok slapen .
Ik merk dat aan hun te vrede gedrag .De hele dag lopen ze los en doen we hun hek niet dicht .EMO 4

Jon Dewitte

Het hangt er vooral af welk ras je hebt. Een Alaskan Malamute, Siberische Husky, Samoyeed of Groenlander houdt niet heel veel van warmte. Zij zitten heel graag buiten en houden van koude temperaturen. Onze Mals slapen boven op hun hok in de sneeuw aan min 30.
In de zomer moet ik wel zorgen dat ze heel veel schaduw hebben zodat ze zo veel mogelijk fris kunnen liggen. Ze ziijn dan ook niet zo heel actief.

Wimbo Wimbo

Onze slapen en leven binnen. Geen bench. Je krijgt ze Uberhaupt niet eens IN de bench. Ze slapen op de dag lekker binnen en gaan naar buiten als ze dat willen en worden 4 x per dag uitgelaten.


Een reactie plaatsen