Hondenvoeding vanuit de winkelrekken

Hondenvoeding vanuit de winkelrekken
Heb je jezelf als eens afgevraagd of de hondenvoeding die je in je supermarkt koopt wel “goed” is voor je hond? De ingrediënten worden veelal maar algemeen opgesomd, en dus niet specifiek vermeld in tegenstelling tot wat bij onze- menselijke- voeding wel het geval is. Wij staan even stil bij dit onderwerp en gaan dieper in op de voor- en nadelen.

Vaag omschreven ingrediënten

Allereerst weten we vaak niet wat onze hond nodig heeft als het op voeding aankomt. We vertrouwen gewoon op wat op de achterkant van de verpakking staat beschreven en we gaan ervan uit dat deze informatie klopt. Wat echter opvalt, is dat wanneer je de ingrediënten even overloopt, deze wel erg vaag geformuleerd zijn. Zo zal er vaak te lezen staan dat deze graanproducten bevatten, dierlijke ingrediënten en plantaardige ingrediënten. Wat er precies in zit, is dus wel erg moeilijk om te achterhalen. Bovendien kan de producent van deze hondenvoeding de ingrediënten aanpassen zonder de informatie op de achterzijde eveneens aan te passen.

De nadelen

Waarom zouden voedingsproducenten ongemerkt van ingrediënten willen veranderen? Het antwoord ligt haast voor de hand. De prijs van de ingrediënten wilt nog wel eens variëren, en het is natuurlijk handig om steeds de goedkoopste ingrediënten uit te kiezen. Zo blijft hun winst uiteraard stabiel. Dit speelt al eens in het nadeel van de consumenten. Daar de ingrediënten variëren, weten ze natuurlijk nooit wat er precies in zit. Dit kan dan weer voor allergieën zorgen bij honden of meer ernstige gezondheidsproblemen. Ook de hoeveelheden worden vaak niet vaak niet vermeld. Zo moet er van sommige substanties maar 4% aanwezig zijn opdat dit bestempeld mag worden als hoofdbestanddeel. Wanneer u dus een zak hondenvoeding “Kip en rijst” koopt, is de kans reëel dat het percentage van beiden eerder aan de lage kant zal liggen.

Waar je op kan letten

De prijs is vaak een goede indicator om de kwaliteit van de voeding te meten. Kwaliteitsvolle ingrediënten zijn veelal duurder en dit weerspiegelt zich uiteraard ook in de totaalprijs. Wanneer de voeding opvallende kleurtjes vertoont, wijst dit meestal op kunstmatige kleurstoffen. Deze zijn uiteraard ook te mijden. Als je hond in een goede conditie verkeert, kan je er haast van op aan dat er niets mis is met zijn voeding. Moest je alsnog twijfelen, aarzel dan niet om je dierenarts om raad te vragen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


13 reacties

Veerle Robijn

wij geven onze honden momenteel brokken van het merk Wolfsblut... Ze kregen lang Royal Canin maar hier kregen ze op den duur slappe ontlasting van... Dus overschakelen maar en voorlopig doen ze het er zeer goed op... Wolfsblut is niet goedkoop en enkel via een webshop te verkrijgen maar dat hebben we er meer dan voor over!

Wimbo Wimbo

Wij voeren de hond Bosch Medium en binnenkort Adult (paar maanden, dan is ie 12 maanden). Is goedkoop en hij vindt het reuzelekker. Vacht is mooi, heeft vaste drollen, goed van kleur en groeit er als kool op. Waarom moet ik dure brokken nemen? Bosch vermeldt in procenten wat er allemaal inzit evenals Zooplus. Wordt de hond beter van andere (lees: dure) brokken?

katty van mele

Na veel geprobeerd te hebben en jarenlang naar mensen geluisterd te hebben , ben ik nu resoluut afgestapt van brokken en geef mijn hond alleen nog maar BARF( bones and raw food) . Als ik ik zie in welke conditie mijn hond verkeerd en hoe zij reageert op deze voeding ( bijna geen ontlasting) dan is de meer kost snel vergeten. Ook is dit de meest natuurlijke manier om een hond te voeden. Geen granen, want die verteren ze niet, geen kleur-smaak en bewaarmiddelen. Ook is je kameraad veel beter beschermd tegen wormen en andere parasieten door een veel zuurdere ph in zijn maag. Brokjes zijn gemakkelijk, maar voor WIE?

Wimbo Wimbo

Beetje kort door de bocht, af te geven op de zogenaamde rek- of schappenvoeding. Er staat wel degelijk in de beschrijving wat er allemaal in zit en hoeveel... Ik koop al ons voer bij Zooplus en ben er erg teverden over. De onze LUST geen vers vlees. Ik heb het al een aantal malen geprobeerd; hij laat het gewoon liggen. En als de hond het er verder goed op "doet" is er toch niets dat me weerhoudt het hem te geven lijkt me...
Kijk, dat mensen niet lezen wat er in zit is hun tekortkoming. Een TV of een auto heeft ook een instructieboekje dat je eerst moet lezen.

Maar goed, wat ik ermee wil zeggen: een ieder moet zelf weten wat hij/zij zijn/haar hond voedt.
En nog even over vers vlees: is dit altijd van dezelfde samenstelling? Denk daar maar eens over na.EMO 4

Wimbo Wimbo

Ahhhhhhh....... vergeet ik de link. Kijk hier maar eens:
http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/bosch/bosch_adult/26289#composition

Grappig dat in het artikel staat dat je bij twijfel best raad vraagt aan de DA. Laat dat nu net degene zijn die zijn wachtzaal volgepropt heeft met commerciële voeding...Mijn honden krijgen kvv en daar is mijn DA heel erg tegen. Ik kan dus bij hem zeker niet terecht, hij noemt rauwvoer geven een "hype" en verkoopt met de glimlach RC.

Raad vragen aan mijn DA, die de wachtzaal volgestouwd heeft met RC, Hills...Mijn honden krijgen kvv en dat noemt hij een "hype"...

Aikoo Aikoo

Mijn hond eet wat de pot schaft.Rauw,,conserven,vlootjes en als hij brokken krijgt is het Taste of the Wild.Wat hij krijgt hangt af van waar we ons bevinden.vb onderweg op reis krijgt hij vlootjes van Aldi.,tijdens de vakantie meestal rauw omdat ik dat gratis krijg bij de slager, een mergpijp en soms wat overschot uit de pan en tussendoor brokken voor de verandering.Hij is een echte alleseter.En heeft geen enkel darmprobleem.Makkelijk toch EMO 4

Aikoo Aikoo

Mijn hond eet wat de pot schaft.Rauw,,conserven,vlootjes en als hij brokken krijgt is het Taste of the Wild.Wat hij krijgt hangt af van waar we ons bevinden.vb onderweg op reis krijgt hij vlootjes van Aldi.,tijdens de vakantie meestal rauw omdat ik dat gratis krijg bij de slager, een mergpijp en soms wat overschot uit de pan en tussendoor brokken voor de verandering.Hij is een echte alleseter.En heeft geen enkel darmprobleem.Makkelijk toch EMO 4

Katrien Alleen

http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/80-dierenarts-leugens

artikel met duidelijke boodschap. Mijn hond krijgt versvoer, maar als het eens gebeurde dat we zonder zaten of we vergaten vlees uit te nemen, dan kochten we 'een potje'. Na het bijhorende filmpje te hebben gezien, koop ik nu nog liever een biefstuk of een stuk vis... daar ben ik zeker van dat het vlees is dat ik bestelde..

Adam Walker

Can I use bank details to accept money via Cash app number?

Yes, you are eligible to accept money on your bank account via Cash app account. But, keep reminding one thing, if you make a request for money back, then the amount will be credited at the original mode of payment. So, you have to ensure it. If you don't use a bank account at the time of making payment, you must inform the recipient to refund money in your bank account. For further, use Cash app number.
https://www.contact-emailsupport.net/customer-service-number/cash-app/

Adam Walker

Can I use a Cash app number without a card?

Hey, I am going to clear you one thing, without adding its virtual Visa debit card with your Cash app account, you are not eligible to use it. So, one thing is clear here, that it is mandatory to add a debit card. Even, it is very beneficial for you to purchase goods via using Cash app balance. If fronting any issues, then use Cash app number to sort it out as soon as possible.
https://www.contact-emailsupport.net/customer-service-number/cash-app/

Sofie

Onze honden krijgen real nature van maxi zoo. Niet goedkoop €70 voor 12 kg maar wel goed. Eén van mijn honden heeft een gevogelte- en graanallergie.
En ze helpen me daar ook altijd super verder!


Een reactie plaatsen