Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Hondenvoeding vanuit de winkelrekken

  Davy Agten
  Hondenvoeding vanuit de winkelrekken
  Heb je jezelf als eens afgevraagd of de hondenvoeding die je in je supermarkt koopt wel “goed” is voor je hond? De ingrediënten worden veelal maar algemeen opgesomd, en dus niet specifiek vermeld in tegenstelling tot wat bij onze- menselijke- voeding wel het geval is. Wij staan even stil bij dit onderwerp en gaan dieper in op de voor- en nadelen.

  Vaag omschreven ingrediënten


  Allereerst weten we vaak niet wat onze hond nodig heeft als het op voeding aankomt. We vertrouwen gewoon op wat op de achterkant van de verpakking staat beschreven en we gaan ervan uit dat deze informatie klopt. Wat echter opvalt, is dat wanneer je de ingrediënten even overloopt, deze wel erg vaag geformuleerd zijn. Zo zal er vaak te lezen staan dat deze graanproducten bevatten, dierlijke ingrediënten en plantaardige ingrediënten. Wat er precies in zit, is dus wel erg moeilijk om te achterhalen. Bovendien kan de producent van deze hondenvoeding de ingrediënten aanpassen zonder de informatie op de achterzijde eveneens aan te passen.

  De nadelen


  Waarom zouden voedingsproducenten ongemerkt van ingrediënten willen veranderen? Het antwoord ligt haast voor de hand. De prijs van de ingrediënten wilt nog wel eens variëren, en het is natuurlijk handig om steeds de goedkoopste ingrediënten uit te kiezen. Zo blijft hun winst uiteraard stabiel. Dit speelt al eens in het nadeel van de consumenten. Daar de ingrediënten variëren, weten ze natuurlijk nooit wat er precies in zit. Dit kan dan weer voor allergieën zorgen bij honden of meer ernstige gezondheidsproblemen. Ook de hoeveelheden worden vaak niet vaak niet vermeld. Zo moet er van sommige substanties maar 4% aanwezig zijn opdat dit bestempeld mag worden als hoofdbestanddeel. Wanneer u dus een zak hondenvoeding “Kip en rijst” koopt, is de kans reëel dat het percentage van beiden eerder aan de lage kant zal liggen.

  Waar je op kan letten


  De prijs is vaak een goede indicator om de kwaliteit van de voeding te meten. Kwaliteitsvolle ingrediënten zijn veelal duurder en dit weerspiegelt zich uiteraard ook in de totaalprijs. Wanneer de voeding opvallende kleurtjes vertoont, wijst dit meestal op kunstmatige kleurstoffen. Deze zijn uiteraard ook te mijden. Als je hond in een goede conditie verkeert, kan je er haast van op aan dat er niets mis is met zijn voeding. Moest je alsnog twijfelen, aarzel dan niet om je dierenarts om raad te vragen.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Prijs , Hondenvoeding , Winkel
terug naar overzicht

10 reacties

 1. katrient

  rank: 23555

  http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/80-dierenarts-leugens

  artikel met duidelijke boodschap. Mijn hond krijgt versvoer, maar als het eens gebeurde dat we zonder zaten of we vergaten vlees uit te nemen, dan kochten we 'een potje'. Na het bijhorende filmpje te hebben gezien, koop ik nu nog liever een biefstuk of een stuk vis... daar ben ik zeker van dat het vlees is dat ik bestelde..
  geplaatst op 25-09-2016 om 14:10
 2. Aikoo

  rank: 319

  Mijn hond eet wat de pot schaft.Rauw,,conserven,vlootjes en als hij brokken krijgt is het Taste of the Wild.Wat hij krijgt hangt af van waar we ons bevinden.vb onderweg op reis krijgt hij vlootjes van Aldi.,tijdens de vakantie meestal rauw omdat ik dat gratis krijg bij de slager, een mergpijp en soms wat overschot uit de pan en tussendoor brokken voor de verandering.Hij is een echte alleseter.En heeft geen enkel darmprobleem.Makkelijk toch EMO 4
  geplaatst op 25-09-2016 om 11:26
 3. Aikoo

  rank: 319

  Mijn hond eet wat de pot schaft.Rauw,,conserven,vlootjes en als hij brokken krijgt is het Taste of the Wild.Wat hij krijgt hangt af van waar we ons bevinden.vb onderweg op reis krijgt hij vlootjes van Aldi.,tijdens de vakantie meestal rauw omdat ik dat gratis krijg bij de slager, een mergpijp en soms wat overschot uit de pan en tussendoor brokken voor de verandering.Hij is een echte alleseter.En heeft geen enkel darmprobleem.Makkelijk toch EMO 4
  geplaatst op 25-09-2016 om 11:26
 4. Cockertje

  rank: 120

  Raad vragen aan mijn DA, die de wachtzaal volgestouwd heeft met RC, Hills...Mijn honden krijgen kvv en dat noemt hij een "hype"...
  geplaatst op 25-09-2016 om 09:32
 5. Cockertje

  rank: 120

  Grappig dat in het artikel staat dat je bij twijfel best raad vraagt aan de DA. Laat dat nu net degene zijn die zijn wachtzaal volgepropt heeft met commerciƫle voeding...Mijn honden krijgen kvv en daar is mijn DA heel erg tegen. Ik kan dus bij hem zeker niet terecht, hij noemt rauwvoer geven een "hype" en verkoopt met de glimlach RC.
  geplaatst op 25-09-2016 om 09:30
 6. Wimbo1

  rank: 30

  Ahhhhhhh....... vergeet ik de link. Kijk hier maar eens:
  http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/bosch/bosch_adult/26289#composition
  geplaatst op 14-04-2015 om 17:49
 7. Wimbo1

  rank: 30

  Beetje kort door de bocht, af te geven op de zogenaamde rek- of schappenvoeding. Er staat wel degelijk in de beschrijving wat er allemaal in zit en hoeveel... Ik koop al ons voer bij Zooplus en ben er erg teverden over. De onze LUST geen vers vlees. Ik heb het al een aantal malen geprobeerd; hij laat het gewoon liggen. En als de hond het er verder goed op "doet" is er toch niets dat me weerhoudt het hem te geven lijkt me...
  Kijk, dat mensen niet lezen wat er in zit is hun tekortkoming. Een TV of een auto heeft ook een instructieboekje dat je eerst moet lezen.

  Maar goed, wat ik ermee wil zeggen: een ieder moet zelf weten wat hij/zij zijn/haar hond voedt.
  En nog even over vers vlees: is dit altijd van dezelfde samenstelling? Denk daar maar eens over na.EMO 4
  geplaatst op 14-04-2015 om 17:47
 8. Aquata

  rank: 2772

  Na veel geprobeerd te hebben en jarenlang naar mensen geluisterd te hebben , ben ik nu resoluut afgestapt van brokken en geef mijn hond alleen nog maar BARF( bones and raw food) . Als ik ik zie in welke conditie mijn hond verkeerd en hoe zij reageert op deze voeding ( bijna geen ontlasting) dan is de meer kost snel vergeten. Ook is dit de meest natuurlijke manier om een hond te voeden. Geen granen, want die verteren ze niet, geen kleur-smaak en bewaarmiddelen. Ook is je kameraad veel beter beschermd tegen wormen en andere parasieten door een veel zuurdere ph in zijn maag. Brokjes zijn gemakkelijk, maar voor WIE?
  geplaatst op 14-04-2015 om 09:47
 9. Wimbo1

  rank: 30

  Wij voeren de hond Bosch Medium en binnenkort Adult (paar maanden, dan is ie 12 maanden). Is goedkoop en hij vindt het reuzelekker. Vacht is mooi, heeft vaste drollen, goed van kleur en groeit er als kool op. Waarom moet ik dure brokken nemen? Bosch vermeldt in procenten wat er allemaal inzit evenals Zooplus. Wordt de hond beter van andere (lees: dure) brokken?
  geplaatst op 18-12-2014 om 21:58
 10. Veerle

  rank: 20

  wij geven onze honden momenteel brokken van het merk Wolfsblut... Ze kregen lang Royal Canin maar hier kregen ze op den duur slappe ontlasting van... Dus overschakelen maar en voorlopig doen ze het er zeer goed op... Wolfsblut is niet goedkoop en enkel via een webshop te verkrijgen maar dat hebben we er meer dan voor over!
  geplaatst op 10-11-2014 om 10:30
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x