Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Hondensnoepjes om te mijden

  Davy Agten
  Hondensnoepjes om te mijden
  Wie eventjes rondsnuffelt op het internet zal voldoende recepten vinden om zelf hondensnoepjes te maken. Vaak zijn dit “gezonde recepten”, die een alternatief willen bieden voor te vette hondensnoepjes. Toch blijft het uitkijken geblazen wanneer je aan de slag gaat. Wij overlopen even welke ingrediënten je wel en niet kunt gebruiken.

  Waarom je ze best kan mijden


  In de eerste plaats is “mensensnoep”, geen “hondensnoep”. Dit is een principe dat we meer dan eens overboord gooien, jammer genoeg met de gevolgen van dien. Daarnaast zijn we ook geneigd om onze viervoeters te veel te vertroetelen met allerlei zoets. Hierdoor zullen ze niet alleen kieskeuriger worden in hun eetkeuze, de kans dat ze hier maag –of allergieproblemen van zullen ondervinden is eveneens reëel. Nierproblemen komen eveneens veel voor bijhonden die vaak “ongezonde” snoepjes voorgeschoteld krijgen. Voorzichtig zijn is dus de boodschap!

  Ingrediënten die niet bestemd zijn voor honden


  Druiven of rozijnen zijn een op het eerste zicht onschuldig ogend ingrediënt. Toch blijven ze voor honden een gevaarlijk voedingselement. Zo kunnen ze voor ernstige nierproblemen zorgen bij honden. Een of twee rozijnen kunnen niet zo veel kwaad, maar indien je hond er meerdere zou gegeten hebben, kan je best de dierenarts raadplegen. Uien zijn eveneens een ingrediënt dat niet in hondenvoeding zou mogen voorkomen. Zij kunnen immers bloedarmoede veroorzaken. Vooral kleinere honden zijn hier erg gevoelig voor.

  Welke ingrediënten geschikt zijn


  Zalm, rundergehakt, knoflookpoeder en ei zijn ingrediënten waarmee je perfect gezonde en lekkere hondensnoepjes kan maken. Kippenlever is nog zo een snoepje waar honden dol op zijn. Dit kan je steeds mengen met wat olie of meel. Vis is in het algemeen een gezonde aanrader om hondensnoepjes mee te maken. Eens je hebt gevonden op welke ingrediënten je hond verlekkerd is, kan je je aan je vast recept houden. Hondencakes, kipstaafjes of gehaktballetjes zijn stuk voor stuk gezonde lekkernijen die je hond met veel plezier zal verorberen. Deze snoepjes zijn bovendien niet alleen gezond, ze zijn eveneens handig om te bewaren. De meeste zelfgemaakte snoepjes kan je simpelweg invriezen zodat ze voor een lange periode gebruikt kunnen worden.

  Kauwsnoepjes

  Honden zijn ook dol op gedroogde varkensoren, bullepezen, lamslongen, runderoren of lamspensen. Zeer gezond en nog goed voor de tanden ook.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
terug naar overzicht

2 reacties

 1. Gina1941

  rank: 931

  Moeten die snoepjes rauw of gebakken zijn.
  Wat is het verschil tussen knofookpoeder en gewone look.
  Heb gelezen dat ze gewone dus teentjes niet mogen eten.
  geplaatst op 11-04-2015 om 14:18
 2. TomCindi

  rank: 1162

  Oeps, geen druiven meer dus EMO 9
  geplaatst op 17-02-2010 om 14:00
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x