Nadelen?
Vroeger werden varkensoren niet gecontroleerd en kon je hond de ziekte van Aujezki krijgen. Deze ziekte is een virusinfectie die bij het varken en bij vleeseters grote problemen veroorzaakt. Echter oren van dit soort dieren komen niet meer in omloop. Verder komt de ziekte van Aujezki in onze gebieden niet meer voor. Varkensoren worden bovendien op een hoge temperatuur gedroogd zodat de bacteriën die er zouden op zitten niet kunnen overleven.
Je leest ook af en toe dat verteerde varkensoren in het darmkanaal van je hond zouden komen vast te zitten. Dit kan natuurlijk gebeuren. Maar dat ligt niet speciaal aan een varkensoor. Het kan namelijk met elk voedsel gebeuren.
Voordelen?
Gelukkig zijn er wel voordelen. Een varkensoor is een kauwsnack. Je hond vindt het niet alleen lekker, maar het helpt ook om zijn gebit schoon te houden.
Verder helpen kauwsnacks ook om een slechte adem bij je hond tegen te gaan. Dit klinkt misschien vreemd, want zo een varkensoor ruikt voor een mens niet echt lekker. Maar je hond is er dol op.
Een ander groot voordeel tegenover andere, niet natuurlijke snoepjes voor je hond, is dat er geen kleurstoffen en andere chemische producten in verwerkt zitten.
Een varkensoor kan ook een ideale beloning zijn bij de training van je hond.
Blijf in de buurt
Je mag je hond dus gerust een varkensoor geven. Maar, we raden wel aan om altijd bij hem in de buurt te blijven als hij er eentje op eet. Het zou altijd kunnen dat je trouwe vriend zich verslikt.
Als laatste nog een kleine nota: Zoals bij alle hondensnacks, laat je hond genieten, maar met mate. Geef hem geen 5 varkensoren per dag.
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Garret vind dat inderdaad zeer lekker. Ik hem wel maar 2 keer per week een varkensoor