Hondensnacks: Varkensoren, een echte lekkernij voor je hond

Hondensnacks: Varkensoren, een echte lekkernij voor je hond
Je hond zo nu en dan trakteren op een varkensoor is een uitstekend idee. Zowel voor een puppy als voor een oudere hond. Tegenwoordig is een hond een echt onderdeel van de familie en elke eigenaar wil het beste voor zijn hond. En varkensoren zijn een heerlijke snack.

Nadelen?


Vroeger werden varkensoren niet gecontroleerd en kon je hond de ziekte van Aujezki krijgen. Deze ziekte is een virusinfectie die bij het varken en bij vleeseters grote problemen veroorzaakt. Echter oren van dit soort dieren komen niet meer in omloop. Verder komt de ziekte van Aujezki in onze gebieden niet meer voor. Varkensoren worden bovendien op een hoge temperatuur gedroogd zodat de bacteriën die er zouden op zitten niet kunnen overleven.

Je leest ook af en toe dat verteerde varkensoren in het darmkanaal van je hond zouden komen vast te zitten. Dit kan natuurlijk gebeuren. Maar dat ligt niet speciaal aan een varkensoor. Het kan namelijk met elk voedsel gebeuren.

Voordelen?


Gelukkig zijn er wel voordelen. Een varkensoor is een kauwsnack. Je hond vindt het niet alleen lekker, maar het helpt ook om zijn gebit schoon te houden.

Verder helpen kauwsnacks ook om een slechte adem bij je hond tegen te gaan. Dit klinkt misschien vreemd, want zo een varkensoor ruikt voor een mens niet echt lekker. Maar je hond is er dol op.

Een ander groot voordeel tegenover andere, niet natuurlijke snoepjes voor je hond, is dat er geen kleurstoffen en andere chemische producten in verwerkt zitten.

Een varkensoor kan ook een ideale beloning zijn bij de training van je hond.

Blijf in de buurt


Je mag je hond dus gerust een varkensoor geven. Maar, we raden wel aan om altijd bij hem in de buurt te blijven als hij er eentje op eet. Het zou altijd kunnen dat je trouwe vriend zich verslikt.

Als laatste nog een kleine nota: Zoals bij alle hondensnacks, laat je hond genieten, maar met mate. Geef hem geen 5 varkensoren per dag.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


12 reacties

Gijs Legrand

Garret vind dat inderdaad zeer lekker. Ik hem wel maar 2 keer per week een varkensoor

blanka geniet er met volle smaak van haar varkensoor die is dan zeker een uur of 2 zoet mee EMO 3

Angela Angela

Hier krijgen Zenith en Flodder ook 1 maal in de week een varkensoor. Het probleem met Zenith is dat je het niet meer af kunt pakken want dan grijpt hij. ALLES kun je hem afpakken zelfs met de handen door zijn voerbak maar o wee als je aan zijn varkensoor komt. Dus 1 maal per week zorg ik dat Flodder en de katten niet in Zenith zijn buurt komen

Ria Rogge-Coudijzer

Hier loopt er ook eentje rond die varkensoren als een feest aanziet. En hij zorgt er voor dat we kunnen genieten van de geur. Omdat hij graag de poezen uitdaagt, loopt hij uren met die dingen rond, verstopt ze in de zetel, onder tafel, enz. Dan kan hij grommen naar de katten als zij er aan beginnen te peuzelen.EMO 4

Charissa Buekenberghs

Mijn woefkes zijn er VERZOT op! EMO 4 mijn krijgen om de 2 weken een oor EMO 4 EMO 3

Goyens Ilse

Ik begrijp echt niet goed wat ze er zo lekker aan vinden. Erg smakelijk ziet het er niet uit en de geur nodigt al helemaal niet uit EMO 3. Maar ook hier is een varkensoor een groot succes. Ik heb ze ook bij de training gebruikt. Als het een dag goed ging kwam achteraf een dik verdiend varkensoor.

Adelheid Paternoster

De 2 honden in ons gezin genieten niet alleen van varkensoren, maar ook van zo'n gedroogde varkensneus. Ik vind die dingen verfoeilijk slecht ruiken EMO 17, maar de honden weten dus beter. Maar inderdaad, niet overdrijven is de boodschap!

Andre Nieuwbroek

Victor krijgt geen varkensoren meer omdat hij ze zonder te kauwen doorslikt.
Vervolges kotst hij ze uit en slikt ze weer in en kotst ze weer uit en silikt ze weer in enzovoort.
Net zolang tot hij hem binnen kan houden.

Charissa Buekenberghs

oei das raar EMO 6 tzal zen maag niet bevallen EMO 4

Thijs Bols

Aan Spieker: Bobby vindt ze ook heel lekker, maar we hebben hem ook moeten leren dat hij moet knabbelen. Als hij dat niet deed namen we het varkensoor af. En als hij kauwde kreeg hij bevestigende woordjes. Nu hebben we geen problemen meer. Hij kauwt er rustig op en geniet duidelijk. Hopelijk kan het je helpen.

Verachtert Filip

Rikkie Houdt er ook van. Ik geef om de 2 dagen een varkensoor. Maar, ik blijf er wel bij tot hij op is. Zo kan hij er zich niet in verslikken. Maar hij geniet er echt van EMO 11

Jos

Wordt een hond (labrador) dik van elke dag een varkensoor?


Een reactie plaatsen