Hondenmanieren onder de loep genomen

Hondenmanieren onder de loep genomen
Je hebt je hond net eten gegeven en toch begint hij gras te eten als hij buiten komt. Heeft hij dan nog honger? Of eet hij gewoon graag gras? Wij brengen wat verheldering!

Als je hond geen gat aan het graven is, is hij zich wel door modder aan het rollen. En bij voorkeur doet hij dat liefst nog na een bad. De reden dat honden dit doen is simpel: instinct. De ene hond graaft al wat meer dan de andere, maar het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat je tuin langzaamaan in een slagveld verandert. Voorzie daarom één plekje waar hij mag graven, en train hem erop om alleen daar te graven. Het rollebollen in de modder kun je maar op een manier voorkomen, en dat is door hem binnen te houden. Ze doen dit instinctief om hun eigen geur, en dus niet die van zeep, te behouden.

Alleseters

Honden hebben vaak de neiging om in iets te bijten of zelfs volledig op te eten. Uitwerpselen van katten bijvoorbeeld vallen enorm in de smaak. Honden weten instinctief dat hier proteïnen inzitten, en dat is dan ook ineens de reden waarom. Ook gras staat op het menu, ondanks ze er vaak van moeten braken. Dit kun je hen proberen af te leren door hen een snoepje in de plaats te geven, maar de meeste honden zullen hun gewoonte verder zetten.

Wat minder goed verteerbare artikels als schoenen of sokken vallen eveneens regelmatig ten prooi. Als je hond nog een puppy is, dan doet hij dit waarschijnlijk omdat zijn tandjes nog niet rechtstaan. Dit kun je vermijden door hem speelgoed te geven. Heb je een volwassen hond, dan is dit meestal een schreeuw om aandacht. Ga niet lopen roepen en tieren, want zo geef je hem de aandacht die hij wil, maar geef hem meer positieve aandacht en berg je spullen op.

Kattenkwaad en donderangst

Hij achtervolgt zijn staart en hij springt tegen iedereen op die je deur binnenkomt. Het zijn beiden weer middeltjes om aandacht te krijgen. Je leert het best al af als je hond nog jong is, eens wat ouder wordt dat een zware opgave. In de auto steekt je hond graag zijn neus door het raam. Dit doet hij voor verse lucht en geurtjes op te vangen. Een grappig zicht misschien, maar niet volledig veilig. Je kan best de airco aanzetten en de ramen toe houden.

Verder zijn veel honden ook bang voor onweer, vuurwerk of luchtballons. Door het voor honden overweldigende geluid hebben ze het gevoel dat ze niet kunnen ontsnappen, wat normaliter hun instinctieve reactie is. Veel kan je hier dus niet aan doen, behalve ze gerust proberen stellen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen