Honden met een geurtje

Honden met een geurtje
De meeste honden houden er van om te springen in moeraswater, slecht ruikende plassen, mest enz.. Ze vinden het hemels om zich er in te rollen en ruiken erna nog erger dan de riolering. Ze kunnen echt erg gaan stinken. Natuurlijk ben er je als baasje niet blij mee. Jouw plicht als hondeneigenaar is dan om regelmatig de tijd te nemen om hem in bad te stoppen. En zelfs na een bad kan de geur nog aanwezig zijn.

Waarom houden honden van slecht ruikende geuren?

Waarom is nog niet zeker. Men denkt dat de hond dit doet om de eigen geur te verbergen. Vroeger moesten ze namelijk zelf op jacht naar voedsel. Ze zouden een veel betere kans hebben om een prooi te vangen als de prooi hun niet zou kunnen ruiken. Een tweede theorie is dat ze probeerden hun geur te verbergen uit schrik dat zij zelf de prooi zouden worden van bepaalde roofdieren. Maar misschien vinden honden het gewoon heel fijn om te rollen in een onaangename geur.

Behandeling

De beste manier is het voorkomen van slechte geuren. En dit door je hond weg te houden van elk slecht ruikende bron. Natuurlijk is dit niet gemakkelijk als je in de buurt van een bos of rivier woont.

De snelste en gemakkelijkste manier is het geven van een bad. Koop een shampoo die speciaal bestemd is voor honden. Een shampoo voor mensen kan de vacht en zijn natuurlijke oliën namelijk beschadigen. En hierdoor ontstaat er huiduitslag en infecties. In de hondenshampoo zitten speciale essentiële oliën die de vacht herstellen en je hond dus tegen huiduitslag en infecties beschermen.

Er is een kans dat je hond na een bad nog steeds slecht ruikt. Meng dan wat geranium, lavendel en citroen met water en spray dit over hem heen. De geur is overweldigend.

Heeft jouw hond vaak last van geurtjes waardoor je hem vaker een bad moet geven? Breng hem dan geregeld naar de hondenkapper om zijn vacht kort te scheren. Dit maakt het baden en het drogen gemakkelijker.

Medische problemen

Blijft jouw hond slecht ruiken, consulteer dan de dierenarts voor een controle. Het kan wijzen op een ontsteking van het tandvlees. Maar ook nierfalen of diabetes kunnen voor een slechte adem zorgen. Bovendien kan de geur afkomstig zijn van anale blaasjes.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen