Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Honden laten afvallen

  Davy Agten
  Honden laten afvallen
  Overgewicht bij honden is een ernstig probleem. Een goede gezondheid heeft vaak heel wat te maken met gewicht. De schuld van overgewicht bij honden ligt vaak bij de eigenaars, zij kunnen er dus ook iets aan doen! Het zijn immers de baasjes die instaan voor de voeding van hun huisdieren. Voor je vaststelt dat je hond overgewicht heeft is het niet onverstandig om eerst eens langs de dierenarts te gaan en diens advies in te winnen.

  Gerelateerde gezondheidsproblemen


  Overgewicht kan voor heel wat gezondheidsproblemen zorgen. Een hond met overgewicht zal sneller last hebben van hartproblemen en zal moeilijkheden hebben met ademhalen. Ook problemen met de maag en huid zijn zeker niet uitgesloten, en er is ook een kans op diabetes . Het is dus zeker belangrijk om het gewicht van je hond in de gaten te houden!

  Voedingsrichtlijnen


  Een belangrijke factor met betrekking tot het gewicht van je hond is natuurlijk de voeding. Om je hond af te laten vallen is het verstandig om voeding te geven met weinig vet, maar met voldoende proteïnen. Lees dus goed wat er juist in de voeding zit die je koopt voor je hond. Als je niet juist weet wat je nu moet kopen, is het verstandig om de raad van je dierenarts in te roepen. Deze zal vaak heel wat nuttige tips kunnen geven.

  Je hond in beweging


  Een ander aspect dat zeker niet onderschat mag worden is beweging. Ga regelmatig wandelen met je hond en speel ermee. De aandacht zal de hond zeker op prijs stellen, en ook de beweging is vaak erg welkom. Zo kan je als eigenaar dus een belangrijke rol vervullen om je hond gezond te houden!

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Overgewicht hond , Afvallen Hond
terug naar overzicht

7 reacties

 1. biekevg

  rank: 1

  Hé Damber, bedankt voor de tip! Dat is goed gevonden! Dat ga'k bij mijn volgend bezoek ook doenEMO 3
  geplaatst op 26-01-2013 om 18:32
 2. Damber

  rank: 2381

  wegen kan vaak bij tuincentra. Daar heb je van die weegschalen waar jje stenen kan wegen.... een hond past daar ook prima op. Bij ons mag dat ook
  geplaatst op 25-01-2013 om 23:12
 3. Noemi

  rank: 1186

  Mijn hond is vlak voordat ik haar kreeg veel te zwaar geweest, Engelse Cocker Spaniel die toen 15,5 kilo woog.
  Inmiddels is ze een stuk slanker, onder de 13 kilo, en ze krijgt af en toe een tussendoortje, hoewel ik vet en slecht eten niet probeer te geven denken de andere gezinsleden daar anders over; dan krijgt ze 's avonds en de volgende ochtend gewoon een stuk minder eten als ze iets heeft gekregen wat eigenlijk niet zo goed voor haar gewicht is.
  En met mooi weer naar het bos gaan of met sneeuw een paar uur naar buiten vindt ze heel leuk en is ook nog eens goed voor haar gewicht en conditie.
  geplaatst op 19-12-2012 om 13:43
 4. car

  rank: 271

  mijn hond wordt wekelijks gewogen , om zeker geen over gewicht te krijgen hoor
  en ook tesamen met mij en zo trek ij mijn gewicht eraf. toch leuk heEMO 3
  geplaatst op 18-12-2012 om 18:28
 5. biekevg

  rank: 1

  'k Heb geen weegschaal waar Christo op past, en hem oppakken om ons zo samen te wegen? Ten eerste zal mijn rug daar zwaar tegen protesteren, denk ik, en ten tweede zal mijn weegschaal dan zeker tilt slaan!EMO 3EMO 3EMO 3
  Iemand een idee om hem toch te kunnen wegen?
  geplaatst op 18-12-2012 om 18:05
 6. DSMyriam

  rank: 3

  De honden werden en worden hier maandelijks gewogen, als ze zijn bijgekomen krijgen ze iets minder eten en nog wat meer beweging. EMO 1
  geplaatst op 18-12-2012 om 15:05
 7. biekevg

  rank: 1

  Klopt!

  en weer : prachtfoto!EMO 3
  geplaatst op 15-12-2012 om 18:43
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x