Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Honden en ongewenst gedrag: Een top vijf

  Davy Agten
  Honden en ongewenst gedrag: Een top vijf

  Je hond maakt deel uit van je gezin en je wilt hem natuurlijk voor geen goud kwijt, maar soms haalt hij je ook het bloed van onder de nagels. Hieronder vind je een top vijf van de meest voorkomende probleemgedragingen bij honden.
   

  Dingen kapot bijten


  Honden kauwen meestal dingen kapot om één van deze drie redenen: ze zijn tandjes aan het wisselen, ze willen aandacht of ze vervelen zich. In het geval van tandjes wisselen of verveling helpt het om genoeg kauwspeeltjes te voorzien. Als dit de oorzaak niet is geef je de hond misschien te weinig aandacht. Als je hond merkt dat je hem achterna rent als hij met je favoriete paar schoenen aan de haal is zal hij precies dat doen wanneer hij aandacht wilt. Wat meer tijd met je hond spenderen kan het destructieve gedrag een halt toeroepen.
   

  Blaffen


  Een hond die dagenlang aan een stuk door blaft is niet alleen ergerlijk voor het baasje, maar vaak voor de hele buurt. De meest voorkomende redenen voor onophoudelijk blaffen zijn eenzaamheid en verveling. Zorg er dus wederom voor dat je hond genoeg beweging krijgt en laat ook enkele speeltjes achter in huis. Sommige honden vinden het aangenaam als de radio of tv aan staat, omdat de stemmen hen het gevoel geven niet alleen te zijn.
   

  Opspringen
   

  Het is schattig als je lieve puppy Max je begroet door enthousiast tegen je op te springen, maar het lachen vergaat je wel als Max eenmaal is uitgegroeid tot een 50 kilo wegende Berner sennenhond. Opspringen leer je best af door je pup al van jongs af aan te leren dat het ongewenst is.
   

  Graven


  Veel honden houden heel erg van graven. De reden hiervoor is anders voor elke hond. Sommige honden doen het puur uit verveling, anderen hebben een teveel aan energie. Zorg er gewoon voor dat deze honden voldoende beweging krijgen, ze zullen simpelweg te moe zijn om te graven. Als je een reu hebt die een tunnel probeert te graven naar het loopse teefje van de buren kan castratie het probleem misschien verhelpen.

  Er zijn ook honden die gewoon graven omdat ze het leuk vinden, of omdat ze graag dingen begraven. Als dit het geval is kan je een klein stukje tuin afbakenen waar graven toegelaten is. Je kan de rest van de tuin beschermen met een niet-giftig hondafwerend middel uit een dierenspeciaalzaak.
   

  Ongehoorzaamheid


  Honden zijn meestal ongehoorzaam omdat ze niet goed weten wat van hen verwacht wordt. Bepaalde rassen, vooral in de terriërgroep, zijn van nature uit ook vrij koppig. Consequentie is essentieel in het opvoeden van je hond. Lukt het alleen niet zo goed? Zoek een goede, beloningsgerichte hondenschool. Je krijgt er professionele begeleiding en het is een leuke, gezamenlijke activiteit voor jou en je hond.


  Meer en goede informatie kan je o.a. vinden in het boek "Je Hond Opvoeden" van Benny Brandt


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Opvoeding , Gedrag , Gehoorzaamheid , Kauwen , Graven , Ongewenst Gedrag , Bijten , Blaffen , Opspringen
terug naar overzicht

1 reactie

 1. Tuppex

  rank: 2764

  Bij wandelen springen ze op naar andere mensen en honden, is helemaal niet te doen en helemaal uit den bol blaffen. Ze zijn niet kwaad. Mogen ze van die andere eigenaar kennis maken, dan is het goed. We hebben al alles geprobeerd, maar zonder resultaat. Help!!!!
  geplaatst op 04-03-2018 om 17:18
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x