Hond op hotel

Hond op hotel
Als je graag op reis gaat zal het wel een keertje voorkomen dat de hond niet terecht kan bij vrienden of familie en dat de dogsitter, die normaal gezien aan huis komt om met de hond te wandelen, net die week al een hele resem boekingen heeft binnengekregen. Een hondenpension of hondenhotel is dan een uitstekend alternatief. Hieronder beantwoorden we enkele vragen die vele hondenbaasjes zich stellen wanneer ze overwegen om hun hond op hotel te sturen.


Wandelen

Je wilt natuurlijk graag weten of Fido dagelijks zijn twee wandelingetjes zal krijgen, ook wanneer hij op pension is. Dit vraag je best eens na bij het pension van je keuze. Er worden vaak twee dagelijkse wandelingen voorzien, maar sommige pensions gaan ook graag een derde keer of voorzien een speelweide waar de honden alleen of in kleine groepjes kunnen rondrennen.


Speeltijd

Sommige pensions laten je hond enkele keren per dag met soortgenootjes op de hondenwei spelen, zodat ze niet de hele tijd alleen moeten zitten. Dit hangt echter heel erg af van pension tot pension aangezien sommige pensions het geen goed idee vinden om een groepje onbekende honden zomaar met elkaar te laten spelen. Als jouw hond een echte speelvogel is vraag je dit best op voorhand na. Als je meerdere honden hebt mogen zij sowieso wel bij elkaar.

Verblijf

Vraag je pension naar keuze eerst om een kleine rondleiding vooraleer je beslist of je jouw hond er al dan niet wilt achterlaten. Sommige pensions bieden binnenrennen aan, bij andere zitten de honden buiten, en weer andere bieden een combinatie van beiden aan. Het is vooral belangrijk dat de verblijven hygiënisch zijn en fris ruiken. Ook moet er voldoende ruimte zijn.

Voeding

Het is voor jouw hond het beste wanneer je voor de duur van het verblijf zijn eigen merk brokken voorziet. Een verblijf in een hondenpension is sowieso al een beetje stresserend, en een verandering in eetpatroon brengt enkel onnodige toegevoegde stress teweeg.

Kosten

Ook budgetteren hoort bij het plannen van een reis. Informeer je bij het hondenpension over de volledige kosten. Vaak betaal je een basisprijs voor het verblijf maar kunnen er nog extra kosten bijkomen voor bijvoorbeeld het toedienen van medicatie. Zorg ervoor dat je geen verborgen kosten over het hoofd hebt gezien, je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Tim Tim

Een leuk alternatief? Overdag skien terwijl er voor de hond wordt gezorgd & 's-avonds zelf er voor zorgen; http://www.appartementverhuuroostenrijk.com/ (nederlandstalig)


Een reactie plaatsen