Hoe vind je de hond die bij jou past?

Hoe vind je de hond die bij jou past?
Je hebt beslist om een hond in huis te halen. Het lastigste is achter de rug! Dat had je gedacht! Kiezen welke hond je precies wilt, is nog lastiger. Elke hond heeft zijn eigen unieke schoonheid. Het ene ras heeft bepaalde kwaliteiten dat het ander niet heeft en omgekeerd. Er is niet één ras dat het beste is. Misschien is er wel één dat het beste is voor jou.

Weet wat je beperkingen zijn.

Waar woon je? Heb je kinderen? Hoeveel tijd heb je? ... De antwoorden op deze en andere vragen hebben een grote invloed op de keuze van je hond. Ze typeren jezelf en bepalen dus ook het ras, de grootte en de persoonlijkheid van de hond die bij je past. Je levensstijl bepaalt enorm veel. Heb je tijd om alles aan te leren? Dan kun je misschien een puppy kiezen. Toch niet zo veel tijd? Een oudere hond is meestal al getraind, maar kan ook bepaalde trekjes hebben die je liever niet ziet. Heb je een actieve levensstijl? Dan wil je misschien wel een actieve, assertieve hond? Denk er goed over na!

Leer de verschillende rassen kennen.

Elk ras is verschillend en heeft zijn kenmerken. Er zijn pure rashonden en gekruiste rassen. Bij een pure rashond weet je meestal waar je je mag aan verwachten: gedrag, karakter en gezondheid. Het is eenvoudiger te voorspellen dan bij een gekruist ras. Een gekruist ras kan echter wel de kwaliteiten van verschillende rassen combineren. Hij is vaak ook gezonder.

Bezoek het hondenasiel.

Eens je weet welk ras je verkiest, dan is een bezoek aan het hondenasiel nodig. Het hondenasiel is niet de beste plek voor je hond. Misschien is hij er niet zichzelf. Een eerste indruk kan verkeerd zijn. Vraag raad aan de mensen van het hondenasiel. Zij kunnen je een beter beeld geven en helpen om een beslissing te nemen.

Een voorkeur? Vraag dan om wat tijd met hem alleen te krijgen. Vraag ook naar de achtergrond en het verleden van je hond. Zo vermijdt je ongewenste verrassingen. Een hond die in het verleden slecht behandeld werd, kan wantrouwig zijn tegenover iedereen. Toch zijn het net die honden die veel liefde en zorg nodig hebben.

Een hond die perfect bij je past, kan je leven enorm veel vreugde bijbrengen. Het is belangrijk om op voorhand zo goed mogelijk te weten welke hond bij je kan passen. Hou zeker rekening met je beperkingen! Toch onverwachte karaktertrekken? Stuur hem niet onmiddellijk weg. Haal samen het beste eruit en wie weet wordt het toch een trouwe vriend voor het leven.

Wil je al eens kijken welk ras bij jou zou passen? Doe dan onze hondentest. Of kijk eens tussen de hondenrassen.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen