Hoe vind ik een goede hondenfokker?

Hoe vind ik een goede hondenfokker?
In de krant en op websites vind je tal van fokkers. Maar het is niet omdat je twee honden hebt en daarna een nest jongen, dat je een fokker bent. Er is veel meer nodig om een gerespecteerd fokker te zijn. In een dierenzaak zal je nooit een goede professionele fokker tegen komen en in de krant zal je zeker geen zoekertjes vinden. Ze hebben geen hulpmiddelen nodig omdat ze bekend staan als goede hondenfokker. Er zijn verschillende methodes om uit te zoeken of een fokker professioneel genoeg is.

Ervaringen

Probeer uit te zoeken wie de fokker is. Zoek zoveel mogelijk referenties, vroegere klanten, kennissen, andere fokkers, lokale dierenartsen en asielen. Hoe meer informatie je krijgt, hoe beter. Als zij tevreden zijn over hun fokker, zul jij dat ook zijn. Vind je daarentegen geen referenties? Ga dan op zoek naar een andere.

Ook dierenwinkels kunnen je verwijzen naar een goede fokker. En breng een bezoekje aan hondenshows, hier vind je zeker de juiste mensen.

Verantwoordelijkheid

De gezondheid van de pup is zeer belangrijk. Een goede fokker neemt deze verantwoordelijkheid op zich. Voordat hij de pup verkoopt laat hij ze eerst onderzoeken door een dierenarts. Er zijn problemen die zich pas later kunnen voordoen. Een eerlijke hondenfokker zal je dan een deel van het geld terug geven.

Vragen

Een goede hondenfokker is bezorgd om de gezondheid van zijn pups. Hij staat niet zomaar iedereen toe om eigenaar te worden en stelt bepaalde vereisten. Ook zal hij tal van vragen stellen. Hij wil er namelijk zeker van zijn dat zijn pups bij de juiste mensen terechtkomen. Zo moeten de toekomstige eigenaars naar een hondenschool gaan. Stelt hij geen vragen? Dan is hij niet bezorgd om de pup en denkt hij alleen maar aan zijn geld.

Hoe herkent u nu een broodfokker?

Een broodfokker laat u extra betalen om een stamboom bij uw pup te kopen terwijl dit normaal gratis er bij geleverd moet worden. De pups liggen in een schuur en de moeder is afwezig. Deze fokker verkoopt ook meerdere rassen van verschillende leeftijden en vraagt u niet naar uw leefwereld en achtergrond. Bovendien zijn er geen geldige papieren van de ouders aanwezig.
Broodfokkers zorgen meestal voor prachtige websites waar je snel in kunt trappen. Controleer altijd de papieren van de ouders en informeer je goed op voorhand!

Op zoek naar een fokker? Kijk dan eens tussen onze lijst van hondenfokkers. Weet je ook al welk hondenras je zou willen hebben?Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Davy Agten

We zijn nog iets vergeten in dit artikel: Natuurlijk kan je ook altijd bij de rasvereniging terecht. Daar kunnen ze je ook goed vooruit helpen.


Een reactie plaatsen