Hoe verwend is je hond?

Hoe verwend is je hond?
Komt volgend scenario je wel erg bekend voor? Stel je voor… je komt thuis na een dag hard werken en als je in de zetel wilt ploffen om van je welverdiende rust te genieten, gromt de hond je zowat uit de zetel. Of de hond laat je niet gerust sinds hij ontdekt heeft dat hij door veel aandringen meer eten kan krijgen. Of misschien heb je ’s nachts wel problemen met slapen omdat hondlief zoveel plaats inneemt in bed of soms zelfs zo jaloers is dat je partner niet eens meer welkom in bed is. Komt het je bekend voor? Dan heb je een probleem… een verwende hond!

Fifi eet alleen nog merkvoedsel

Goed, je zit dus met een probleem. Maar eigenlijk is het niet alleen door jezelf… er gaan miljoenen om in de huisdierenindustrie en het lijkt steeds gekker te worden: mensen geven geld uit om een leuke outfit te kopen voor de hond, ze kopen alleen het beste merkvoedsel… Slimme marketingjongens hebben namelijk gezien dat er een gat in de markt was: we verwennen onze huisdieren tegenwoordig heel erg en natuurlijk is dat erg leuk voor de dieren zelf, maar er zijn ook nadelen aan verbonden.

De nadelen van een verwende hond

Wat zijn die nadelen dan precies? Wel, zo is het je misschien al opgevallen dat je hond niet meer luistert. Nogal vervelend als hij maar niet ophoudt met blaffen wanneer er bezoek is, of je eigenlijk niet meer met de hond naar buiten gaat omdat je weet dat hij er na vijf minuten genoeg van heeft en eist weer naar binnen te gaan.

En voor de hond zelf?

Maar niet alleen voor de hond zijn er nadelen aan het te erg verwend worden. Zo zal de hond het idee beginnen krijgen dat ze het alfamannetje (of vrouwtje) zijn en daardoor wordt er heel vervelend gedrag gekweekt. De hond gaat constant blaffen om zijn terrein en mensen te verdedigen, de hond begint een lekkere biefstuk heel normaal te vinden als ontbijt… Kortom, de hond staat boven alles en iedereen. Alleen wordt een hond daar niet gelukkig van. De meest gelukkige honden zijn honden die merken dat er iemand boven hen staat, iemand aan wie ze trouw kunnen zijn. Het is geen toeval dat er een soort exponentiële groei is van programma’s waarin honden weer opnieuw opgevoed moeten worden, hondenfluisteraars… We laten het gedrag van de hond zelf de spuigaten lopen en klagen er dan achteraf zelf over. Want zeg nu zelf… het is inderdaad vervelend als Fifi de hele dag door loopt te blaffen.


De oplossing?

De oplossing is kort en simpel: voed de hond goed op, laat hem luisteren en maak hem zo gelukkig. Verwen je hond gewoon door hem een goede opvoeding te geven en veel liefde.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen