Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Hoe leer ik dat mijn hond af?

  Davy Agten
  Hoe leer ik dat mijn hond af?
  Baart het gedrag van je hond je zorgen? En stel jij je op dit moment misschien echt wel de vraag: Waarom doet hij dat toch? Is hij echt zijn verstand verloren? Wij zochten naar het waarom van enkele normale ‘abnormale’ gedragingen.


  Vuilnisbak


  Waarom stort je hond zich op de vuilnisbak? Hij graait alles uit de vuilnisbak, laat een hele hoop rommel achter en jij mag alles opruimen. Dit is een vervelend probleem. Misschien heeft je hond een heerlijk etensrestje geroken. De oplossing hiervoor is simpel: verzamel alle etensrestjes in een aparte zak dat je goed afsluit en gebruik een stabielere vuilnisbak. Als de vuilnisbak buiten vaak zijn doelwit is, bouw dan een afsluiting eromheen.


  Gras


  Je kijkt genietend naar je tuin en daar loopt je hond, met zijn snuit in het gras, aan het grazen. Wat bezielt hem toch? Honden zijn nochtans vleeseters. De reden waarom hij gras eet, heeft te maken met hoe hij zich voelt. Voelt hij zich misselijk of heeft hij maag-of spijsverteringsproblemen dan eet hij planten. Op zich kan dit geen kwaad, behalve als het gras net met een chemisch product behandeld is. Toch hou je best zijn eetgedrag in de gaten. Ziet hij er ziek uit, ga dan zeker naar de dierenarts.


  Uitwerpselen


  Waarom is de kattenbak voor veel honden onweerstaanbaar? Coprophagia, het eten van uitwerpselen, is geen ongewoon gedrag, maar zeker niet aangenaam. Waarom je hond dit doet is niet erg duidelijk. Misschien is hij gewoon nieuwsgierig maar soms kan er een onderliggend medisch probleem zijn. Zo kan een darmprobleem, een parasiet of een worm aan de oorzaak liggen. Daarnaast kan het ook omdat je hond zich schuldig of verward voelt. Een van de meest waarschijnlijke oorzaken is dat je hond op die manier tekortkomingen in zijn eigen dieet wil aanvullen, zoals extra vitamines.

  Om dit gedrag te voorkomen hou je best je tuin vrij van allerlei uitwerpselen. Zorg dat je tijdens een wandeling controle over hem hebt. Ook al is het eten van poep niet echt schadelijk, het eten van de kattenbakvulling is dit wel. Plaats de kattenbak op een hoogte die ideaal is voor de kat maar net te hoog voor de hond. Of gebruik een kattenbak met een kapsysteem. Als je hond dit vaak doet, bezoek dan toch eens je dierenarts. Dit probleem kan een symptoom zijn van verschillende kwalen en kan bovendien de ontwikkeling van een parasiet vergroten.


  Zoek de reden


  Maak jezelf niet nodeloos zorgen. Stel je je vragen bij het gedrag van je hond, aarzel dan niet om te zoeken naar de reden. Het is veel makkelijker om hem iets af te leren als je weet waarom hij het doet.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Gedrag , Gras , Uitwerpselen , Vuilnisbak
terug naar overzicht

2 reacties

 1. Sexiemadam1964

  rank: 25648

  Hallo,mijn nieuwe pupje deed dat ook,en nu bleek dat er in de brokjes die ik gaf niet genoeg voedingstoffen in te zitten,ik heb nieuwe meegenomen bij een andere dierenwinkel ,meteen bij thuiskomst gegeven en waarrempel ze eet geen poep meer,dus mijn advies is neem merk Fokker voor puppy´s en je merk het verschil!
  geplaatst op 19-10-2014 om 08:50
 2. WernerM

  rank: 2009

  Onze Shih Tsu van 9 maanden begint ineens zijn eigen uitwerpselen interessant te vinden,zodat hij er zelfs van gaat eten ! Tijdens een wandeling is dat geen probleem. dat raap je het meteen op.
  Thuis ,op het terras,in principe ook. Maar soms blijft hij al eens wat langer buiten en verrast hij ons toch!
  Aangezien dit zo onhygiënisch is ,wil ik hem dit zo snel mogelijk afleren !
  Wie weet raad?
  Alvast bedankt!
  geplaatst op 09-01-2013 om 21:07
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x