Hoe laat je je hond stoppen met blaffen? Enkele tips

Hoe laat je je hond stoppen met blaffen? Enkele tips
Niets zo vervelend als een hond die om de haverklap begint te blaffen. Soms kan het blaffen zo erg worden dat je buren, en zelfs jij, erdoor verveeld zijn. Er zijn nochtans verschillende manieren om je hond te doen stoppen met blaffen. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten waarom je hond blaft. Blaffen is voor je hond communiceren. Honden blaffen voor vele redenen: verveling, eenzaamheid, stress, of om aandacht. Ze blaffen ook als ze je willen waarschuwen. Eens je weet waarom hij precies blaft, kun je een oplossing zoeken. Misschien kunnen volgende tips al helpen:


Leer je hond blaffen op commando.

Kan je hond blaffen op commando? Dan zal hij ook kunnen zwijgen op commando.

Schreeuw niet naar je hond

Zorg ervoor dat je niet naar je hond roept, als hij weer eens te hard blaft. Roep je toch? Dan zal hij nog luider blaffen. Hij ziet jouw roepen namelijk als een antwoord op zijn blaffen. Het is beter om hem te negeren als hij blaft en te belonen als hij stil is.


Quality time

Soms blaffen honden uit verveling of om aandacht. Als je thuis bent, zorg er dan voor dat je tijd spendeert met je hond. Speel met hem en geef hem speeltjes voor als jij er niet bent. Je kunt zelfs een hondensitter zoeken, die met je hond naar het park gaat.


Genoeg beweging is essentieel

Je hond heeft twee keer per dag nood aan een wandeling. Op die momenten krijgt hij beweging en kan hij socialiseren. Het maakt hem gelukkig, waardoor hij al heel wat minder zal blaffen.

Heeft hij iets tekort?

Honden blaffen vaak uit frustratie of om aandacht. Als je hond geen water meer heeft, of zijn behoefte moet doen, dan zal hij blaffen om je aandacht te trekken. Controleer zijn basisbehoeftes.

Territoriumdrang

Honden hebben hun territorium. Vaak blaffen ze als er iemand hun territorium 'binnendringt'. Je hond wil je waarschuwen. Als hij blijft blaffen, stuur hem dan naar een plaats waar hij kalmer kan worden.


Citronella

Als er niks lukt, dan bestaat er nog een citronella halsband. Deze sproeit een kleine hoeveelheid citronella wanneer je hond blaft. Honden houden niet van deze geur. Al snel zal je hond de slechte geur associëren met zijn blaffen.

Als hij ondanks al je pogingen toch nog te veel blaft, dan is er misschien iets anders aan de hand. Breng een bezoek aan je dierenarts. Misschien komt de echte reden dan aan het licht.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


13 reacties

claire Tibbe

hoi iedereen

ik heb de oplossing gevonden hier in mijn roedeltje.
als mijn hondjes blaffen en ik zeg opgepast de vlag en ik steek de vlag in de lucht dan zwijgen ze
de hond van mijn vriendin reageert er ook al goed op als ik de vlag in de lucht steek stopt hij eveneens met blaffen en gaat hij zitten , dan wordt hij beloond
dus dit kan de op oplossing zijn voor blaffende hondjes

Juten Jacqueline

Goeiemorgen allemaal,
Toen wij onze Pien 6 weken geleden hebben opgehaald als 6 maands teckelpuppy vond ik het heel prettig dat ze niet blafte......tegelijk was ik wel heel benieuwd hoe haar blaf zou klinken....lief en zacht dacht ik. Als ze in de bench ligt ziet ze niemand voorbij lopen buiten maar als ze niet in de bench ligt ziet de de voorbij gangers wel en dan heeft ze me toch een harde drukke blaf. Voor mijzelf vind ik het nog niet eens zo erg maar voor de buren wel. Het gebeurt misschien 3 maal per dag. Zou ik daar voor zo'n citronella band moeten aanschaffen? Graag advies. mvg, jacquelineEMO 1

_cindytjuh_ _cindytjuh_

@ jacqueline
nee ik zou het niet doen omdat het je hond zijn nature aard is dat hij/zij blaft
jij zou toch ook reageren moest er plots een vreemde in je huis zitten hij/zij wil die persoon gewoon waarschuwen " kom niet dichterbij"
ben blij dat je er overnadenkt welke band je zou gebruiken veel mensen zouden al weer overwegen van een schokband te kopenEMO 5
mijn twee honden zijn ng pups en deze kunnen ook verschrikkelijk janken en blaffen . het is zo schetterend voor de oren kom er soms echt horendol van en moet me dan steeds inhouden om ze te negeren.
geen gemakkelijk klusje zeg maar!! maar de aanhouder wintEMO 4

Hallo allemaal,

Ik doe mijn hond overdag buiten in een kennel, ik geef een kong en een bot of een met snoepjes gevuld speeltje en er staat een bak met water. De bak met water moet altijd om. Als ik weg ga gaat het meestal wel goed, maar dus niet altijd. Als ik thuis ben blaft en jankt ze aan een stuk door. Soms begint ze al na 5 minuten en soms pas na een half uur. Het is zo erg dat mijn buren hebben gevraagd of ik haar niet meer buiten wil doen. Natuurlijk wil ik niet dat de buren er last van hebben maar ze moet toch ook buiten kunnen blijven zonder blaffen. Ik wil haar niet een groot deel van de dag in de bench doen. Ik heb geprobeerd om haar te negeren en dan houdt het na een hele tijd wel even op maar ze begint toch altijd weer. Toen is me aangeraden om met de clicker te werken. Dit lukt eigenlijk ook niet., ze is stil zodra ik buiten kom en begint weer als ik naar binnen ga. En nu kan ik het niet meer verder uitproberen omdat ze dus niet meer buiten mag. Ik vind het erg vervelend en als ik haar binnen laat kan ik zelf weinig meer doen omdat ze nog jong is en zich niet alleen bezig kan houden, ze zit dan overal aan ik moet haar dus constant in de gaten houden. Ik probeer haar vanalles af te leren maar dit gaat niet zo snel. Heef iemand nog tips om het blaffen toch af te leren zonder dat de buren er last van hebben?
Een citronella halsband gaat me toch wat te ver, omdat ze inderdaad wel moet blaffen als er iemand de tuin in komt (dit doet ze nu nog niet).

Johanna Beckers

Hallo allemaal,
Ben net nieuw in dit circuit maar eens kijken mmmmmIk heb twee maltezers een koppel van 2 jaar .
Leuke beestjes ,het teefje is blij en echt een scheetje.Maar het reutje is volgens mij opgesloten geweest en bang dat die is heb echt moeite hem te pakken voor een wandeling en aan het riempje lopen pffffff.
Alsof dit nog niet alles is keffen de hele dag tja daar zit ik dan .Heb uren op een ikea krukje gezeten en niets gezegd en probeer hem ook te belonen maar jongens dit is echt een speciaal geval.En weer plaatsen daar word hij toch helemaal zot van ik vind het echt erg want had ze graag in huis maar zindelijk zijn ze ook nog niet grrrrrrr.Ik heb ze genomen uit een gestrest gezin maar wil toch dat ze een happy life hebben .Dus tips voorstellen enz enz laat maar komen ben jullie dankbaar.Ze heten trouwens Zino en Zora alvast bedankt.EMO 7

Goed idee die vlag
Ik gebruik een opgevouwen krant
Het bevel "Stil nu" wordt benadrukt door de opgevouwen krant tegen iets te slaan
Als ze stil zijn beloon ik ..een hond die iets knabbelt kan niet blaffen

Dat begint goed te gaan bij onze puppy...de oudere kennen dat al en zwijgen dan meestal wel
Als een andere hond tegen hen blaft...zet de hele roedel aan..
Daar heb ik meer moeite mee om ze het zwijgen op te leggen
En de krant hebben we niet altijd mee, bij een wandeling

Laten zitten en belonen ???? vanuit het idee dat als ze iets knabbelen ze niet blaffen........EMO 20
Voor zover ze niet plots doof worden voor het bevel 'zit'

Gina Limjoon

Ik zoek al bijna een jaar naar een oplossing tegen het blaffen van mijn hondje, is een chihuahua en die staan bekend als blaffers( wist ik niet ) Van die halsbanden ben ik ook geen voorstander maar toen ik leesde van die citronella dacht ik dat is precies niet zo slecht, zou dat alleen gebruiken als ik op straat ben, telkens hij een eender wat tegen komt begint hij te blaffen, mensen , honden , standbeelldjes( kabouters of stenen honden maakt niet uit., dan nog te zwijgen over de blikken die ik krijg. Was zelfs een vrouw die zegde dat hij hyperkinetisch was,toen nog maar drie maanden oud. Maar die vlag dat vind ik precies de oplossing, ga ik morgen proberen en hopen dat het lukt ,ik zie hem doodgraag maar als hij begint te blaffen word ik horendol, hij stopt niet totdat de reden waar hij voorblaft niet meer ziet en soms nog even voort doen. Heb gelezen dat het met een krant ook gaat want heb geen vlag.. Wens me geluk en als het lukt ben je honderdduizend maal bedankt.

Gina Limjoon

Dacht ook dat het de oplossing zou zijn met vlag of krant, niet dus. Hij zwijgt even en dan begint hij terug te blaffen. Zijn reden van blaffen is als hij een hond ziet ( grote meestal ) en naar sommige mensen en auto's als hij aan het raam zit. Maar het meeste als hij een hond ziet en ook het minste geluid. Weet zijn goede wakers maar soms word ik er horendol van.. Op de duur als ik een hond in de verte zie sla ik een andere straat in, maar dat is ook geen goede oplossing want hij moet met andere honden in contact komen.Het ergste van al vind ik dat er sommige mensen zo boos kunnen zien en je ziet aan hun gezicht van kun je die niet laten ophouden met blaffen.Ben ook niet voor al die speciale hondenbanden, dus zoek ik maar verder tot er iemand met een briljant idee afkomt..

Mijn schnauzer is 15 mnd en als hij buiten een hond ziet wil hij er naar toe om te spelen maar hij gilt zo hard dat mensen gelijk weglopen jammer genoeg ik weet echt geen oplossing

jose mutsaers

We hebben een retriever van 8 maanden die ons al maanden uit de slaap houdt.Hij blaft heel de dag en vaak s'nachts.Er zitten veel katten in de tuin en het is druk met auto's en wandelaars waar zijn hok is. Zit Lang aangelijnd zodat hij bijna heel de tuin als speelruimte heeft.s'Avonds binnen maar ook dan blijven blaffen.We proberen het op een zachte manier maar soms krijg je zin om hem een opdonder te geven.Heb diverse honden gehad (herders) maar deze hond is niet leuk meer.Hebben al een fluitje,dreigen met de bezem, geven klopjes en koekjes als hij stil is, maar het lijkt dat zijn eerste maanden in het Asiel toch een stempel gedrukt hebben.Hij wil niet alleen zijn blijkbaar. Mijn man gaat 5x per dag met hem weg,speelt met hem in de tuin en als dank zijn we zwaar overspannen ondertussen.Wie weet raad?

Hilde vercaempst

Ik heb een tekel en is een jongen maar hij stop niet met blaffen ik leer hem het af en lukt niet hij luistert niet

Anny nies

Als mijn king Charles cavalier een hond nog maar hoort blaffen rent hij de tuin in om te blaffen , of we komen een hond tegen dan haalt hij uit . Ik negeer en ga door . In onze tuin kan ik er natuurlijk niet mee weggaan hè . Help???

Wil van Dam

Mijn boomer springt enthousiast het fietskarretje in maar blaft de hele weg.weet iemand een oplossing? Bij voorbaat bedankt.


Een reactie plaatsen