Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Hoe kies je de geschikte hond?

  Davy Agten
  Hoe kies je de geschikte hond?
  De beslissing om een hond aan te schaffen zal natuurlijk niet over een nacht ijs gaan. Er zijn talloze factoren waar je aan moet denken alvorens je overgaat tot de aankoop. De belangrijkste worden even op een rijtje gezet.


  Type hond  Beschik jij over een ruime achtertuin, hou je van lange wandelingen en beschik je over voldoende tijd? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een grote, energieke hond waarmee je urenlang kan dollen. Woon je echter in een appartement en heb je weinig tijd, dan opteer je best voor een kleinere hond die niet al te veel aandacht vraagt.


  Ras  Afhankelijk van het type hond dat jij wil, kan je op zoek gaan naar een hondenras dat hiermee overeenstemt. Let echter op, achter een kleine hond kan soms een uiterst temperamentvol karakter schuilen.

  Extra hulp bij het vinden van het juiste ras kan je krijgen via onze hondentest. Bekijk zeker ook eens de pagina's over de verschillende hondenrassen.


  Reu of teef?  Over het algemeen is een reutje zelfstandiger. Dit uit zich soms in dominant gedrag tegenover ander reuen, wat voor problemen kan zorgen als de andere reu zich niet wil laten overtroeven. Verder markeert een reu zijn territorium door het markeren van bijvoorbeeld bomen met urinestraaltjes. Als een reu een vlaagje opsnuift van een loopse teef, kan hij soms niet meer te houden zijn en ontsnappingspogingen kunnen dan wel eens voorkomen.

  Een teef daarentegen is rustiger, maar vaak ook minder aanhankelijk dan een reu. Verder wordt een teef loops en kan hierbij bloed verliezen. Ook kan er een schijnzwangerschap ontstaan waarbij de hond alle tekenen van een echte zwangerschap vertoont.


  Puppy of oudere hond?  Een puppy biedt het voordeel dat je hem kan opvoeden zoals jij dat wil. Bij een oudere hond ken je echter wel al het karakter, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


  Rashond of bastaardhond  Helaas hoor je te vaak slechte verhalen over honden die bij fokkers zijn aangekocht. Sommige fokkers zijn enkel belust op geld en geven ze niets om de honden zelf. Kies je dus voor een fokker, zorg dan dat je van tevoren voldoende informatie over hem inwint. Leg eventueel contacten met mensen die ook bij deze fokker een hond gekocht hebben om er zeker van te zijn dat hij gezonde honden verkoopt.

  In een asiel kan je ook terecht voor ras-of bastaardhonden. Vaak blaken deze honden van gezondheid en ze tonen veel dankbaarheid als ze bij een liefdevolle baas terechtkomen.

  Al je al deze factoren grondig overwogen hebt, kan je eindelijk overgaan tot de aankoop van een hond. Nog een laatste belangrijke tip; kies een hond die overeenkomt met jouw karakter. Ben jij een actief persoon die graag buiten vertoeft en graag nieuwe dingen wil ontdekken? Of ben jij iemand die geniet van lekker knus thuis te zitten? Zoek dus een hond uit die net zo graag de dingen doet die jij graag doet.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Hondenasiel , De juiste Hond , Je eerste hond , Adoptie , Ras , Ouderdom
terug naar overzicht

1 reactie

 1. Goede tips EMO 8
  geplaatst op 22-03-2013 om 20:16
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x