Hill’s Science Plan: Het belang van goede voeding

Hill’s Science Plan: Het belang van goede voeding
Gezonde voeding speelt een belangrijke rol speelt bij uw eigen gezondheid en welzijn; hetzelfde geldt voor uw hond. Hondenvoeding varieert van iets dat een hond in leven houdt, tot voeding die zelfs bepaalde gezondheidsproblemen kan helpen voorkomen of behandelen. De juiste keuze van hondenvoeding is niet eenvoudig, omdat er veel verschillende merken en kwaliteiten te koop zijn.

Individuele voedingbehoefte hond


Voeding voor honden is er in veel soorten en maten. Iedere hond is echter verschillend en vereist specifieke voeding. Omdat ook uw hond uniek is, heeft hij ook specifieke, individuele voedingsbehoeften. Hill’s Science Plan is een perfect gebalanceerde voeding om tegemoet te komen aan de individuele voedingsbehoeften van uw hond. Eén van de belangrijkste kenmerken van Science Plan is dat alle producten zijn ontwikkeld door dierenartsen en dat men geen concessies doet aan de samenstelling en kwaliteit van de producten.

Zo gebruikt Hill’s bijvoorbeeld voor alle producten een zogenaamde ‘fixed formula’, d.w.z dat altijd dezelfde ingrediënten in een vaste verhouding gebruikt worden. Het is namelijk zo dat variaties in samenstelling steeds een verschillend eindproduct opleveren. Hierdoor neemt de kans op maag-darm klachten bij uw hond toe. Bij het gebruik van een ‘fixed formula’ blijft het eindproduct steeds hetzelfde, waardoor dit risico tot een minimum beperkt wordt. Een ander voorbeeld van de kwaliteit van Hill’s Science Plan is dat alle Science Plan droogvoer een superieure anti-oxidant formule bevat met vitamine C en E, bèta-caroteen en selenium. Deze anti-oxidant formule biedt bescherming tegen celbeschadiging in het lichaam, waardoor het immuunsysteem van uw huisdier sterk blijft.

Daarnaast heeft Hill’s Science Plan een hoge verteerbaarheid: dit heeft als voordeel dat er minder (en betere) ontlasting is en dat alle voedingsstoffen beter opgenomen worden, waardoor je minder voeding aan je hond hoeft te geven (wat weer voordeliger is).

Levensfasen hond


De levensfase van iedere hond is grofweg in 3 fasen in te delen: groeifase (het eerste jaar), de volwassen fase en de ‘senior’-fase.

In de groeifase is het van belang dat uw pup een specifieke puppy-voeding krijgt gedurende zijn eerste levensjaar. Hill’s Science Plan voer voor pups is o.a. verrijkt met anti-oxidanten en natuurlijk DHA (een omega-3 vetzuur). De anti-oxidanten zorgen voor een betere ontwikkeling van het immuunsysteem en DHA zorgt voor een betere ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

Als uw pup 12 maanden oud is kunt u overstappen op voer voor volwassen honden die voorziet in de specifieke vitaminen- en mineralen balans die aangepast is aan zijn/haar leeftijd. Hill’s Science Plan kan dit bieden, omdat het levensfase-assortiment zo is samengesteld dat het uw hond gedurende zijn/haar hele leven in topconditie houdt, ongeacht ras of levensstijl.

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een hond na een aantal jaren al een respectabele leeftijd bereikt. Een grote hond (> 25 kg) is na 5 jaar al een ’senior’hond; een kleinere hond (< 25 kg) dient bij een leeftijd van 7 jaar over te gaan op voeding voor de oudere hond. Dat komt omdat omstreeks deze leeftijd de stofwisseling verandert bij honden en daarom is het van belang om het voer aan te passen.

Science Plan Mature Adult bevat voedingsstoffen en energiegehalten die aangepast zijn aan de behoeften van honden van 7 jaar en ouder. Zo bevat het bijvoorbeeld veel omega-3 vetzuren die belangrijk zijn voor gezonde gewrichten.

Alleen verkrijgbaar bij gespecialiseerde handel


Omdat Hill’s het belangrijk vindt dat u een deskundig advies krijgt welke voeding voor uw hond het meest geschikt is, is Hill’s Science Plan alleen verkrijgbaar bij de gespecialiseerde handel (bijv. dierenarts, dierenspeciaalzaken, tuincentra, etc.).

Heeft u vragen, wilt u meer informatie over Hill’s Science Plan of wilt u weten waar u Hill’s kunt kopen, bel dan de gratis Hill’s Voedingslijn op 0800-0222466 of kijk eens op www.Hillspet.com

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


14 reacties

Faes Jan

Wij hebben onze puppies ook Hill's gegeven, de eigenaars hebben ook Hill's meegekregen toen ze de pup's ophaalden maar wel met de raad dit niet langer te blijven voederen dan maximum een half jaar. Dit voedsel is goed maar te sterk naar mijn mening. Mijn broer's boxer heeft na tien maanden een operatie moeten ondergaan wegens te hevige groei. Hill's promoot ook in zijn nieuwsbrief de sterilisatie/castratie voor de eerste loopsheid waar ikzelf 100% bezwaren tegen heb. Maar ze hebben goed voedsel als je het vele geld er aan wil geven.

John Reijnen

Er gaat voor mij niks boven "FOKKER"
Ik voer mijn honden al meer dan 6jr niks anders, en ze zijn super gezond, en hebben een prachtige vacht.
Helaas is het aantal verdelers in België niet erg groot, maar via zooplus.nl is dit te verkrijgen, net als ALLE andere merken.
Het grote voordeel van zooplus is dat alle aankopen (niet alleen voeding) vanaf 19€ gratis thuisgeleverd worden, dus geen gesleep meer met zware zakken.

groetjes

John

Monique Appels

Tja, ik heb zo mijn eigen ideeën over brokken. Ik voer mijn honden al jaren vers naar volle tevredenheid en dat blijf ik tot in lengte van dagen doen EMO 3

Veerle Robijn

Wij geven onze hond "Royal Canin" tot ieders tevredenheid: gezonde, speelse hond, glanzende vacht, mooie witte tanden...

Luc Engels

Ik denk niet dat in de natuur puppyvoeding, dieetvoeding of voor seniors te vinden is. Verse voeding is altijd beter denk ik toch. Goed dat er verse uitgebalanceerde voeding te vinden is in de handel, jammer dat er weinig concurrentie is.

Wij geven onze hond Kvv (vers vlees) en denk dat dit het beste is. Spijtig dat het aanbod nog niet zo groot is op de markt.

Marga de Keijzer

ik ben van de brokken af, tenminste, mijn hond dan. Tegenwoordig krijgt hij vers vlees, en hij is er gek op en reageert er goed op. Ik ben ander voer gaan geven omdat bleek dat voer dat verhit wordt, slecht is voor honden met epilepsie.

Noëmi Noëmi Weiss

Ik ben van mening dat brokken niet zo gezond zijn.
Mijn hond krijgt dan ook vooral vlees en eens in de 2/3 maanden een bakje Renske of Cesar, dat vind ze namelijk erg lekker.
Ze kan absoluut niet tegen brokken door de hoeveelheid granen die er in zit, honden eten daarnaast in de natuur ook geen tarweplantjes.

Ria Rogge-Coudijzer

Voor mijn vorige honden maakte ik altijd zelf een potje klaar. Goras heeft echter zware HD en staat al 2 jaar op j/d prescription dieet van Hill's en tot nu toe is hij er goed mee.

Marga de Keijzer

Ik heb gisteren beelden gezien van wat bijv. Eukanuba doet om aan dat volwaardige voer te komen. Afschuwelijk. dit wil je voor geen enkel dier. En daarbuiten.... er zit allerlei rommel in brokken, of om het er vrolijk gekleurd uit te laten zien, of om de juiste vorm te krijgen. En die rommel hebben honden echt niet nodig. Als wij kunnen kiezen om die rommel niet te eten, je hond kan zelf niet kiezen. Dus doe ik dat voor haar.

Marga de Keijzer

http://arnhem.sp.nl/nieuws/12-2003/021203_dierenleed.stm

hierbij de mogelijkheid om te kijken. Vooral NIET doen als u er niet tegen kunt. Nare beelden

Schurmans Valerie

ik geef mijn hond voorlopig ook nog hills, maar een tijd terug mocht hij op aanraden van de DA enkele dagen alleen maar kip met rijst eten. daardoor overweeg ik nu wel sterk om op andere voeding te gaan geven, want zijn stoelgang was ineens veel minder en ook veel steviger. Met hills moest hij tot zelfs 6 keer op een dag veel stoelgang maken en het viel ook allemaal zo uit elkaar. En ik ga hem vanaf nu ook wel paar keer verse voeding geven, hij is er zo verzot op.

Wilschut Marieke

Hills is goede voeding hoor, maar in alle brokken zitten veel plantaardige producten, ter opvulling. Ook in Hills. Een deskundige vertelde me laatst dat honden uberhaupt geen plantaardige materialen nodig hebben; ze eten ze in het wild alleen in tijden van schaarste. Hondendarmen kunnen alleen vlees verteren (en chemisch bewerkte plantaardige pulp, maar of je dat moet willen...). Bovendien ben ik geen fan van geexpandeerde brok.

Onze Lena krijgt vers vlees; puur gemalen beest (zonder huid) bij een nog niet echt commercieel bedrijf. Hierdoor is haar vlees even duur als goedkope brokken en ze heeft het nergens zo goed op gedaan (lees: we hebben van alles geprobeerd, van Profine, tot Kjen, tot Smuldier) als hierop.

Je ziet gelijk aan de ontlasting hoeveel troep erin zit; bij het eenmalige blikje dat we haar gaven, moest ze wel vier keer en met dit vlees 1 a 2 keer een beetje.

Ik geef ook vers voer! Volgens mij is dat nog altijd het beste, dan moet de maag van de hond tenminste nog eens werken. Heb ook al gehoord dat Hill´s te zwaar zijn om te verteren.


Een reactie plaatsen