Het verboden voedsel voor je hond

Het verboden voedsel voor je hond
We staan er vaak niet bij stil, maar veel van onze dagelijkse huishoudproducten of voedingsproducten kunnen heel schadelijk zijn voor je hond. Het is belangrijk hier even bij stil te staan. Honden zijn soms zo’n veelvraten en zouden alles opeten wat hen lekker lijkt. Bovendien hebben honden een perfect ontwikkeld reukorgaan. Zelfs als je denkt dat alle schadelijke middelen goed verstopt zijn, zal hij ze misschien nog vinden. Enkele zaken die best uit de buurt van je hond blijven:

Chocolade:

Gezond voor jou, giftig voor je hond. Chocolade is een van deze gevaarlijke, alledaagse, voedingsmiddelen. Sommige huisdieren, zoals katten, zijn min of meer gewapend tegen chocolade. De geur doet hen niks. Honden daarentegen lijken wel gek op chocolade. Chocolade bevat cafeïne en theobromine. Dit zijn methylxanthines, chemische stoffen waar honden erg gevoelig aan zijn. Het metabolisme van een hond kan deze stoffen niet omzetten. Deze blijven wel 20 uur circuleren in het bloed van de hond. Daardoor vergiftigt hij zichzelf steeds opnieuw en opnieuw.

Koffie:

Koffie bevat caféïne. Net als bij chocolade blijft deze stof veel te lang in het lichaam van je hond. Dit leidt tot een verhoogd hartritme, diarree, coma, en uiteindelijk kan je hond eraan sterven.

Paddestoelen:

Sommige paddestoelen kunnen buikpijn, bloedarmoede of lever-en nierschade veroorzaken. Let er dus op dat je hond geen wilde paddestoelen verorbert tijdens jullie wandelingen.

Antivriesmiddelen:

Honden lijken van deze smaak te houden, maar het is enorm slecht voor hun lever.


Maretak:

Het eten van een maretak kan bij je hond leiden tot overgeven, buikpijn en zelfs tot een depressie.


Ui en Look:

Deze twee knollen lijken enorm gezond, maar je hond kan er toch gezondheidsproblemen door krijgen: overgeven, leverschade, bloedarmoede en diarree.

Look en ui zijn vaak te vinden in babyvoeding. Let hier dus mee op! Niet enkel honden, maar ook katten zijn gevoelig voor ui.

Bladeren en wortels van appel en kersenbomen:

Het fruit van deze bomen is veilig, maar de bladeren en wortels zijn enorm schadelijk.

Mottenballen:

Het chemische naftaleen in mottenballen is heel giftig voor honden.


Bepaalde bestanddelen in hondenvoeding:

Niet alle hondenvoeding is even gezond. Let heel goed op voor kleurstoffen en andere chemische stoffen. BHA is een synthetische anti-oxidant en bewaarmiddel dat gebruikt wordt om de verkleuring van voeding tegen te gaan. Grote dosissen kunnen kanker veroorzaken. Wat kleine dosissen doen, is nog onbekend. Maar honden eten toch elke dag hun portie voeding.

Andere schadelijke ingrediënten: veel natrium, zuivelproducten, bijproducten, chemische bewaarmiddelen en kunstmatige kleurstoffen.Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


6 reacties

. Dierenpension Review

Jammer dat de lijst niet compleet is. Er zijn nog tal van andere zaken die schadelijk (kunnen) zijn voor honden.

Neem nou bijvoorbeeld walnoten: walnoten zijn giftig voor honden en moeten vermeden worden. In het bijzonder is er een schimmel die veelvoorkomend is bij walnoten (vooral bij natte dode walnoten) en die ernstige periodes van ziekte kunnen voortbrengen. Vele noten zijn niet goed voor honden in het algemeen, hun hoog fosfor gehalte word veronderstelt van nier- en blaasstenen te veroorzaken.

Ook rauwe aardappelen en aardappelschillen zijn niet bepaald goed voor je hond.

Maar vergeet vooral rauw varkensvlees niet: Varkensvlees kan een virus bevatten waar honden en katten aan doodgaan.

Misschien proberen de lijst compleet te krijgen?

Dierenpension Review

Ik weet dat het niet goed is maar mijn hond drinkt graag mijn soya chocolade melk en cola, iedere keer krijgt ze het toch weer voor elkaar om uit mijn beker of glas te drinken. Als de beker of het glas bijna leeg is kan ze er niet meer bij dus dan gaat de poot erop en ligt dus de inhoud over de tafel en vloerbedekking.

Heeft iemand een tip over hoe ik dit kan afleren?

Wimbo Wimbo

Quote:Jammer dat de lijst niet compleet is. Er zijn nog tal van andere zaken die schadelijk (kunnen) zijn voor honden.
Deze info is natuurlijk makkelijk op Internet te vinden. Ook een lijst met gevaarlijke (tuin) planten is daar te vinden.


Quote: Heeft iemand een tip over hoe ik dit kan afleren?
Gewoon op z'n donder geven als ie dat doet!! Jij bent toch baas over de hond?

Yvoon

Look : gevaarlijk?! Ik geef mijn border snoepjes van het merk "Biofood" Schaapsvet met knoflook. Dit zou zeer gezond zijn en anti vlo en teek. Volgens verpakking : "ondersteunt afweer, huid, (spijs)vertering en weerstand.Moet ik hier aan twijfelen ??

Christiane Vereecke

Ik geef mijn hond in de zomer om de 2 à 3 weken een heel klein beetje vanilleroomijs, is dit schadelijk?

joris witkam

Gaarne een complete lijst publiceren. Die kunnen we dan afdrukken en bij de hand houden
Dank daarvoor.


Een reactie plaatsen