Het juiste speelgoed voor je hond

Het juiste speelgoed voor je hond
Honden zijn verzot op speeltjes. Geef je hen geen speeltje, dan maken ze er zelf wel een. Je tuin-of keukengerei, schoenen, slippers of een kussen, ... je hond zijn fantasie kent geen grenzen en alles wordt in zijn ogen een speeltje. Honden moeten kunnen spelen om zich niet te vervelen.


Veiligheid troef

Je hond heeft nood aan speeltjes. Laat hem echter niet met alles spelen. Touwen of kinderspeeltjes kunnen gevaarlijk zijn. Elk speeltje dat gebroken is gooi je beter weg. Zo kan hij de kleine stukjes niet per ongeluk inslikken. Er zijn enorm veel soorten verschillende hondenspeeltjes. Voor elke hond, van de kleinste tot de grootste bestaan er gepaste speeltjes.
Kies er een leuk uit en gun je hond een hemels plezier.


Elke hond zijn speeltje

Puppy's houden enorm veel van piepende rubberen speeltjes of speeltjes waar ze op kunnen kauwen. Bijtringen zijn dus zeker aan te raden.

Heb je een kleine hond? Dan zijn kleine ballen of pluchen speeltjes in de vorm van een beestje leuk. Let er echter op dat de pluchen speeltjes niet gevuld zijn met parels van Storaxschuim. Hij zou ze kunnen inademen of inslikken. Er bestaan ook nog rubberen speeltjes die kaatsen en waar je hond lekker kan op kauwen. Deze speeltjes vind je in allerlei vormen: van kippen tot tennisballen. Tijdens de feestdagen kun je je hond zelfs een taai kauwspeeltje cadeau doen in de vorm van de Kerstman, een kerstboom of een sneeuwman.

Houdt je viervoeter van uitdagingen? Geef hem een speeltje met wat lekkers erin. Deze speeltjes zijn vaak rollende kubussen. Als je hond ermee speelt, komt het lekkers eruit. Is je hond een echte waterrat? Dan kun je hem een groot plezier doen met een drijvend speeltje.

Nog meer uitdaging vind je bij de interactieve speeltjes. Met deze speeltjes is je hond wel een tijdje zoet. Er zijn allerlei soorten interactieve speeltjes: pluchen speeltjes die piepen of licht geven, drijvende speeltjes, speeltjes die wat lekkers verbergen, speeltjes die reageren op beweging, ... Deze speeltjes trekken lange tijd de aandacht van je hond. Ze zijn dus ideaal als je hond alleen thuis is. Bij sommige speeltjes kun je zelfs een boodschap voor je hond inspreken.

Andere interactieve speeltjes zijn voor baasje en hond, zoals puzzels, vang-of trekspeeltjes die gemaakt zijn uit hetzelfde materiaal als een brandslang, ...

Weet je nog altijd niet wat gekozen? Dan kun je niet missen met een rubberen been. Er bestaat voor elke hond wel een gepast been, want deze speeltjes bestaan in alle vormen en groottes. Sommige van deze speeltjes hebben zelfs een smaakje. Het is een echte aanrader voor elke hond.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Wimbo Wimbo

Quote: Tijdens de feestdagen kun je je hond zelfs een taai kauwspeeltje cadeau doen in de vorm van de Kerstman....

Nou vind de Kerstman dat nou niet zo'n goed idee Davy!! LOL EMO 3

Maar idd, lekker kauwen vinden ze fijn. De onze is verzot op een stuk (oude) broekspijp, aan beide einden geknoopt. Hij krijgt ie niet kapot en ze kosten niets. En die piepende spleetjes? Vooral in botvorm... al worden we af-en-toe wel een gek van dat voortdurende piep...

Veerle Robijn

Hier al alles geprobeerd... alles krijgen ze kapot. Ik ben dan maar zelf speeltjes beginnen maken met fleece en dat gaat naar onze honden hun normen eeuwen mee... en ik ben er uren zoet mee. Zo heeft elk zijn amusement! EMO 3

Wimbo Wimbo

Bij Action verkopen ze rubber botten die de onze NIET kapot bijt. Kost maar één Euro of zo. Heb er meteen een stuk of vijf gekocht. Het is een rubberen bot in verschillende kleuren met een piepertje er in. Het piepertje bijt hij door de sluiting heen zodat hij niet meer piept (wel lekker rustig trouwens, want af en toe....) EMO 3


Een reactie plaatsen