Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Het belang van een goede hondentraining

  Davy Agten
  Het belang van een goede hondentraining
  Dat een goede gehoorzaamheidscursus talloze voordelen biedt voor baas en hond is al lang bekend. Tegenwoordig gaan de meeste hondeneigenaars met hun puppy naar de hondenschool om hem daar de basisbeginselen van een goede gehoorzaamheid aan te leren. Verder bestaan er ook talloze naslagwerken om je hond af te richten.


  Waarom mijn hond africhten?


  Natuurlijk is het leuk en nuttig om je hond commando’s zoals ‘zit’, ‘af’, en ‘poot’ aan te leren, maar de bedoeling van een goede gehoorzaamheidstraining gaat verder dan dat. Door deze training gaat je hond beseffen dat hij lager staat in de rang. Wilde honden leven namelijk in een roedel, die geleid wordt door de alfa-hond. Deze hond bezit tal van privileges, zoals het recht om als eerste te mogen eten. Beseft een hond niet dat jij hoger staat in de roedel, kunnen er gedragsproblemen ontstaan.


  Socialisatie


  De socialisatiefase (vanaf week 3 tot week 12) is een van de meest belangrijke fases in een hondenleven. Als puppy doet de hond al zijn eerste ervaringen op die hem voor de rest van zijn leven zullen tekenen. Het is dus uiterst belangrijk dat er veel aandacht besteedt wordt aan deze fase. Breng de hond in contact met andere dieren, kinderen en zijn omgeving zodat hij hieraan gewend wordt en het niet als een bedreiging gaat zien. Aan het einde van deze fase kan je ook beginnen met de zindelijkheidstraining. Verder kan je tijdens deze periode duidelijk maken aan de puppy welk gedeelte van het huis hij mag benutten en welk gedeelte verboden terrein is.


  Gehoorzaamheid


  Als de socialisatiefase succesvol afgerond is, kan men beginnen met de hond gehoorzaam te maken. Zoals al eerder vermeld opteren veel mensen voor een hondenschool, maar men kan dit ook gemakkelijk op eigen houtje doen aan de hand van boeken, dvd’s, … Tijdens deze training worden de basisbevelen aangeleerd, leert de hond aan de lijn te lopen en de durvers kunnen zich ook aan een agilityproef wagen, een soort sprintparcours voor honden.

  Meer en goede informatie kan je o.a. vinden in het boek "Je Hond Opvoeden" van Benny Brandt  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Opvoeding , Gedrag , Africhting , Socialisatie , Gehoorzaamheidscursus
terug naar overzicht

1 reactie

 1. tthondentrainin

  rank: 6019

  ik bedoel met de snuiten tussen de deur
  geplaatst op 09-12-2009 om 17:37
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x