Help, mijn hond plast niet!

Help, mijn hond plast niet
Net zoals bij mensen is het bij honden erg belangrijk om te plassen. Bij het plassen worden er afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. Zou dit niet gebeuren, dan worden we ziek.

Als je hond niet plast kan dit verschillende oorzaken hebben:

• blaasontsteking
• blaasstenen
• ouderdom

Blaasontsteking

Een blaasontsteking bij een hond ontstaat wanneer er bacteriën in de urineweg terecht komen. Een hond met een blaasontsteking drinkt vaak veel meer dan gebruikelijk. Ook kan hij opeens erg veel moeten plassen of plassen op plaatsen waar het niet mag.

Blaasstenen

Honden met een blaasontsteking kunnen last van blaasstenen krijgen. Blaasstenen zijn nierstenen die in de blaas terecht zijn gekomen. Als ze niet worden uitgeplast, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn, kunnen ze in de blaas verder groeien en zorgen voor een verstopping van de urinebuis.

Je hond heeft vermoedelijk last van blaasstenen als:

• hij pijn heeft bij het plassen;
• er bij het plassen telkens maar een klein beetje urine uitkomt;
• de urine heel donker gekleurd is en er bloed in zit.

Een blaasontsteking en blaasstenen zijn te verhelpen met homeopathische geneesmiddelen. Zeker bij blaasstenen is het goed om preventieve maatregelen te nemen. Om deze blaasstenen in de toekomst te verkomen kan je aan je hond een natuurlijk middel geven voor een neutrale ph-waarde van de urine.

Ook voor oudere honden is zo'n homeopathisch middel aan te raden. Zij hebben sneller last van een blaasontsteking. Een goede doorstroming van de urine is daarom zeer belangrijk.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen