Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Help, mijn hond drinkt toiletwater

  Davy Agten
  Help, mijn hond drinkt toiletwater
  Voor ons lijkt het een heel vieze gewoonte, maar veel honden zijn er dol op. Misschien heb jij je hond ook al uit het toilet zien drinken. Het ziet er niet uit, maar de hond kan er maar niet genoeg van krijgen. Waarom doen honden dit?

  Waarom doen ze dit?


  We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar toiletwater is zuiver water. Telkens als je naar het toilet gaat, spoel je namelijk door. Dat verse water zit vol zuurstof, is lekker fris en helder. Logisch dus dat je hond dit heerlijk frisse water zal verkiezen boven water dat al de hele dag in de drinkbak staat. Ook al lijkt dit frisse toiletwater gezond, het is het niet. Er zitten restjes van chemicaliën in. Klap dus voor de veiligheid van de hond het wc-deksel iedere keer dicht.

  Hoe kun je het afleren?


  Eerst en vooral start je best met deze training van zodra je de hond in huis hebt. Zorg er eerst en vooral voor dat het deksel van het toilet naar beneden is. Vul vervolgens de drinkbak van de hond met water. Zorg er wel voor dat het de drinkbak is waar je hond de komende maanden uit zal drinken. Plaats deze op een vrij zichtbare plaats. Toon de hond waar de drinkkom staat en waar hij dus moet drinken. Dit kun je zelfs doen door zachtjes de neus van de hond richting het water te duwen. Eventueel even met de neus in het water om te tonen dat het nat is. Herhaal dit gerust, maar blijf altijd vriendelijk. Als de hond zich realiseert dat dit de enige plaats is waar gedronken kan worden, zal hij of zij ook niet verder zoeken naar andere drinkplaatsen zoals het toilet.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Hond Toilet , Toilet Drinken Hond
terug naar overzicht

3 reacties

 1. Tym

  rank: 3568

  Haha, raar dat er iemand zou drinken. M'n hondjes doen dat nooit, zelfs ze mogen niet naar de toilet.
  geplaatst op 18-09-2011 om 18:12
 2. Veerle

  rank: 20

  Idem voor onze Jenne! Hij drinkt het liefst gewoon rechtstreeks van de kraan: muil open en laat het er maar in lopen EMO 4. Hij heeft zelfs nog nooit geprobeerd uit het toilet te drinken!
  geplaatst op 07-09-2011 om 07:23
 3. biekevg

  rank: 1

  Dat heeft Christo nooit gedaan, hij moet het nog verser hebben, recht van de kraan! EMO 1http://www.hondencentrum.com/image/getthumb105/?file=scannen0007.jpg
  geplaatst op 03-09-2011 om 13:49
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x