Heeft jouw hond last van huiduitslag?

Heeft jouw hond last van huiduitslag?
Net zoals mensen kunnen ook honden last hebben van huiduitslag. Wij, als mensen, gaan onmiddellijk naar de apotheker om de juiste zalf te halen. En dit om zo snel mogelijk die vervelende jeuk tegen te gaan. Honden daarentegen kunnen niet praten. Daarom is het belangrijk dat je als eigenaar goed op de symptomen let, maar nog belangrijker is het voorkomen van huiduitslag.

Voorkomen is beter dan genezen

  • De meest voorkomende oorzaak van huiduitslag zijn parasieten van buitenaf. We kennen deze parasieten als teken, vlooien, luizen en mijten. Jouw viervoeter kan dit oplopen tijdens het wandelen in bossen en andere natuurgebieden. Het is dus belangrijk om je hond te controleren op parasieten na iedere wandeling. Ook kan hij besmet geraken door contact met andere vreemde huisdieren. Zorg steeds dat je zeker bent dat deze dieren niet besmet zijn voor je jouw viervoeter er mee in contact laat komen. Bovendien moet jouw huis en de plaats waar je hond slaapt altijd zeer proper zijn.
     
  • De hond kan niet alleen parasieten oplopen van buitenaf maar ook via de voeding. Zorg er steeds voor dat zowel het water als de voeding proper zijn.
     
  • Jeuk kan ook veroorzaakt worden door geklit haar dat de huid gaat irriteren. Kam of borstel de vacht van jouw hond regelmatig, zeker als hij dik en lang haar heeft. Als je je viervoeter veel wast, koop dan een shampoo die de huid niet laat uitdrogen.
     
  • Koop tenslotte kwaliteitsvoeding. De juiste voeding versterkt het immuunsysteem van je hond.


Behandeling

Ook al doe je je best als zorgzame en attente eigenaar, de kans bestaat altijd dat ook jouw hond huiduitslag krijgt. Probeer er eerst achter te komen wat de oorzaak is. Teken moet onmiddellijk verwijderd worden, zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het overbrengen van verschillende gevaarlijke ziekten. Vlooien kan je bestrijden met vlooiensprays.

Probeer je een nieuw merk van voeding? En merk je dat je hond daar uitslag van krijgt? Koop dan onmiddellijk terug het vorige merk.

Sommige honden krabben omdat ze rusteloos zijn, neem hem mee voor een wandeling en zorg voor voldoende beweging.

Tenslotte zijn er veel producten op de markt die gespecialiseerd zijn in het behandelen van huiduitslag, consulteer hiervoor steeds je dierenarts.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Wimbo Wimbo

Brown heeft onlangs erge last gehad van plekken in de liezen. Het jeukte niet en hij zat er niet- of nauwelijks aan te likken gelukkig. Hij is kortharig, dus we verdenken gras en brandnetels. Daar struint hij keihard doorheen en dat is denk ik de oorzaak. Na in de weer geweest te zijn met Calandula en gedroogde brandnetel met yoghurt (oraal) bleek dit nauwelijks te helpen. Toch naar dierenarts geweest en middeltje (inwrijven) gekregen met o.a. Prednison, ontstekingsremmers e.d. Was na drie dagen wél weg! Dus oppassen met hoog gras is de boodschap.

mijn hond een duitse herder heeft last aan zijn elleboog, waar hij voorrtdurend aan likt, alhoewel ik er dagelijks een pommade op strijk.....maar er schijnt niets te EMO 18helpen


Een reactie plaatsen