Heb jij een juiste voedingshouding tegenover je hond?

Heb jij een juiste voedingshouding tegenover je hond?
Meer dan ooit letten we op onze voeding en zijn we bezorgd om onze gezondheid. Het zou dan ook maar logisch zijn dat we evenveel aandacht schenken aan onze huisdieren, en vooral, wat hun voedsel betreft.

Alles wat in het eten van onze dieren zit, zou ook aanvaardbaar moeten zijn voor onze eigen consumptie. Als sommige producten niet in ons voedsel mogen, waarom dan wel in dat van onze huisdieren? Het lijkt er zelfs steeds meer op dat honden en katten dagelijkse supplementen even hard kunnen gebruiken als wij.

Een gezond leven zorgt voor een gezonder hart en maakt hen weerbaarder voor allerlei ziektes en ouderdomskwaaltjes zoals pijnlijke en zwakke botten. Hopen we niet allemaal dat onze hond zo lang mogelijk leeft?

Gezonde voeding

Een evenwichtige en gezonde voeding is belangrijk voor je hond. Wanneer je hondenvoer haalt, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Wees alert voor kleurmiddelen, chemische stoffen en kunstmatige bewaarmiddelen. BHA is een vaak gebruikt bewaarmiddel en antioxidant waardoor voedsel niet gaat verkleuren. Onderzoek wees echter uit dat een grote dosis van deze stof kan leiden tot maagkanker. Wat het effect is van kleine dosissen op lange termijn is niet geweten. Neem dus best geen risico.

De maximale levensduur van een hond zou 25 tot 30 jaar zijn. Gemiddeld leeft een hond slechts 13 tot 14 jaar. Dit verschil zou hoofdzakelijk te wijten zijn aan slechte en eenzijdige voeding. Je hond heeft een variëteit aan natuurlijke voedingsstoffen nodig om zich te ontwikkelen en gezond te blijven. Proteïne is hierbij een heel belangrijk onderdeel. Bij het kiezen van hondenvoer kijk je best voor voedsel met volledige ingrediënten zoals vlees, eieren, vis, en zuivelproducten naast de bijproducten.

Is je hond enorm actief en energievol? Dan heeft hij zeker extra proteïnen en vet nodig om zijn conditie te behouden. Een evenwichtige en complete voeding bevat minstens 26% proteïne en 1650 kcal energie per halve kg. Ongebleekte rijst is een van de meer verteerbare koolhydraten en het geeft je hond een hele hoop energie. Graan en tarwe zijn moeilijker te verteren. Tijdens de seizoenen dat je hond minder actief is, zal ook zijn energiebehoefte verminderen. Dan kun je hem wat caloriearmere voeding geven.


Je hond verdient het net als jij

De laatste jaren zijn we steeds meer bezig met gezonder en evenwichtiger eten. antioxidanten, vitamines, supplementen, … Waarom wel voor onszelf en niet voor onze huisdieren? Je huisdier vormt een deel van het gezin en is het dus ook meer dan waard om een even gezonde voeding te krijgen als jij!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

GRETA ANNAART

Een hond is als een kind de juiste voeding geven,ze kopen een hond gaan om een zak eten en beestje heeft brookjes en dat zal wel goed zijn .Maar ze staan er niet bij stil of het de goede voeding is, of geven zo maar wat. kijken niet naar de dosering teveel of te weinig, spreek uit ervaring en dan krijg je groeistoringen en dan bellen ze wil je eens komen maar dan krijg je dingen te zien en dan denk je hoe is mogelijk.Het is belangrijk dat je je goed laat informeren als je een pup aanschaft en wat dit allemaal met zich meebrengt.
Goede voeding is belangrijk voor de levensduur en de gezondheid van je hond denk daaraan als je een pup aanschaft.
Groetjes Greta

diana pots

ik geef men hond ryst met groenten en rundshart dat ik even aanbak zonder vetstoffen en af en toe brokjes ...hy lust graag ...brocolie ...peeen ...boontjes ...soja scheuten ...en soms granulaat van look ...EMO 8EMO 1


Een reactie plaatsen