Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Haaruitval bij je hond

  Davy Agten
  Haaruitval bij je hond
  Alle honden verliezen haar, sommige rassen meer dan anderen. Dit gebeurt vooral bij de overgang naar een nieuw seizoen. Hieronder volgen enkele verzorgingstips om te voorkomen dat er plukken haar door het huis dwarrelen.

  Gezondheid


  Het is normaal dat elke hond haar verliest. Heeft je hond echter last van extreem haarverlies of haaruitval, een doffe vacht of kale plekken, consulteer dan je dierenarts. Hij kan een gezondheidsprobleem hebben.

  Borstelen


  Het is heel belangrijk dat je je hond minstens eenmaal per week borstelt. Sommige rassen hebben zelfs nood aan een dagelijkse borstelbeurt. Door het borstelen verwijder je de oude haren en zorg je er voor dat de huid beter kan ademen. Bovendien is het goed voor de bloedsomloop.

  Trimsalon


  Ga om het half jaar naar een trimsalon om de dode haren uit de vacht te verwijderen.

  Stofzuiger


  Met behulp van een stofzuiger kan je dit probleem ook verminderen. Door met de stofzuiger over de vacht van je hond te glijden, zuig je alle oude haren op. Bij sommige honden vormt dit echter een probleem omdat ze het geluid van een stofzuiger niet graag horen. Er bestaan speciale stofzuigers voor honden.

  Supplementen


  Alle honden houden uiteraard van eten. Het mag dus geen probleem vormen om hem supplementen te laten eten. De belangrijkste supplementen zijn Omega 3 en 6. Het gebrek aan deze twee kan een droge huid, doffe vacht en overmatig verlies van haren veroorzaken.

  Bovendien krijgen honden vaak te weinig vitaminen en mineralen binnen omdat ze de restjes van tafel krijgen. Dit is een vaakvoorkomend probleem. Consulteer je huisarts om te weten welke vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor je viervoeter.

  Huidaandoeningen


  Huidaandoeningen zorgen voor een droge huid en jeuk waardoor de hond zich overdreven veel gaat krabben. Hierdoor zal je hond nog meer haar verliezen. Met een juiste medische shampoo of medicatie kan je huidaandoeningen goed behandelen.

  Rollers


  De rollers die wij gebruiken om pluizen van onze kleren te verwijderen, kunnen ook gebruikt worden om overtollige haren van de hond te verwijderen. Dit is een goed alternatief als je hond niet houdt van borstelen of van het geluid van de stofzuiger.

  Denk je dat er een medisch probleem aan de basis van de haaruitval ligt? Vraag dan raad aan Inge, onze paraveterinaire dierenartsassistente via: Vraag het aan Inge.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Voeding , Stofzuiger , Haarverlies , Haaruitval , Huidaandoening
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x