Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Gezonde voeding voor uw hond

  Davy Agten
  Gezonde voeding voor uw hond
  Bij het uitzoeken van ons eigen voedsel proberen we te zorgen voor evenwichtige maaltijden met voldoende vitamine, mineralen en bouwstoffen die we nodig hebben om gezond te blijven.
  Ook onze hond heeft nood aan een evenwichtige maaltijd. Zonder de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen is je hond vatbaarder voor ziektes en allergieën. Om nog maar niet te spreken over overgewicht en een verkorte levensduur door een tekort aan essentiële bouwstoffen.
  De basis voor een gezond leven is gezond eten, voor iedereen.

  Hondenvoeding bevat niet altijd de juiste stoffen die nodig zijn. De leverancier zal bij het maken van zijn producten eerder de winst op zijn product in het achterhoofd hebben dan het welzijn van je hond.

  Bij het zoeken naar het juiste voedsel voor je hond moet je uitgaan van uitgebalanceerd, ecologisch en gezond voedsel. Pups verdienen speciale aandacht omdat zij nog in de groei zijn. Zij zijn gebaat bij aangepast, kwaliteitsvolle puppyvoeding.

  Waar moet je op letten als je naar de winkel gaat?


  Positief is het gebruik van zogenoemde kwaliteitsgranen: bruine rijst, gerst, havermout… als de verpakking enkel maïs en tarwe vermeldt kan je deze beter links laten liggen.

  De verpakking moet daarnaast vermelden welk specifiek product er is gebruikt: een omschrijving als ‘vlees’ geeft niet aan wat er precies in zit. Wordt een product echter te specifiek omschreven en onderdeel voor onderdeel vermeld, dan gaat het om een opvuller die het leeuwendeel van het voedsel uitmaakt.

  Pre- en probiotica, lijnzaadolie, gerst, havermout en zonnebloemolie zijn wel een goede toevoeging daar zij gezonde vetten en vitamines leveren. Toegevoegde suikers, artificiële kleurstoffen, hormonale producten en chemicaliën horen niet thuis in hondenvoeding. Kijk ook uit voor overmatig gebruik van conserveringsmiddelen: deze kunnen kankerverwekkende stoffen bevatten.

  Het beste is voedsel op basis van diverse granen en oliën, die tijdens een langzaam kookproces zijn gegaard zodat de vitamines behouden zijn gebleven. Deze producten zijn vaak iets duurder, maar zijn op de lange termijn hun geld dubbel en dwars waard als je de gezondheid van je hond voorop stelt!


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Voeding Hond
terug naar overzicht

10 reacties

 1. sondeja

  rank: 4982

  U schrijft dat diverse granen goed zijn voor een hond; dit klopt niet helemaal. In de natuur eten honden geen granen en zij hebben ook geen prooidieren met verteerde granen in de darmen. Ook zijn de gluten in granen bevorderlijk voor tandplak en diarree. (gluton = plaksel) Hondenvoeding met veel granen er in, zijn alleen maar goed voor de portemonnee van de fabrikant.
  geplaatst op 25-11-2013 om 20:48
 2. mp

  rank: 1669

  waarom met alleen pens erdoor , je vind bijna geen pens met de juiste inhoud zoals het moet zijn , alleen bij bio dieren die gevoerd worden zoals het hoort maar zijn moeilijk te verkrijgen en meestal leeggeschud dus daarom gezonde bio groenten tot prut gepureerd , en een kalfsbot (NEE) kalfsspareribs(JA) en ook geen beendermeel.
  rauw voeren is wel iets gevarieerder dan dat, misschien bedoel je dat wel maar een kleine attentie daarop...
  sorry daarvoor...
  geplaatst op 23-11-2013 om 20:06
 3. Noemi

  rank: 1196

  Granen in hondenvoeing is funest omt het zo slecht verteerd wordt (eigenlijk niet). Het beste is rauw vlees met pens erdoor. In de pens zit het verteerde voedsel van het voedseldier (vitaminen en mineralen) en de rest bevat goede eiwitten. En voor de calcium af en toe een rauw kalfsbot of beendermeel door het voer. En indien de hondd voedselallergie heeft kan je eerst konijn, eend of hert proberen (konijn is het beste) omdat dat uitzonderlijke eiwitbronnen zijn voor honden die niet in normale hondenvoeding zitten. En als je hond het nu echt het beste doet op bepaald blikvoer of brokvoer, dan lekker zo houden.
  geplaatst op 23-11-2013 om 16:09
 4. Iertje57

  rank: 16299

  Nee hoor Ann, het duurste is helemaal niet altijd het beste! KVV is helemaal niet duur, in vergelijking met brokken van een redelijk merk, zoals Royal canin of eukanuba is het zelfs goedkoper per kilo!
  geplaatst op 22-11-2013 om 19:27
 5. Iertje57

  rank: 16299

  Inderdaad mp, vers voer is het beste! Kant en klaar vers vlees (KVV) of barfen, dan weet je zeker dat je hond alles krijgt. Je wilt niet weten wat er allemaal in brokken zit, als je gaat kijken wat die e-nummers betekenen, schrik je je rot en durf je he hond nooit meer brokken te geven .
  geplaatst op 22-11-2013 om 19:25
 6. Ann

  rank: 208

  Welk hondenvoeding is dat het beste?Is het duurste altijd beter of...?
  geplaatst op 22-11-2013 om 17:19
 7. abilly

  rank: 44

  Het is al zo vaak gezegd maar honden hebben vrijwel hetzelfde darmstelsel als wolven en die eten echt geen granen

  Mogelijk ???
  Maar ze eten wel graag de organen van hu prooien en daar zijn graaneters bij . Dus half verteerde granen en andere voedsel van hun prooien krijgen ze wel binnen
  Bij voedsel schaarste eten ze wel meer voedsel die geen vlees bevat hoor.
  Maar idd onze honden doen het ook goed op vers en of rauw vlees
  Hangt van het vlees af
  We voegen er toch compleet voedsel bij
  zoals bij ons Duc
  Waarom geen korreltjes om lekker te kraken
  Puppy voedsel... Ik dacht juist dat het puppy voedsel diende om te beletten dat de puppy's te hard groeien ???,
  geplaatst op 22-11-2013 om 16:23
 8. abilly

  rank: 44

  Het is al zo vaak gezegd maar honden hebben vrijwel hetzelfde darmstelsel als wolven en die eten echt geen granen

  Mogelijk ???
  Maar ze eten wel graag de organen van hu prooien en daar zijn graaneters bij . Dus half verteerde granen en andere voedsel van hun prooien krijgen ze wel binnen
  Bij voedsel schaarste eten ze wel meer voedsel die geen vlees bevat hoor.
  Maar idd onze honden doen het ook goed op vers en of rauw vlees
  Hangt van het vlees af
  We voegen er toch compleet voedsel bij
  zoals bij ons Duc
  Waarom geen korreltjes om lekker te kraken
  Puppy voedsel... Ik dacht juist dat het puppy voedsel diende om te beletten dat de puppy's te hard groeien ???,
  geplaatst op 22-11-2013 om 16:23
 9. kanaloa01

  rank: 506

  Het klopt precies wat MP zegt, granen, rijst, enz. horen niet in honden en katten voeding. Het is alleen maar bedoeld als goedkoop vulmiddel en dan ook nog een slecht vulmiddel.
  Het is al zo vaak gezegd maar honden hebben vrijwel hetzelfde darmstelsel als wolven en die eten echt geen granen. Granen verteren namelijk niet of heel slecht in de darmen met als gevolg dat er teveel gal wordt aangemaakt. Ik maak me sterk dat veel hondenbezitters regelmatig te maken hebben met honden die gal spugen, de oorzaak is (teveel) graan. Onze Herdershonden hadden regelmatig last van gal spugen, totdat we ze rauw vlees zijn gaan voeren, toen was het ook in een keer over.
  Puppenbrokken zijn helemaal slecht, er zit magnesium in waardoor ze veel te hard groeien.
  geplaatst op 22-11-2013 om 14:52
 10. mp

  rank: 1669

  sorry maar gezonde hondenvoeding bevat zo weinig mogelijk rijst , gerst , havermout , mais , tarwe , lijnzaadolie , zonnebloemolie...
  en puppy voeding is uitgevonden door de mens en dat is reclame en bestaat niet

  niets is zo goed en gezond als rauwe voeding zoals spiervlees , organen , rauwe vleesbotten , een beetje groenten , gezonde oliƫn enz .... puur natuur en dat wat aangevuld met chlorella , spirulina , rauwe eieren , enz...
  geplaatst op 17-11-2013 om 11:45
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x