Gevaarlijke voeding voor honden

Gevaarlijke voeding voor honden
In de keuken van elk gezin staan er gevaarlijke voedingsmiddelen voor honden. In deze tekst worden de belangrijkste en meest schadelijke voedingsmiddelen op een rijtje gezet.

Alcohol

Alcohol, zelfs voor de mens niet onschadelijk, staat in elke keuken. Maar voor de hond is dit veel gevaarlijker. Hij kan er van gaan braken, ademhalingsproblemen krijgen en in slechtere gevallen in coma geraken of zelfs overlijden. Daarnaast is er nog avocado. Ook hier zal de hond van braken, maar ook diarree is helemaal niet uitgesloten, net zoals hartproblemen.

Verstikking door botjes

Als je gevogelte of vlees eet, zorg er dan voor dat je alle botten netjes sorteert en niet in de buurt van je hond laat slingeren. Deze kunnen verstikking veroorzaken of het spijsverteringstelsel blokkeren in het lichaam van je hond.

Koffie, chocolade, Rozijnen,...

Koffie, cafeïne en chocolade hebben dezelfde gevolgen voor uw hond. Hij kan ervan uitdrogen en hyperactief van worden. Zijn hartritme zal ongewoon hoog worden en de kans op epilepsieaanvallen en het sterven van uw hond wordt veel groter. Bij maïskolven kunnen bepaalde delen leiden tot de dood van uw hond omdat deze blokkades vormen . Druiven en rozijnen kunnen dan weer leiden tot nierfalen.

Melk, voor de mens heel gezond, maar schadelijk voor de hond. Het kan problemen veroorzaken in de spijsvertering en leiden tot diarree, gas of een opgeblazen gevoel net zoals ui, knoflook en bieslook. Rauwe eieren aan je hond geven kan leiden tot problemen met de vacht en de huid van je hond. Vissoorten zoals zalm en forel bevatten een parasiet die zeer gevaarlijk is voor honden zelfs als je deze vissoorten gekookt hebt. Gistdeeg voor brood kan hevige pijn veroorzaken en zelfs leiden tot een breuk van de darmen.

Medicatie

Geef je hond nooit medicatie voor mensen. Deze medicatie is niet voor huisdieren bedoeld en kan voor tal van problemen zorgen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


7 reacties

Willem Schouten

Best veel mij nog onbekend gevaarlijke voeding in dit artikel. Merci!

Hilde Bogaerts

Maar hoe komt dat er veel voeding voor honden bestaat met zalm voor de vacht?

CORINA SMITS

PRECIES...mijn honden eten Happy Dog Zalm en doen het er EINDELIJK goed op,na lange tijd diarree,hoe dan??? Nooit gehoord dat zalm niet goed is hoor.Zalmolie wordt ook veel gebruikt voor de vacht,dus dit snap ik ff niet.

E.G Wiegers

Ook wij geven de honden zalmolie en af en toe een stukje zalm.
Wat is er mis met de zalm dan??

CORINA SMITS

https://hondleiding.nl welk-eten-is-giftig-voor-honden/ kijk hier op
staat alles op...zalm..nee dus.

francky Terryn

bedankt voor de info zeer nuttig

annie. claeys

Mijn hondje is een middelgrote King Charles spaniël, heeft een hartgeruis, en krijgt elke morgen een half Pilleke in een hapje paté, hij neemt dat gewillig, hij krijgt korrels van COOPER lam met groenten, en ook nog een half bakje pate van
Delhaize, is dat OK
DANK
Charlie is mijn enige trouwe en lieve gezelschap, wil he zo lang mogelijk gezond
houden! Hij drinkt veel fris water!!
DANK U


Een reactie plaatsen