Gevaarlijke goedjes voor honden

Gevaarlijke goedjes voor honden
Als we kinderen hebben moeten we ervoor zorgen dat we gevaarlijke situaties en producten vermijden. Bij honden is dit niet anders; bepaalde producten zijn uiterst giftig voor honden en dienen veilig opgeborgen te zijn.


Ontstekingsremmers

Ontstekingsremmers voor mensen zijn zeer nuttig, maar honden blijven er best vanaf. Het kan namelijk het darmkanaal ernstige schade toebrengen.

Rattenvergif

Rattenvergif is een uiterst gevaarlijk goedje voor honden. Helaas kunnen we onze hond er niet altijd voor beschermen, aangezien rattenvergif overal aanwezig kan zijn. Dit vergif bevat anticoagulantia, dat een verhoogde bloedneiging veroorzaakt. Bij inname door een hond kunnen er bloedingen aan de neus, mond en anus ontstaan. Bij vermoeden van inname van rattenvergif moet de dierenarts onmiddellijk geraadpleegd worden aangezien de hond anders dood kan bloeden.

Chocolade

Voor de meeste mensen is chocolade pure verwennerij. Honden eten echter best niet van dit lekkere goedje. Het bevat namelijk theobromine, een stof die door het metabolisme van de hond niet omgezet kan worden. Het blijft zo’n 20 uur in het lichaam circuleren met een piek na 10 uur. Wanneer een hond een grote hoeveelheid chocolade eet, kunnen symptomen als rillen, braken, diarree, verhoogde hartslag en krampen ontstaan. Wanneer je ziet dat je hond chocolade heeft gegeten, laat hem dan braken met een schep zout in de keel en ga onmiddellijk naar de dierenarts.

Antivries

Een van de meest gevaarlijke producten waar een hond mee in aanraking kan komen is antivries. Helaas heeft het een uiterst zoete smaak, dus veel honden worden hierdoor aangetrokken. Antivries bevat ethyleenglycol, een stof die de nieren aantast. Twee theelepeltjes antivries kunnen voor een kleine hond al fataal zijn. Merk je dat je hond dit product ingenomen heeft, ga dan onmiddellijk naar de dierenarts voor een tegengif. Symptomen zijn braken, waggelen, voortdurend plassen, hevige dorst en rillen.

Schoonmaakmiddelen

Wanneer je merkt dat je hond schoonmaakmiddel heeft ingeslikt, kijk je best eerst op de achterkant van de verpakking. Vaak staat hierop vermeld of je de hond moet laten braken bij inname. Zoals al eerder vermeld kan je dit doen door wat zout in zijn keel te scheppen. Wanneer er geen informatie op de verpakking staat, kan je best de dierenarts raadplegen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Bart Vandebeek

interessant artikel. De gevaarlijke goedjes kende ik al, maar de eerste hulp oplossingen moet ik zeker onthouden.


Een reactie plaatsen